Nu ai cum sa fii mai deștept dacă așa te-a lăsat Dumnezeu, așa se nasc unii, mai inteligenți, geniali, cu IQ mare, majoritatea dintre noi suntem mediocrii, nu prosti, așa ne-am născut si nu avem ce face. Nu trebuie sa ii invidiem pe cei care sunt mai deștepți.
Cred ca contează si genetica, părinți deștepți = copil deștept. Mai contează si educația, disciplina oferite acasă, daca părinții și-au dat interesul si au dus copilul de mic pe drumul învățăturii. Mai sunt si excepții desigur, când părinții oricât si-ar da interesul copilul tot praf este la școală la învățătură.
Eu am o verișoara care lucrează in Belgia pe 7000 euro salariu, habar nu am ce, ceva in domeniul IT, ea a fost unul din acei copii genii, care se nasc 1 la 100 mii poate, a luat toată viața ei numai 10, inclusiv la liceu si facultate a ieșit șefa de promoție si chiar decanul i-a înmânat cheia facultății, această fata a crescut foarte frumos si armonios si îndrumata si de părinți, oferindu-i resursele necesare, un calculator, imprimanta, materiale didactice mereu, acum sa îți spun paradoxul în care părinții mei m-au comparat mereu cu verișoara mea, in condițiile in care eu am avut numai certuri in casă, pe ei nu i-au interesat de situația mea niciodată, aveam un caiet si la cate 3 materii pentru ca nu își permiteau sa imi cumpere nici măcar asta, nu mai zic de calculator cum aveau toți colegii mei aproape, am avut potențial, și profesorii mi-au spus, dar fără resurse nu poți reuși, sa fi un pic de tot impins de la spate, pe mine nu a avut cine sa ma împingă si am rămas la statutul de mediocra, chiar dacă am terminat școala cu note bunicele si am luat si BAC-ul.
Nu ai cum sa intelegi pentru ca deja cam dai dovada ca nu esti destept ca ei.
De ce iti mai trebuie sa inveti?
Ieri ne ziceai ca iti permiti sa spargi 50.000 pe fete si cazinouri, inseamna ca esti destul de ok.
Nu ajungi la 30 ani, liceul il termini pe la 18-19, si cu 5 ani (fac plus masteru) ajungi la 24, tocmai bine de inceput cariera, ai 40 ani pana la pensie.
E f simplu cum pot altii sa fie mai destepti, ai legaturile neuronale facute in asa fel, si inteligenta sta de fapt in niste lagaturi neuronale undeva in creier, nu e asa aiurea.
Daca ai avea un aparat de detectie, iti arata ca are inteligenta x.
E cumva ceva fizic in creier, reactii chimice, etc.
Si cand prinzi experienta, se formeaza niste legaturi din alea acolo, daca le-ai face in 3 ore sa zicem cumva, ai avea experienta aluia de ani.
Adica asa mai pe sleau au procesorul mai performant.
Pentru a putea procesa si retine in continuare informatia, ca atunci cand esti in clasele I-XII, e nevoie in primul rand sa-ti antrenezi creierul zilnic, nu sa-l lasi sa stagneze si apoi sa ai pretentii sa inveti ceva, fiindca iti iesi din ritm si devine tot mai greu pe masura ce trece timpul.Succes in ce ti-ai propus sa inveti.
Omul cât trăiește învață. Întotdeauna există ceva ce nu știi, ceva ce trebuie să înveți și niciodată nimeni nu le va ști pe toate.
Sfatul meu este să te concentrezi pe ceea ce este mai important pentru tine, să îți acorzi și pauze, să nu fii prea dur cu tine.Nu trebuie să te compari cu alții, fiecare învață în ritmul lui și fiecare are nevoie de alte lucruri pentru a reuși în viață. Atât timp cât crezi că ai evoluat câte puțin de la zi la zi, e ok.
"să putem învața 5-6 ani de informație într-un an de zile" - Asta e mentalitatea care sta in calea invatatului. Un om inteligent invata in cinci ani cat se poate invata in cinci ani. Unul prost pierde toata viata incercand sa gaseasca o scurtatura de a acumula 5 ani de invatatura intr-unul singur.
Vad tipatul asta peste tot. Oamenii care cauta un mod de a slabi 20 kg intr-o luna sunt cei care raman grasi toata viata. Oamenii care cauta sa devina milionari pana la anul sunt cei care raman saraci toata viata. Drumul cel mai lung pentru a-ti atinge obiectivele e cel in care cauti scurtaturi.
Dacă ajungi la 35 de ani să mai înveți încă atunci e grav, la vârsta aia ar trebui să ai un job stabil și o carieră deja. Nu știu cum îți faci tu calculele dar nici ca doctor nu ajungi să termini facultatea la 35 de ani.
Oricum, pentru un profesionist învățatul nu se oprește nici o dată, chiar dacă nu mai studiezi în mod oficial la o facultate trebuie să îți reînprospătezi în mod constant cunoștințele, să citești publicațiile nou apărute în domeniu, etc.