Turcoazul s-a întors, fiind desemnată culoarea anului 2010. Deşi pare o culoare excentrică, mai degrabă potrivită pentru case de vacanţă sau hoteluri luxoase din Caraibe sau Saint Tropez, poate fi introdusă cu lejeritate şi în locuinţele noastre cu ajutorul accentelor de culoare şi al accesoriilor.
Dintre milioanele de culori existente în lume (display-ul computerului utilizează nu mai puţin de 16 milioane de culori), ce face ca o singură culoare să determine trendul pe parcursul unui an pentru colecţii vestimentare, elemente de mobilier sau accesorii?
Dacă anul trecut a fost ales galbenul ca nuanţă predominantă în design şi fasion, anul acesta tucoazul se va impune în paleta coloristică a noilor colecţii lansate pe piaţa de profil a amenajărilor interioare. Specialiştii cred că această culoare este potrivită momentului economic dificil, locuinţele fiind transformate cu ajutorul turcoazului în oaze de linişte şi relaxare.
Turcoazul este o culoare utilizată preponderent la interior, compusă din tonuri reci şi calde, variaţia fiind determinată de combinaţia în care este inclusă. Colaborează bine cu oricare altă culoare din spectru, fie că o domină, fie ca o intensifică. Turcoazul adaugă acel detaliu extravagant oricărui interior, cei mai îndrăzneţi utilizează această culoare în combinaţii puternice cu roşu şi roz sau în combinaţii electrizante alături de galben şi verde ori în combinaţii elegante de alb şi albastru marin.
sper sa dai fundita
Ei bine eu am auzit ca mov si verde este asa stiu dar acum cine mai stie!
Este movul si verdele! Am citit in reviste pe internet si mi-a spus si matusa mea! fundita please