Nu fac dus cu apa rece, nu o suport pe spate sau pe cap, de exemplu.
Dar mai pun gheata in bauturi, si ma oftic ca se topeste prea repede/nu e suficient de rece.
Nu racesc de la rece, toate racelile pe care le fac sunt virale, pentru ca traim intr-o lume de nespalati/needucati. In timpul pandemiei, cand prostii nu aveau voie peste tot, iar prin spatiile publice se foloseau dezinfectante, nu am facut nici un fel de raceala. 2 ani, mai exact.
Acum iar umbla tot felul de crocobauri, inclusiv hepatite, de la astia care nu se spala nici pe maini dupa ce se sterg la kukur.
Tot ei sunt aia care "racesc de la bautura si de la aer conditionat".
Eu dau si cu apa mai rece, dar dupa ce dau cu mai calda la inceput, apoi rece, care pe vremea asta cam tot calda este, pentru ca vine pe tevi si se mai incalzeste nitel. Tu daca faci dus cu apa rece, e clara nu ai mascul, daca esti in calduri normal ca trebuie sa te racoresti cumva
Ca idee este bine sa dai cu calda, vasele se dilata, singele circula mai lent, apoi dai cu rece si deodata se schimba circulatia, asa mai se desfunda conductele
Sper ca nu te superi ce am spus mai sus, mai glumim
Ajuta mult la recuperare dupa activitate sportiva intensa. Anul trecut am participat la un maraton montan si a trebuit sa ma antrenez intens pentru asta. Dusurile reci m-au ajutat enorm.
Nu le-as face de placere, totusi
Mai fac și cu apă rece, dar nu ca gheața, mai ales acum că e cald merg mai bine dușurile reci. Acei oameni care spun asta, au ei o sensibilitate mai mare la rece, tu ești mai rezistentă. Și eu de exemplu răcesc dacă beau prea mult cu gheață, dar nu răceala normală,(roșu în gât), ci în partea de jos la ovare.
Parca nu știi și tu ce mentalitate limitată au unii!
Eu mă spăl mereu cu apa rece și nu m-am îmbolnăvit și beau ca și tine apa cu gheață zi de zi și nu am absolut nici o problema, asta in condiția in care eu transpir enorm vara.
La început m-a durut coloana având lombosciatica dar de ceva timp nu mai mă doare deloc.
Nu e vorba de mentalitate ci de rezistenta organismului. Daca spui "mentalitate", inseamna ca TU gandesti prost.
Te înțeleg faci parte din turma
Cred ca se refera la mentalitatea oamenilor care te cearta in ultimul hal ca bei apa cu gheata in loc sa inteleaga ca unii nu au nimic de la rece. Eu m-am dus la un magazin de haine cu sticla de apa direct din congelator si vanzatoarea si-a facut cruce si mi-a zis sa nu mai beau apa cu gheata ca ma imbolnavesc, eu i-am explicat ca asa beau zilnic din aprilie si ea tot o tinea pe a ei. Ma certa de parca era mama mea desi era o necunoscuta care s-a bagat in seama dand dovada de lipsa de bun simt
Acum vara cred ca 98% facem dus cu apa rece.
Uneori mai inghit chiar cate un cubulet de gheata. Cat sa incapa pe gat.