Esti de-al meu
Cand ma uit la raspunsurile primite deduc ca oamenii aia nu gatesc, cum poti sta in bucatarie asa cand oricum stergi zilnic inclusiv pe jos si tot se aduna.
Daca ai parchet normal umbli incaltat cu ceva. Personal eu prefer mocheta in casa, asa si am aici unde locuiesc, stau descult si nu ma murdaresc deloc ce arati tu.
Gindeste la ce ai spus chiar tu. Daca umbli desculta pri casa te faci neagra pe picioare. Ce inseamna asta? Ori ca te bronzezi ori ca pe acel parchet este mizerie, este praf la greu.
Acu si la chestia asta cu negreala pe picioare ai cateva variante. Ori faci curat in casa din an in paste, se asterne parafu de zici ca mergi prin puf, ori intra mult praf in casa chiar de faci curatenie si mai des.
Eu si daca dau cu aspiratorul odata la 2 saptamani sau chiar si la luna, tot curat sunt pe talpi la mine nu prea este cine stie ce praf,
dau cu aspiratorul odata la 2-3 saptamani daca as da saptaminal ar fi si mai bun, dar stii cum e cand te apuca lenea e jale
Cum zic, eu prefer mocheta, bine nu stiu in RO ce mocheta este acolo, eu vorbesc de aici la mine unde locuiesc acum.
Dar de ai parchet pe jos, da trebuie sa porti papuci ceva incaltari. Insa parchetul este o practica veche, e ceva de moda veche, asa foloseau oamenii pe timpuri cand nu aveau altele la indemina, foloseau lemn pe jos, doar ala aveau.
Asatazi se continua acea practica doar ca asa faceau stramosii nostri, sau cei care aveau bani, atunci doar aia cu bani puneau lemn pe jos, restul foloseau toale, covoare tesute, sau direct lut.
Mocheta dupa mine este cea mai buna, atit vara cit si iarna, stai si tu descult in casa, iarna tine mai cald, dai cu aspiratorul f usor.Dezavantajul la mocheta este daca ai copiii, poat sa faca dezastru pe mocheta, in rest mocheta este cea mai buna.
Am fost si in case de milioane de dolari, tot mocheta au si aia pe jos mai nou se poarta direct betonul, peste care se pune epoxy, de ala care nu aluneci nici sa vrei, nici daca este apa pe el, chiar is curios cum de nu aluneci, ce epoxy o fi. Se vad crapaturi in beton, unora asa le place, dar iarna nu-i prea bun.Si acolo la fel trebuie sa stai in papuci, sau ceva incaltari.
Deci eu is pentru mocheta, stai descult, iti aerisesti picioarele, destul stai toata ziua incaltat la munca, pe afara, cel putin in casa sa stai mai lejer si fara sa te murdaresti. Plus mocheta amortizeaza zgomotele, nu ai ecou in casa asa cum ai cand pe jos este parchet sau beton cu epoxy cum am zis.
Mocheta dupa stiu si eu citi ani, depinde si cit de jegos esti, se poate spala, apoi dupa 15-20 de ani o poti inlocui, este mult mai ieftina ca lemnul. Se intretine usor, dai cu aspiratorul si ai terminat lucrarea, simplu.
Eu am covoare si umblu desculta. Nu mi se pare nimic ciudat. Apropo, daca ai mers la cineva si te-ai facut negra pe picioare, probabil nu au mai spălat din evul mediu pe acolo sau poate doar nu au spălat cum trebuie
Sau le avea negre deja.
Hai, nu fii rasist
Xshade întreabă:
anonim_4396 întreabă: