Învață pe grupe de trei, patru sau cinci.
Spui prima grupă apoi pe a doua și tot așa, depinde cum te organizezi și câte ai.
Poate funcționează.
Obisnuiesc sa scot prima litera al fiecarui element enumerat, le adun si incerc sa fac un cuvant (sau macar ceva care sa-mi sune cunoscut, sau sa ma duca cu gandul la ceva). Daca nu merge, le pun in ordine alfabetica si ma gandesc doar ce litere din alfabet intra. De exemplu, cand am invatat vitaminele liposolubile erau A, D, E, K si m-am gandit la "adekvat" si de atunci le-am tinut minte?
Am o imagine cu lucrurile acelea, si un spatiu in care trebuie sa le pun. Daca este o lista de cumparaturi, imi inchipui frigiderul, locul in care stau in el, si locurile din casa unde trebuie sa le pun pe celelalte.
Nu stiu cum sa fac sa nu uit lucruri simple, se intampla des sa plec fara fata cu butoane care se pune pe aparatul de muzica, nu am reusit sa imi formez o imagine a muzicii.
Le scriu pe o foaie si incep sa tai din ele treptat, pe masura ce le rezolv.
Pai asta nu se controleaza, tin sau nu, nu ma gandesc cum sa reusesc! Eu tin de la sine minte si nu am cum sa omit daca stiu sirul in ordine.
anonim_4396 întreabă:
AlexandraAle121 întreabă: