| Nume6 a întrebat:

Voi credeţi în blesteme? Argumentaţi: de ce da, de ce nu?

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu are cum sa mearga un blestem aruncat pe alt om. Tot ce intampini in viata se datoreaza gandirii tale, nimeni nu iti poate schimba cursul vietii doar tu

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu.
Nu cred in nimic nedemonstrabil. Sa cred in blesteme ar insemna sa ma tem ca prostul, de ceva care nici macar nu exista.
Iar parerea ar fi fost alta, daca observam vreun prost frustrat, care reuseste sa schimbe ceva doar in cuvinte (blesteme).

| Drimmero a răspuns:

Nu cred, sunt doar vorbe-n vant, daca ar exista ar insemna sa murim toti dupa fiecare vorba aruncata cu rautate.

| FreddieM a răspuns:

Nu cred si nici macar nu presupun ca ar exista.
Pace si vremuri mai bune.

| CleanHeart a răspuns:

Nu cred si asa cica nu se leaga.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred. De ce? Pentru ca includ cuvantul care este extrem de puternic. Poate afecta pana la 7 generatii. Poate merge pe neam si copiii trag tot ce blesteama niste incostienti de parinti. Nu le pot spune altfel decat inconstienti. Ei nu vad ca cuvintele aruncate nu se mai intorc, pana si o bataie este mult mai buna decat sa-i urezi de rau copilului.
Atentie ca blestemul nu se prinde de cel curat la suflet, de cel iubit de Dumnezeu prin viata pe care o duce. Daca omul este foarte credincios si plin de fapte bune poti sa-i spui tu cate blesteme vrei ca nu faci decat sa le intorci asupra ta. Cel nenorocit este protejat de Dumnezeu, vaduva si orfanul. Sa nu doresti raul orfanului pentru ca pedeapsa divina nu intarzie.
Blestemul este o energie trimisa cu intentie asupra cuiva, energie trimisa prin cuvinte. Cu cat o face mai cu ravna cu atat este mai puternic si se poate prinde.
Pana si in biblie avem blesteme. Cand zice Dumnezeu ca blestemat este omul ce se increde in om si nu in Dumnezeu. Si multe altele. Dumnezeu ne-a pus in fata binecuvantarea si blestemul. Este un termen pomenit de foarte multe ori in biblie. El este tolerat de Dumnezeu desi ar vrea sa primim numai binecuvantari. Blestemul este cumva o consecinta a faptelor noastre. DACA facem rau ne poate blestema Dumnezeu sau cel caruia i-am facut rau si acest blestem se prinde de noi. Este si normal sa platim pentru ce facem. Dar parintii care isi blesteama copiii sunt buni de dusi la nebuni. Isi condamna copiii la o viata cu probleme. Nu conteaza ce a facut copilul! Nu ai voie sa arunci tot felul de vorbe asupra lui! Mai bine il bati si ii trece. Toata lumea a mancat bataie de la parinti si nu a murit. Daca ii arunci tot felul de vorbe il poti baga in mormant.

| Nume6 explică (pentru anonim_4396):

Doamne...dacă cuvintele astea nu-s de pe Google, m-au luat fiorii...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nume6):

De ce sa fie de pe google? Am zis ce am crezut referitor la intrebarea ta. Scuze daca am fost transant cu raspunsul de sus.

| Nume6 explică (pentru anonim_4396):

Pentru că e așa prea...de te iau fiorii si ţi se face pielea de gaină mă face să ma gandesc că ceva atât de malefic ca blestemele e real

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nume6):

Poti crede sau nu in energii, ele tot functioneaza si actioneaza asupra oamenilor. Cum poti face bine la fel de usor daca nu chiar mult mai usor poti face si rau. Scrie in biblie de blesteme, nu le-am scos de la mine. Ne-a dat blestemul si binecuvantarea. Depinde de fiecare ce alege.

Întrebări similare