Parerea mea e ca nineni nu se naste rau. Toti se nasc neutri si inocenti. Problema e ca poti deveni rau pe parcurs. O educatie precara primita in familie sau chiar exemplul negativ al parintilor sunt, dupa parerea mea, cele mai influentabile. Pe urma avem sistemul educational, care e la pamant, unde daca spargi capul unui copil cu o piatra si pe urma bagi cuiva un plic in buzunar scapi basma curata. Sa nu mai spunem de educatia din scoli si anturajul prost care au fost si ei la randul lor influentati de altii etc. Dorinta de a te afirma printre colegii,, smecheri", dorinta de,, superioritate", de validare, frustrarile sau neajunsurile din copilarie, lipsa dragostei, aprecierii sau validarii din partea parintilor, toate astea duc la ceva numit,, rautate". Cu cat o persoana este mai ignorantă si mai rea, cu atat in sufletul ei sunt mai multe goluri si frustrari. Pun pariu ca daca toti copiii ar avea parte de dragoste si educatie calumea, procentul de oameni,, rai" ar scadea pana la 80%.
Este o amestecatura de educatie precara, cu sechelele regimului comunist, cu lipsa de acces la informatie, cu religia dusa la extrem samd.
Răutatea asta acerbă a unor români.
1. Cum o constați, cum o evaluezi?
2. Pe ce criterii o atribui românilor?
3. Ce te face să crezi ca ea se trage, adică provine de undeva?
La fel ca in cazul tuturor oamenilor, nu doar a romanilor. Iar in acest caz... acele putine persoane care chiar sunt "rele", sunt asa din cauza circumstantelor.
Invidie!
te-ai uitat vreodata in cosul vecinului de cumparaturi? poate are salam de Sibiu in timp ce tu ai paizer!
Sau la restaurant! poate ala din dreapta ta are pe masa rechin la gratar, in timp ce tu abia iti permiti shaorma
Nu are legatura cu romanii. Rautate exista in orice om din orice natie de pe glob
Cand esti amarat singura metoda sa te afirmi e prin rautate, incat sa te bucuri de amarul altora. Cum e piesa: sa moara capra vecinului https://youtu.be/Wy3EjgTC0aw
Si zicala "Sa faci bine e lucru mare, ca rau poate sa faca fiecare"
INȚ întreabă:
Anonymus101 întreabă: