Da. Problema ta este cu felul în care interpretezi d-ta acele articole. Când te uiți vezi obiecte colorate, nu culori. Închide ochii și imaginează pe rând culori. Când imaginezi culoarea 1, ce simți. Apoi imaginează culoarea 2. S-a schimbat ceea ce simți, sau simți la fel? Apoi exersează. Așa o să îți dai seama dacă simți sau nu.
In primul rand, "emotii" nu inseamna doar "fericire/tristete".
Da, culorile imi transmit emotii, ma influenteaza direct. De multe ori nu am cumparat ceva, din cauza culorii.
Cum adică nu simți nimic când te uiți la culori?
Adică, dacă îți cumperi o gentuță sau o haină, nu are importanță culoarea? Te interesează doar forma?
Poate ești tu puțin mai introvertită și nu conștientizezi că și tu ai preferințe la culori la fel ca toți ceilalți.
Am preferințe la culori. Dar nu înțeleg de ce aș simți ceva uitandu-ma la ele...
Îmi plac și atât
Nu mă simt nervoasa că mă uit la un obiect roșu.
Sau calmă că mă uit la ceva albastru.
Nu vad logica
Am 25 culori de cărți pe birou care emoție ar trebui sa o simt?
Dacă ai preferințe la culori fii liniștită că ești un om normal.
Dacă culorile nu ți-ar transmite absolut nimic, nu ai avea cum să ai preferințe.
Dar acest "transmite" e un fel de influență subliminală a culorilor asupra ta. Nu te aștepta să fie ceva pe care să îl conștientizezi sau să îți genereze vreun gen de reacție fizică.
Dar poți să realizezi că dacă nu ar fi, nu ai avea nici un fel de reacție/preferință la culoarea unui obiect.
Te-aș întreba daca ai vreo culoare favorită și dacă da, de ce, nu te face să simți nimic? Eu nu vad o problema în faptul că nu îți trezesc nici un simț culorile, mintea ta încă nu a alipit emoții. Uite: roșu inseamna dragoste, putere, atenție; alb înseamnă puritate; verde înseamnă naturalețe; albastru mie îmi transmite relaxare. Bine astea sunt doar interpretările mele, încearcă să faci si tu ce facui eu pentru celelalte culori.