| Sara2 a întrebat:

Vreau sa ma apuc de fumat si nu pot pur si simplu am incercat aseara si nu suport nu pot duce tigara la gura mi-e sila da trebuie, ce sa fac? (nu am fumat niciodata am 23 ani)

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cind tragi fumul in tine trebuie sa spui in timp ce tragi;-Tot cartierul.Sa vezi ca-ti reuseste.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Esti un om fericit, multumeste Domnului ca nu ai fumat si nu te apuca acum. Tigara iti scurteaza speranta de viata, cel putin cu cativa ani, iti scade capacitatea fizica si pe cea intelectuala, te expune la imbolnaviri grave, te supune la cheltuieli mari(mai ales la preturile de acum), iti miroase urat gura si deranjezi pe cei care nu fumeaza etc, numai necazuri si nici un beneficiu. Sanatate si numai bine!

| juniper a răspuns:

De ce sa te apuci de fumat si sa-ti strici sanatatea pentru ceva atat de stupid? Mai bine nici sa nu te apuci ca apoi devii dependent si faci cancer la plamani si o sa patesti ca unchiul meu, ii placea asa de mult ca fuma 2 pachete pe zi, pana intr-o zi cand am aflat ca a dat coltul.

| Contrast a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic!
De ce sa te apuci de fumat, numai pentru ca toti o fac?
Cu atat mai bine daca nu suporti gustul de tigara, nu trebuie sa fortezi lucrurile. Te-ai intrebat ce "beneficii" crezi ca ti-ar aduce fumatul? Te-ai intrebat cati oameni, dintre cei care sunt fumatori inraitit deja, ar da orice sa poata renunta la ele, dar nu mai au vointa sa o faca?
Care sunt motivatiile tale cand spui ca vrei sa te apuci de fumat?
Daca pana la 23 ani nu ai fost tentat, de ce acum?
Pastreaza-ti plamanii si creierul curate, e suficienta nocivitatea si poluarea din mediul nostru, care ne otravesc destul organismul, nu mai contribui si tu la distrugerea sanatatii tale doar de dragul sloganului:
"Asa sunt toti, asa vreau sa fiu si eu!"

| baru a răspuns:

Salut. Te rog frumos, lasa-ma sa rad. Asa ceva nu am auzit in viata mea. Toata lumea care fumeaza, vrea sa se lase, tu vrei sa te apuci. Este incredibil. Dar -----daca este hotararea ta, foarte bine. Revin la fumat; Este cel mai urat lucru, cel mai nociv, cel mai prostesc lucru pe care poate sa-l faca cineva. Uita-te in jurul tau si vezi ca toti vor sa renunte la fumat si nu reusesc. De ce oare? Asa ca lasa te rog tigarile, si spune multumesc ca nu te-ai apucat inca. Pa

| PrivateGod a răspuns:

Ai 23 de ani si vrei sa te cureti cat mai repede? Sau ce e cu intrebarea asta atat de..., nici nu stiu cum sa sa-i spun.De ce trebuie neaparat sa te apuci de fumat? Toti prietenii tai fumeaza si sunt mari si tari iar tu nu, deoarece nu fumezi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai auzit ca s-au ieftinit tigarile, cumva?

| medgirl a răspuns:

Dar tie iti trebuie?

Pentru ce?
Ce beneficii ai din asta? Si cite minusuri?

Eu zic ca nu trebuie sa faci asta! In primul rand pentru sanatatea ta! Sigur, poti incerca, dar nu si sa continui!

Sa-ti dau si alt exemplu, daca consideri ca doar sanatatea ta nu este de ajuns pentru a te opri de la o prostie: Astazi am facut cunostinta cu 2 baieti foarte draguti(impreuna cu prietena mea), dar, cand am vazut ca si-au aprins cite o tigara...sincer,mi-am schimbat complet parerea, si am plecat, nu mai avea importanta ca erau frumosi, inteligenti...

Sper mult ca nu vei face asta, opreste-te la timp!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Vulpix, asta-i remediu anti-plictiseala? Ce ai sa mai inventezi in curand? Voluntariat la adaposturi pentru caini maidanezi? Chiar ca nu-i rea ideea...

| max_4494 a răspuns:

Faptul ca nu ai fumat este un castig(financiar si la capitolul sanatate). De ce vrei neaparat sa pierzi ceva? Teribilismul asta nu foloseste la nimic. Ti-o spune un fumator.

| Didu a răspuns:

De ce spui "DA TREBUIE?". De ce trebuie?!? Dimpotriva, NU TREBUIE. Esti asa norocoasa, am prietene de 14 ani [eu am 15] care nu se pot abtine de la fumat si le pare rau ca aceasta curiozitate le-a adus in stadiul de dependenta. Te asigur ca lumea te priveste cu alti ochi cand stie ca nu fumezi.Si pana la urma nu e vorba de asta, ci despre organismul tau. Esti tanara, vrei sa-l distrugi de acum? Ai 23 de ani si o viata frumoasa de trait fara vicii. Si pe langa astea, mai si costa o gramada de bani. Sper sa nu faci prostia de a fuma vreodata. Mult noroc si sper ca tot ce ti-am spus noi sa-ti fie de folos si sa-ti dea de gandit!

| angelito_4947 a răspuns:

Daca nu poti nu fuma si gata...nu e bien intr'adevar, eu nu sun in masura sa dau sfaturi ca eu am doar 13 ani dat totusi am incercat si eu sa fumez si vreau sa mai incerc