Că nu te simți foarte prost, cî ești. De când e lumea se fac scenarii apocaliptice. Încălzirea globală este un fapt real, dar de aici până la scenariile catastrofale pentru viitor, este ca în povestea lui Creangă cu drobul de sare de pe sobă, care riscă să cadă peste copil. Da, peste 5 miliarde de ani, soarele se stinge. dar până atunci mai este. Dar eu personal sunt puțin îngrijorat din cauza asta.
Aia is oamenii prapastie oameni ca aia sunt majoritari, de aia si puram masti acum, de aia sau din cauza alora ne fac astia cum vor ei .La genul ala de om, daca l-ai speriat cu ce nu vede succesul este garantat.e bun daca nu mai face copii, lasa ca si asa sintem prea multi
Incalzirea aia chiar de o fi nu se datoreaza omului, sau omu sa fie factorul principal.Ca noi contribuim da, insa nu cu mult.Cand erupe un vulcan, ala depaseste toata istoria omenirii in ce pricevste poluarea, deci despre ce vorbim? Cand ia foc o padure natural aia ce mai este?
Daca au loc scaderti in campul magnetic al pamantului aia e tot din cauza noastra? dupa unia sa stii ca orice se intampla pe planeta e ca asa vrem noi si cand cad meteori le fel, noi ii aducem
Intr-adevar din cauza poluării in exces vor apărea situatii dramatice.
Din cate am inteles se subțiază stratul de ozon si chiar vom avea probleme.Si atunci cred ca rezolvarea ar fi sa eliminăm încet dar sigur lucrurile ce ne polueaza (in general mașinile, sunt extrem de multe).
Si stratu de ozon se subtiaza de la ce anume? Ca avem masini multe? Daca erupe un vulcan ala poluiaza cat a poluat omenirea in toata istoria ei, ba poate de X ori mai mult.Deci incalzirea ce se spune nu vine datoroita factorului uman,noi poate contribuim cu un procent acolo.
Dar ce te-ai face daca se duce campu magnetic,acolo pe cine mai dam vina,tot pe poluare, tot pe om
Stratu de ozon se subtiaza mereu, uneori dispare, dar e ceva natural, ala dispare acolo unde nu este lumina, pentru ca nu are cinel produce.Stii vorba aia multi vad putini pricep? Cam asta se intampla in lumea asta.
Tu daca esti curioasa, iti place sa stii sa afli poti citi.
Ca idee cand la poli este noapte acolo sus undeva nu mai este ozon, nu mai e a disparut cand vine ziua ups apare din nou.
Cauta si vezi cum apare oznul ala de sus care ne protejeaza, cum dispare, totul tine de lumina.
SItuatiile dramatice vor apare indiferent ca sintem noi pe aici sau nu. Daca erupe un vulcan sau 100 de vulcani ce o sa mai spunem ca e tot din vina noastra? Petrolul asta cel consumam noi astazi asa usor,putin cate putin sau mai mult,natural daca nu l-am fi consumat,ar fi iesit afara, ar fi luat foc si intr-o luna prapad .
Ai auzit ca gaz care iese de prin lacuri si omoara oameni, animale etc? Exact asa s-ar fi intimplat si cu petrolul, s-a intamplat si inainte ca omenirea sa fie pe aici.
Paduri arzand, fara ca omu sa-i dea foc ai auzit? Deci de intimplat se poate intampla, ce ardem noi se adauga dar nu putem sa spunem ca noi sintem factorul decisiv.
Nu te-am contrazis nici pe tine si nici pe altcineva in vreun comentariu legat de treaba asta ci mi-am spus dor parerea.
Nu am zis nicăieri ca doar omul este de vina, am spus doar ca si omul are o mare parte de vina in poluarea planetei ca doar noi o locuim si controlăm nu?
Uite in exemplele astea iti dau dreptate, dar in acelaș timp imi dau si mie ca sa nu ne mai contrazicem. Putem doar sa îmbinăm comentariile si sa facem un bine celor ce vor sa afle ce se intampla.
https://www.nationalgeographic.org/encyclopedia/pollution/
https://www.nationalgeographic.com/......-depletion
Ps:Nu cred ca mai stiu eu mare lucru, ca nu am fost eu ce-a mai silitoare eleva, asa ca nu vreau sa ma dau in stambă sau sa fac pe inteligenta.Dar am fost nevoit cat de cat din cat am putut si eu sa învăț lucruri de genul pentru ca am avut ca profil resurse naturale si protectia mediului asa ca si daca nu am vrut a trebuit să citesc ceva acolo.;)
Eu sar intrebarile asta lungi. Deci nu cred in "incalzire globala". Cred ca scandalagii care raspandesc aceste stiri, sunt ori neinformati ori o face cu scop. La inceput m-am zbatut in texte inteligente care le-am alungat de pe profil meu, acum descopar ca n-are rost, omu deja are multe idei formate care il impiedica sa inteleaga. Sunt doar minciuni, si scenarii complicate construite prin ele.
Au fost ere glaciare, secete si uite ca inca suntem aici. Exagereaza veganii aia fanatici.
Totul se duce de râpa nimic nu mai poate fi salvat din planeta asta sărăcia tot mai mare bogați tot mai bogați poluare fără limita o grămada și o grămada totul se duce de râpa și pe mine ma întristează rău dar nu mai putem salva nimic distrugem planeta pe zi ce trece sunt o grămada de zi dar ma doare capul mai stau puțin ma bag la somn
Păi dacă te simți ignorant fă o schimbare chiar dacă nu ți se pare semnificativă. Soluția nu e să te complaci și să zici că nepoții nu vor avea cu ce trăi, căci de fapt și nepoții nepoților vor trăi.
Nu știu pe ce cunoștințe se bazează acea persoană când declară acel pronostic. Îți trebuie o bază solidă ca să poți spune ceva, iar aceeia care se pot afirma sunt cei care studiază tema.