| Koba12345 a întrebat:

Vreau sa-mi duc laptopul la curatat de praf din interior. Daca are parola cei de la service pot accesa datele din interior? Eu duc la curatat de praf nu resetare windows etc dar stiti cum sunt oamenii de la service is mai curiosi si poate vor sa se uite

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cu ce sa fie curios? gandeste-te ca technicianul ala are mai multe de facut,il desface il curata,aplica pasta si pa, cand e vb de recuperare date ne uitam sa vedem ce am recuperat dar de pastrat nu cred, eu unul fac in fata clientului asa nu sunt acuzat de furt, dar daca ma f la cap plec acasa, uni nu inteleg ca u trebuie sa fii atent, nu-mi plac idioti

| Violleta2022 a răspuns:

De ce, l-ai tinut in magazie pana acum?
laptopul este destul de compact si nu are nevoied e curatre de praf, doar sters usor cu o carpa de bumbac, peste tastaura si ecran, din cand in cand, dar el sta inchis atunci acnd nu-l folosesti, deci nu ar avea cum sa acumuleze praf, fiind atat de compact construit.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca iti scot discul si il folosesc ca un disc extern cred ca pot dar la fel cred ca nu iti bay capul

| Simpatic a răspuns:

Are parola pe windows sa inteleg...
daca vrea cineva foarte priceput cred ca poate sa faca bypass la aceasta parola sau in orice caz ea se poate reseta cu reinstalare de windows daca imi aduc bine aminte, INSA nu poate a nimeni sa treaca usor de parola cu care criptezi continutul HDD de exemplu, dar asta e altceva!

Nu va sta nimeni de la serviceul in care duci la curatat laptopul sa faca magarii, ca nu au de ce sa piarda ei timpul cu asta!
Daca insa vrei siguranta 100%, saftul meu este sa cauti un service care sa curete laptopul in fata ta, eu asa fac, dureaza maxim 45-60 minute cu totul!

poti discuta si la telefon in prealabil, uitati maine sau poimane, in ziua "x" pot veni la ora 11:45 cu laptopol la dv., cat dureaza?

eu am un anumit service care are un program mai lejer si ma duc cu o zi inainte si le zic, maine pot veni in jurul orei x sa imi curatati laptopul? si ei zic da, sau nu.
De obicei in maxim 50 de minute e rezolvata toata treaba,cu desfacut,desurubat tot, schimbat pasta,suflat, curatat etc!

cat ai bea o cafea si fuma o tigara happy

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Simpatic):

Poti sa-ti pui parola la BIOS, dar si acolo poti face bypass, daca stii cum sa-i dai o resetare sau sa-i schimbi versiunea de BIOS.

| Simpatic a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Sigur ca se poate pune parola pe bios, pe sistemul de operare etc
insa eu m-am referit mai sus ca dintre toate cel mai sigur ar fi sistemul (daca ne referim la windows)>> BitLocker, instrumentul de criptare specific Windows

| GabiDumitrescu a răspuns:

In caz ca nu stiai, se cheama acces neautorizat la un sistem informatic si e INFRACTIUNE. De aia de la care poti sa iei inchisoare cu executare, da? Ca sa intelegi si tu mai bine despre ce ai impresia ca vor face aia de la service...

| Hyperion7 a răspuns:

Interesul lor e de repare produsul, nu sa vadă filmulețele tale indecente din el, zic și eu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred că vor sta ei cu gândul să-ți acceseze conținutul din laptop, așa că fii fara grija.

| Dragobeta a răspuns:

Stai linistit. Cei de la service-uri sunt seriosi.