| DaciaRomania a întrebat:

Voi cum gătiți ciupercile pleurotus? 2-3 idei va rog, eventual rețete. Mersi

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Is mai zemoase as spune.Idei de retete? Cauta si tu pe net, care ti se pare mai bune, incearca.Nus multi care gatesc ciuperci in fiecare zi.

Astea is bune si la gratar, adica coapte pe gratar si le mainci cu stiu si eu cirnat cu ce mai faci acolo pe gratar.

Am spus asta pentru ca am mincat de cateva ori la cineva care facuse gratar si pusese si ciuperci de astea.
Fiecare cum ii place, personal parca as prefera astea pe gratar, pentru ca fiind mai zemoase, de le faci pe gratar, se mai duce din zeama aia.
Daca le faci in tigaie, mai pui si ulei sau ce zeama se mai foloseste se fac si mai zemoase si personal parca as zice cas cam grele.

Nu am incercat peste cu ciuperci, dar nu amestecate, sa faci ciuperci asa ca si garnitura la peste.

Mai is bune ciupercile la cuptor, acolo nu ai ulei, chiar daca e mai lasa din zeama lor, banui ca ies bune la cuptor, dar nu stiu retete.

Asaa prajite in nitel ulei, is bune daca le coci ceva mai mult, sa se mai ususce, sa nu fie prea gretoase.

| Furnicuta000 a răspuns:

Eu cand am ciuperci fac doar cateva feluri de mancare:
-ciulama de pui cu ciuperci
-omleta cu ciuperci
-tocanita de cartofi cu ciuperci
-shacksuka (nu mai stiu exact cum se scrie, cauta pe net reteta, eu una pun si ciuperci in ea)
Ciupercile le tai bucatele si le trag la tigaie in putin ulei ca sa aiba gust mai bun inainte sa ma apuc sa fac mancare cu ele
Avantajul la ciupercile pleurotus e ca poti sa le faci pane, poti sa faci snitele cu ele. Sunt bune dar nu recomand prea des pentru ca intra mult ulei in ele.
Nu am de ce sa ma apuc sa iti scriu retete, e plin netul cu milioane de retete

| 1onurSimion a răspuns:

Scoți lamele din ciuperci sa nu iasă ciupercile acre le speli frumos le taie cum dorește inima ta și sufletul tău pui un cubulețe de un pe tigaie la foc mic puțin delicat și le Prăjești la ochii până îți dai tu seama că sânt făcute și gata de mâncat apoi pui într-o farfuriei 2 roși tăiate cum dorește mușchii tăi și puțină salată iceberg ulei sare delicat amesteci bine de tot și asta este tot poftă bună să ai.