| RAY a întrebat:

Voi credeti ca oameni online sunt mai buni ca in lumea reala?

Eu din experienta va spun ca nu, din contra, sunt mult mai ipocriti,parsivi,de asta va recomand evitarea socializarii online si sa selectati oameni cu mare atentie, peste tot sunt gunoaie, rar un om bun.

9 răspunsuri:
| ShaOfHatred a răspuns:

Oameni suntem și toți suntem la fel peste tot. Poate unii sunt keyboard warriors sau alții sunt mai parșivi deoarece pe internet e mult mai ușor. Dar cum sunt oamenii în realitate, așa sunt și pe internet.

| Theo94 a răspuns:

Depinde de situatie. Dar sunt de acord cu tine in legatura cu mediul online.
In online nu vorbesti fata in fata (doar daca vorbesti pe camera web unde si acolo in majoritatea cazurilor esti la distanta),
identitatea ta reala fiind ascunsa mai ales daca nu pui poze cu tine si ai alt nume tu poti sa spui orice mai ales in scris (majoritatea cazurilor in prezent) din confortul propriei locuinte.
In realitate daca ai vorbi ca in online (jigniri, injurii, denigrari, etc.) nu ai fi primit oriunde, ai fi batut, injurat, etc.

"peste tot sunt gunoaie, rar un om bun"
De unde stii i-ai cunoscut pe toti?
Depinde de om, de mediul in care s-au dezvoltat, de cum te raportezi tu la el, etc.
"You are a product of your environment"

| RAY explică (pentru Theo94):

Am spus sunt oameni și oameni, eu nu fac generalizări sunt neutru in gândire, doar știi că sunt pasionat de știință, filozofie, filozofi resping gândirea in alb și negru, nu toți uite tu nu ești nici mosoti nici mulți pe care le apreciez pentru gândirea lor

| 4evergentleman a răspuns:

Dar tu te crezi așa de bun man? Toți suntem fățarnici așa avem în ADN. Sunt oameni buni dar tot au ei ceva ce te poate enerva, om bun in totalitate nu exista, perfect, nici tu nu ești. Daca ești așa de bun faci și tu cinste cu o shaorma?laughing

| RAY explică (pentru 4evergentleman):

Dumnezeu a spus ca cei care nu muncesc sa moara de foame

| 4evergentleman a răspuns (pentru RAY):

Tu oricum nu crezi in Dumnezeu laughing

| RAY explică (pentru 4evergentleman):

Nu am spus că sunt bun, am spus că detest bârfa, judecată, critica, bullingul

| 4evergentleman a răspuns:

Da,te poți înțelege cu un străin chiar mai bine cu unii membri din familie sau prieteni din copilărie daca ai ceva in comun cu el. Toți sunt ipocriți și parșivi,toți își urmăresc interesul cat timp ești bine apoi nu te mai caută nici ei nici neamurile când află că ești down
Că sa fii ok cu un prieten trebuie sa înveți și tu să lași de la tine și el și să nu vă certați din orice lucru mărunt și să țineți ranchiuna,sa va bucurați de succes că e al tau sau a lui nu conteaza,și să îți spună în fața ce e greșit la tine dar sa te laude pe la spate gen nu sa te barfeasca,ăla ți amic bun,dar prieten nu mai exista,doar in definiții și meme-uri,citate,basme,povesti,filme,desene etc.
Lumea a devenit individualistă și de aia nu prea mai exista prietenii adevărate,doar anumite interese comune gen să beți o bere mai o bârfă,sa discutați de femei,sa faceți o combinație,sa aveți un hobby comun dar astea cât ai ce sa le oferi după nu o sa mai te caute decât atunci când sunt certați cu ceilalți și alege sa se reîntoarcă la time că știe că ești available! Dar tot ce poți să faci este sa ii ignori asta le doare cel mai tare, sa nu ii mai bagi deloc în seama. Da, cam așa a devenit lumea, suntem o cauza pierduta, majoritatea sunt niște drogați și drogate cu cine să te împrietenești? Cu depravati? Lumea altceva nu mai știe decât droguri au în cap.