| Ellena a întrebat:

Voi ce preferati? sa cititi cartea sau sa vedeti filmul? care au fost impresiile voastre dupa ce ati citit o cartea si dupa ati vazut filmul? dar invers? eu consider ca e mai frumos sa citesti o carte. dar si filmul ajuta.

Răspuns Câştigător
| Firefly a răspuns:

Evident e mult mai usor sa vezi un film si apoi sa afirmi : "Ce sa mai citesc cartea! Doar am vazut filmul"(Vorbesc in general, cam asta e conceptia tinerilor)
Foarte gresit.Cartile ajuta la dezvoltarea imaginatiei, te determina sa faci un efort sa vezi cu ochii mintii imaginile descrise, pe cand filmul iti ofera totul pe tava.
Cartea e mult mai bogata in detalii spre deosebire de film( din care risti sa nu intelegi nimic daca e prost facut).
Mie imi place sa citesc cartea mai intai si apoi sa vad filmul. Din pacate, aproape de fiecare data am fost dezamagita de film.Cred ca singurul film care nu m-a dezamagit a fost Gossip Girl (serialul mi se pare mult mai bun decat cartile.)

7 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ambele variante.
Pa, pa.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Eu citesc cartea şi abia apoi vizionez filmul. De obicei, prima văzută îţi lasă o impresie mai puternică, iar dacă vezi prima dată filmul (care nu poate fi complet după carte), cartea îţi va da mai apoi senzaţia de falsitate...

| SweetCandy a răspuns:

big grin Sincerbig grin vad mai des filme decat sa citesc carti, si stiu ca nu este foarte oksad dar daca vad un film interesant ma determina sa citesc si carteahappy

| Klara a răspuns:

De regula citesc o carte si aflu mai tarziu ca s-a facut si filmul si atunci.pac...iau filmu de pe net.
Sau daca vad un film si aflu ca exista si cartea, merg la librarie si mi-o cumpar neaparat.
Ca sa dau niste exemple, cartile Harry Potter nu se compara cu filmele. Toate acele elemente de fantasy ar trebui sa ti le imaginezi tu, nu sa ti le puna sub ochi prin efectele speciale din film. Mi-a tradat imaginatia filmul (filmele de fapt).
In schimb, Lista lui Schindler (cartea) mi s-a parut groaznic de plictisitoare si ma rugam sa o termin, dar filmul a fost bestial, genul de film la care plangi o ora dupa ce se termina.
Sunt carti si carti, cu filme realizate dupa ele. Dar nu intotdeauna cartile sunt mai bune decat filmul, sau invers.

| zanesiprintese a răspuns:

Prefer sa citesc cartea. filmul este modificathappy

| Angiutssa a răspuns:

Cand citesti o carte imaginatia scapa din frauhappyDe exemplu, daca in carte nu este descris deloc un personaj/peisaj s. a. m. d. sau descrierea nu este detaliata, poti sa iti imaginezi totul asa cum vrei.In schimb, cand te uiti la film, personajul are o imagine impusahappyMai bine este sa citesti cartea, abia dupa sa vezi si filmul.In plus, filmul este intotdeauna putin modificat, mai bine citesti cartea si aflii adevarul de la sursa.happy

| ceco a răspuns:

E mult mai tare cand citesti cartea...