| fulgerul a întrebat:

Vreau sa aduc in discutie, problema cainilor vagabonzi.Am o lupoaica, ciobanes german si un pekinez de la mama lui, adica, se trge din familie de campioni.Cresc si gaini pitici.Asta inseamna ca nu iubesc animalele? La locul de munca am vreo 10 caini, le cumpar lapte, cornuri, le dau si mancarea mea, ma asteapta dimineata ca pe tatal lor.Cu toate acestea, sunt de acord cu euthanasierea lor.Consider ca au dreptul la o moarte demna, decat o viata chinuita prin ploi, zapezi, geruri, asteptand o bucata de paine de la un oarecare trecator.Hai sa-i scapam de chinuri, iar fiecare dintre noi care isi ia un animalut, sa aiba grija de el, sa-l vaccineze, si sa-i daruiasca dragoste asa cum ti-o ofera ei, adica neconditionat.Injurati-ma,dar nu-mi luati dreptul la opinie!

Răspuns Câştigător
| RyugaHideki a răspuns:

Ai dreptate.foarte putina lume adopta un animal. Sa zicem...1/1000 caini sunt adoptati...toti vrem caini frumosi, de o rasa mai speciala. Ai dreptate.

5 răspunsuri:
| RyugaHideki a răspuns:

Ai dreptul la opinie. Dar acesti caini mai au dreptul la. aproximativ o luna din viata lor, daca nu vor fi "adoptati" atunci sunt mari sanse sa fie eutanasiati. E trist sa vezi un animal ca moare, dar este si mai trist sa il vezi cum sufera si apoi moare.
Ar avea nevoie aceste animale si ele de un loc unde sa stea, dar nu se vor oferi prea multe persoane. Oricum.se vor mai gandi oamenii inainte sa ucide un caine, deoarece costa 10 euro eutanasierea...si sunt mii de caini. Te sustin, chiar daca este trista ideea.

| fulgerul explică (pentru RyugaHideki):

Hai sa nu cadem in patima pasiunii si sa gandim logic.Ce e mai bine pentru. un caine, o moarte demna sau o viata de chin? Sincer!

| RyugaHideki a răspuns (pentru fulgerul):

Nu imi place sa decid cine sa moara si cine nu. Dar trebuie sa ne gandim la binele lor si sa ne dam seama ca si simpla lor existenta ii enerveaza pe unele persoane, acestea lovindu-i, facandu-le viata si mai grea. Daca dupa acea luna de asteptat, nu se gaseste un proprietar...eh. Decide protectia animalelor cel mai bine big grin big grin

Ti-ai raspuns singur.De ce nu trebuie sa-i scutim de traume? Si daca le mai dai o luna, ce rezolvi? Termina cu adoptia! Da-mi o adresa de un proprietar cunoscut de tine, care a adoptat un caine si eu ii trimit lunar mancare in val. de un milion.

Astia de urla ca disperatii,ca nu vreau euthanasiere,aia au suflet de caine(imropriu spus).Am pe strada niste maidanezi,un vecin ii hraneste subtire,insa ei nu mai pleaca,normal. Eu ce fac? Daca las cateaua singura pe str.ii toaca,deci sunt iresponsabil,cu toate ca e dresata si pe str. nu se da la oameni,dar nu suporta alti caini.E normal sa dai o gramada de bani pe un pui de caine,sa-l vaccinezi,sa-l hranesti,sa-l piepteni si sa nu-l poti plimba,ca se iau toate javrele dupa tine latrand? E normal sa-mi pedepsesc cainele,tinandu-l in curte? De ce? Asi vorbii de responsabilitate,adica,sa-ti iei un caine,sa nu corciesti rasa,sa-i pui gps, etc, etc.Intreb,cati dintre latraii asti, au habar ce inseamna un suflet de caine.Si miza care e? ONG-uri care profita de bani europeni, fara sa faca nimic.Nu mai scriu ca-mi aduc aminte de prea multe,ma enervez si-mi stric ziua. Oricum, e bine ca macar unul ca tine mai gandeste normal, dincolo de pasiuni si prostie.

| RyugaHideki a răspuns (pentru fulgerul):

Ai dreptate.foarte putina lume adopta un animal. Sa zicem...1/1000 caini sunt adoptati...toti vrem caini frumosi, de o rasa mai speciala. Ai dreptate.