| HermioneLove a întrebat:

Voua care vi se pare mai importanta pentru viitor?
Romana sau matematica? De ce?

Răspuns Câştigător
| AndraNicoleta a răspuns:

Limba romana. Vei avea nevoie de ea toata viata! Este foarte important sa stii sa vorbesti, sa te expimi si sa fii coerent.
Si de matematica ai nevoie, insa de operatii banale, pentru care, la urma urmei, s-a inventat calculatorul.

Asadar o inmultire sau o impartire ti-o poate face orice calculator, un eseu nu ti-l face nimeni.

Multa bafta!

14 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
De viitor nu mai este niciuna!
Pa, pa.

| CeaCuMasca a răspuns:

Ambele sunt importante,dar înclin spre matematică. Faceți o greșeală imensă când vă justificați antipatia față de matematică prin arhicunoscuta propoziție,gen "nu te întreabă nimeni pe stradă de matematică". Matematica nu constă atât în rezultat, cât în procedeele prin care mintea ta a ajuns la acesta.Îți curăță efectiv mintea, îți organizează gândurile și are efectul unei partide de șah, adică conexiunile logice se vor aplica și în viața reală, vei gândi o problemă logic, vei găsi răspunsuri pentru problemele cotidiene și vei înțelege ceva ce majoritatea oamenilor nu înțeleg.Limba română,de altfel,partea de gramatică/vocabular îți dă oportunitatea de a-ți expune ideile generate de logica matematică într-un mod cât mai inteligent,direct proporțional cu (,) cunoștințele tale de limbă română. Literatura,într-adevăr,îți ordonează,la rându-i,ideile,dar nu întotdeauna.Și cum eu consider ideea în sine mai importantă decât felul în care e exprimată, pun matematica pe primul loc, cu medalie de aur, iar limba română fix după, cu argint.

| xBya a răspuns:

Romana nu prea are de ce sa fie importanta daca o stii asa cum trebuie; atat din punct de vedere gramatical, cat si in exprimare, fiind limba materna. Nu se vorbeste decat aici si pe la moldoveni, in rest canci. Matematica e mai importanta pentru ca, pe langa ca iti dezvolta logica, e folositoare si in alte domenii, cum ar fi informatica, fizica.

| HermioneLove explică:

Sunt de acord cu cei care cred ca spun ca romana este mai importanta pentru ca fara matematica poti trai si inca bine mersi ca sa spun asa..pentru ca nu te intreaba nimeni calcule imense,perioade,geometrie si alte chestii laughing
In schimb romana e utila pentru ca trebuie sa stii sa vb romana, sa citesti cum trebuie, sa scrii corect, sa-ti folosesti imaginatia! happy
Si geografia, biologia si istoria sunt importante...pentru ca sunt chestii de cultura generala! De ex. daca mergi la un concurs gen '''Vrei sa fii milionar'' in cea mai mare parte de intreaba chestii de cultura generala.
Dar binenteles asa cum a spus si RuSDaN10 si limbilie straine sunt super importante mai ales engleza, pt.ca este o lb care se vb in toata lumea! happy

| strengaritzza a răspuns:

Amandoua in egala masura.

| Ironicnαme a răspuns:

Matematica are logica. Romana mi se pare mai interesanta, mai armonioasa... As vrea sa il visez pe Mihai Eminescu, nu sa visez Teorema lui Pitagora sau alte chestii. Deci... Romana.

| beatrice9849 a răspuns:

Eu consider romana mai importanta decat matematica deoarece te ajuta sa vorbesti corect si iti da sansa sa iti dezvolti imaginatia(literatura)spre deosebire de matematica, deoarece este normal ca fiecare om sa stie cele 4 operatii de calcul elementare, dar ceea ce faci in liceu nu iti va mai trebui.

| summergirl25 a răspuns:

Eu cred ca amandoua!

| NbhdDaughter a răspuns:

Depinde foarte mult ce vrei sa devii,ca sa aflii care iti va folosi pe viitor.Mie sincer mai importanta mi se pare romana pentru ca nimeni nu vrea sa aiba de aface cu un om,spre exemplu agramat. Daca nu stii matematica, nu te verifica nimeni in viata de zi cu zi, pe cand daca nu stii romana, te faci de ras, pentru ca se vede in vorbire. big grin

| ChaseTheMonster a răspuns:

Pentru mine e foarte clar.Matematica iti educa gandirea, logica.Chiar daca imi place destul de mult romana trebuie sa recunosc ca personal nu vad la ce mi.ar putea folosi in viitor.O folosesc pentru a ma putea exprima coerent, corect...sa ma fac inteleasa.In rest nu consider o crima daca daca vei face mici erori in exprimare, atat timp cat nu sunt grave si dese.Nu poti sti nimic perfect.

| DubPhizix a răspuns:

Cel mai important pentru viitor sunt limbile straine ca alea te ajuta cel mai mult in viatawinking

| Dolcee_Corynutza_1997 a răspuns:

Pai matematica dar si romana dar parerea mea ar mai fi sa inveti si engleza pentru ca este o lb internationala si se vb peste tot

| Elena_Laura_1999 a răspuns:

Si una si alta, deoarece ca sa te angajezi ca vanzatoare trebuie sa stii matematica, iar romana este limba noastra proprie si trebuie stiuta. Sper ca te-am ajutat.

| HermioneLove explică (pentru Elena_Laura_1999):

Pai nu vreau sa ma fac vanzatoare sincer straight face
Si apropo vanzatoarele calculeaza cu calculatorul! oh go on
Oricum mate nu inseamna numai calcue straight face