| Mădă0611 a întrebat:

Voi stati sa va intelegeti fricile, preferintele, alegerile? Ce explicatii gasiti? Mie imi place sa ma uit la ceas, asta n-am studiat-o inca, dar ma deranjeaza ticaitul lui, hmmm. Cred ca e din copilarie, cand il auzeam doar cand nu era curent, altfel mergea tv-ul. tongue

3 răspunsuri:
| Unknownzgw a răspuns:

Absolut.
Utilitatea cunoașterii de sine este indiscutabilă.
Comportament, frici, idei, dorințe, preferințe, alegeri, reacții - încerc să le înțeleg tot timpul punându-mi întrebarea "de ce?" și încercând să găsesc conexiuni, să construiesc "o poveste" de cele mai multe ori.

Câteodată îmi iese, câteodată nu. Câteodată e plăcut, frumos, împlinitor, câteodată nu.
Dar o fac pentru "călătorie", nu neapărat pentru "destinație".

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Deseori da. Sau pana intr-un anumit punct. Pana la urma cred ca fiecare om ar trebui sa faca asta, ca atare, cel putin de cateva ori de-a lungul vietii. Asta ajuta si la autocunoastere.

Legat de a doua aprte din "intrebarea" ta, unde... sincer sa fiu nu prea inteleg asocierea, chiar asa este. Cand te uiti la ceas ii si auzi ticaitul. La fel este si cand asculti linistea. Poate nu este o fraza des intalnita, insea ea exista. Si as vrea sa o cunoasca toti, daca s-ar putea cumva.

Atunci cand este liniste si se aude un sunet peste, automat noi percepem si auzim sunetul nou si ne dam seama de asta, ca ceva se aude. Si sa spunem ca ceva se aude 2 secunde in mod repetat, dupa se opreste 2 secunde. Noi o sa zicem ca efectiv se aude acel sunet 2 secunde. Dar la fel de corect ar fi sa spunem si ca linistea se aude 2 secunde. Cand reusim sa ne dam seama de linistea din spate, atunci parca lucrurile capata un alt sens. Era si o poveste cu un calugar si un ucenic (evident laughing ) unde mergeau ei pe un deal, unde era si un rau in departare. Si calugarul si-a rugat subalternul sa ii zica ce se aude. Evident ca a raspuns la aproape toate sunetele constiente pe care le auzea el. Dar nu a fost constient de sunetul raului, pentru ca se auzea mereu. Si nici nu il vedea.

Si acesta este raspunsul la intrebarea "ce explicatii gasiti". Exact asa. Incerc sa caut in diferite surse, atat externe cat si interne, si sa vad de ce stau lucrurile asa big grin

| gritt a răspuns:

Pacat ca intrebarea asta nu are mai multe raspunsuri ca e interesanta.