| Furnicuta000 a întrebat:

Voi mai puteti cu scumpirile astea? Eu am inchis ochii, am cumparat mai putin, am zis ca hai ca 1-2 lei in plus nu e bai dar vad ca nu se opresc deloc. E prea de tot. Nu m-am enervat pana azi cand am fost la farmacie si mi-a cerut 20 lei pe o cutie de ibuprofen. Parca anul trecut era 5 lei. Si totusi erau 16 case deschise la farmacie, coada de 100 oameni (nu glumesc) iar oamenii plecau cu sacosile pline. Sa nu mai zic ca am dat 350 lei pe un anticoagulant pentru 30 zile deci platim asigurarile de sanatate degeaba ca ni se cer 350 in loc de 700 lei (!) pentru 30 injectii. Ajungem sa avem preturi mai mari ca in tarile din vest la orice, dar salarii de 5 ori mai mici. De unde mai aveti bani, oameni buni?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai supriza... e inflatie peste tot in lume. Nu se maresc preturile doar la noi. Asta asa ca idee

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fac economie.

| Drimmero a răspuns:

Totul s-a scumpit, absolut totul. Totul a plecat de la carburant, a fost efect de domino pentru toate. Pandemia si razboiul lui putin sunt principalii factori pentru situatia de acum, desi pana anul trecut preturile nu erau asa nesimtite, n-avem ce face, trebuie sa ne descurcam. Si eu sunt socat cand vad cat s-au facut anumite produse/servicii facand o comparatie cu pretul de anul trecut, produsele fiind aceleasi, pretul in schimb dublu-triplu.

| Freya1 a răspuns:

Nu prea mai poate nimeni.
Preturile la mâncare au crescut, la haine la fel, taxele, impozitele, asigurările și pana și chiriile și mașinile sh (ce tot oameni ca noi la fac preț) dar ce sa faci...
Și eu am fost de curând la farmacie și pentru o cutiuță de pastile pentru greata am dat 100 de lei.Asta în condițiile în care nu am luat ce-a prescrisa de medic ce e de fapt 200 și ceva.Am refuzat anumite analize pentru ca la fel cum ai spus și tu nu sunt decontate și depășesc 400/500 de lei de analiza.Pragul nesimțirii ajunge la cote maxime.

| RoxanaIoana108 a răspuns:

In aceeasi situatie si eu. Nu există zi in care sa nu dau 100 de lei la profi, pe lucruri esențiale, ce imi trebuiesc zilnic: hrana, produse de igiena precum sapun, sampon, detergenți..Cu caldura nici nu mai zic. Platesc degeaba ca tot cu caloriferul electric stau. Stau la etajul 4 în Ploiești si mi se spune din decembrie ca nu este presiune sa ajungă si pana la 4.
Este inflație peste tot in lume!
Si cand vad full de oameni in lidl, profi, carrefour, ma ia capul. Aceeasi intrebare mi-o pun si eu. Ne plangem ca nu mai avem bani, dar de unde atâta lume ca sacoși pline prin magazine?