Bună.
Logic pentru a înțelege și a putea merge mai departe cu învățatul.
Pa, pa.
Mecanic invat poeziile. Ma straduiesc sa invat logic, nu sa stiu azi lectia ca pe poezie si maine sa o uit.
Dacă înveţi mecanic, înveţi doar cuvinte, nu însemnătatea lor. Tu la şcoală mergi pentru informaţii, nu ca să iei note. Deci trebuie să ştii ceva, adică să înveţi logic, să ştii sigur ce ai învăţat pe acolo.
Parerea mea este ca fiecare invata cum poate mai usor si in functie de cum este fiecare profesor si care-i sunt cerintele. Daca ai un profesor mai putin exigent, care cere numai ce-ti da el, vei invata numai din caiet, dar daca, la o materie, profesorul este foarte exigent si vrea mult mai mult decat informatiile din caiet, atunci, bineînteles, ca vei invata si din carte. Cat despre modul de a invata, dupa cum am mai spus, fiecare este liber sa aleaga calea cea mai usoara. A invata logic este foarte bine si indicat, numai ca nu toata lumea o poate face. Eu una, desi nu mai sunt la anii de scoala, deci am terminat-o cu invatatul, pot sa spun ca nu am invatat niciodata altfel, decat mecanic (adica pe de rost), dar faptul ca repetam de foarte multe ori (de ma durea gura, caci spuneam cu voce tare), nu m-a impiedicat niciodata sa uit a doua zi lectiile. Motiv pentru care si in ziua de azi imi aduc aminte de foarte multe din acele informatii si pot sa-mi ajut copilul la lectii. Deci cultura mea generala acumulata nu s-a dus pe apa sambetei numai pentru ca am fost o tocilara. Regula care trebuie respectata la invatatul mecanic este ca, daca ai uitat un cuvant, trebuie sa incerci sa-l reproduci cu propriile cuvinte si nicidecum sa intri in panica si sa uiti tot ce ai invatat. In ceea ce priveste ideea de aprofundare a materiei, amintita de un amic TPU este excelenta, dar ma indoiesc profund ca mai exista in ziua de azi elevi care, pe langa informatiile din caiet si eventual din manual, mai cauta sa se documenteze si din alte carti. Sau poate doar 1% din elevi fac aceasta exceptie. In alta ordine de idei, un alt amic TPU iti sugereaza ca "la scoala mergi pentru informatii, nu ca sa iei note". Eu vreau sa-i reamintesc acestui amic faptul ca, pe vremea mea putea fi valabila aceasta "lozinca", intrucat la liceu se intra in urma unui examen serios si nicidecum prin repartizare computerizata, in functie de mediile obtinute in clasele V-VIII, cum este inca acum. Si deci, pe la scoala se mai iau si note, care sunt foarte importante si de care chiar se tine cont pentru a intra la un liceu cat de cat bun. In concluzie, draga Lory, sfatul meu este sa inveti cum iti este tie mai usor si mai la indemana pentru a lua note bune. Cu prietenie!
Pai tu nu stii ca in caiet sunt date numai niste idei generale si trebuie sa inveti din carte si din alte carti suplimentare? Nu stii ca exista o tehnica a invatarii? Acela nu e invatat-numai din maculator, e doar o '' frunzareala ' a materiei. Invatatul presupune si aprofundare, pe care nu o gasesti asa cum spui tu.
Invat logic, cand citesc din caiet incerc sa le pun cap la cap, adica sa inteleg ceea ce citesc, plus ca asa daca ma intreaba cineva ceva de la mijlocul unei lectii sa stiu ce sa spun, asta inseamna sa inveti logic, ca daca inveti mecanic, atunci uiti totul a doua zi si nici nu-ti mai amintesti cand te intreaba cineva de la mijlocul sau de la sfarsitul unei lectii, aia inseamna sa fi tocilar, deci invat logic, incerc sa inteleg ce citesc.
Invat mai mult logic decat mecanic din caiet, dar daca aflu in pauza ca o profa trebuie sa ne asculte in ora care vine si n-am invatat acasa, dau dracului logica si invat motamo
Invat mecanic la materiile care nu imi plac
iar la altele care imi trebuie indelung ma concentrez pentru a le invata logic sa pricep ceva
XXXAlinXXX69 întreabă: