| alex194734 a întrebat:

Voi cum vedeti viata aici in Romania? Din orice punct de vedere, eu ca bani zic ca e slab rau de asta imi pun speranta sa-mi cresc stima de sine si inteligenta emotionala ca altfel daca e dupa bani nu mai traiesc eu prea fericit. Uite, poftim viata unui roman simplu, nu programator cu 3000de euro, politist, electrician, maistru, inginer mediocru si ce mai cresc in timp -5000lei salariu intr-un oras mic 1500lei mancare, 500 lei utilitati, chirie 1200, 800 lei de distractie, 1000lei ca sa cumperi si tu o garsoniera sau apartament si atat? So mai bine lucrezi cu tine pe autocontrol, ca daca mizezi numai pe aia" banii aduc fericirea" it's bullshit in tarisoara noastra cu exceptia daca esti programator sau medic.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Si cine te opreste ca odata cu inteligenta si stima de sine sa iti cresti si veniturile?

| LordCristobal a răspuns:

In Romania situatii cu banii e nasoala.Salariile sunt mici in mare parte in raport cu munca prestata si exista cheltuieli prea mari,mancarea, utilitatile, chiriile si distractia e foarte scumpa.
Asa cum ai zis si tu daca nu esti medic, programator, inginer sau sa lucrezi la stat sau in corporatie mai mult supravietuiesti cu banii pe care ii castigi.
Dar treaba asta cu salariile mici e o strategie prin care politicienii si corporatiile vor sa ne tina in saracie ca sa ne manipuleze usor si sa fim slugi perfecte care sa execute ordine si sa nu zica nici pâs.
Ai dreptate cu autocontrolul si fiecare din noi ar trebuie sa ne bucuram si de cele mai mici lucruri in viata ca sa avem o sanatate mentala si fizica buna.

| alex194734 explică (pentru LordCristobal):

Pai cu sanatatea mentala sa stam bine sa muncim pentru ea ca banii oricum sunt putini rau, si la stat sa lucrezi ca ofiter de politie etc, asa ca subofiter iei bani cat sa te intreti si sa iti mai faci din placeri dar atat eu de asta nu mizez pe bani prea mult, banii aduc fericirea daca stii sa-i folosesti si daca sunt in cantitate foarte mare sa poti calatori ca asa ori ca imi dai 4000lei ori ca 6000 nivelul de fericire nu e asa wow ca doar nu ai 3000de euro sa poti calatorii aproape saptamanal unde vrei tu, la noi te multumesti cu job ok gen jandarm intr-un oras mic e ok jobul si te bucuri ca si cu aia iti mai faci din placeri dar e prea simpla viata, mai bine lucrezi cu tine si pe control sau stima de sine ca daca nu o sa ai o viata "foarte foarte simpla, nu o duci rau, dar nici bine nici atat".

| Arakiss a răspuns:

Mai bine puneti speranta sa inveti sa scrii ca scrii ca un analfabet.
Zeci de randuri intr-o singura propozitie

| alex194734 explică (pentru Arakiss):

Eram printre cei mai buni la gramatica la romana in perioada cand dadeam la scoala de jandarmi Dragasani, ce cuvinte am scris incorect gramatical? ma doare-n belengher ca am scris fara sa pun punct,aici nu fac si nu predau gramatica limbii romane, daca aleg sa pun virgula care-i treaba? personal astia care iti corecteaza greselile sunt prosti rau ca ei nu au alte argumente decat sa corecteze din lipsa de creativitate vii cu "nu stii sa scrii" o, dar stai ca nu ai folosit un punct doar atat, omu prost corecteaza, omu destept doar observa.