| sabin89 a întrebat:

Vreau să postez o problemă rezolvată de pe Youtube. Fiind rezolvată, e clar că nu poate fi temă. O postez pentru frumuseţea ei. Şi, bineînţeles, am şi o întrebare: Puteţi să o rezolvaţi singur? Adică, să luaţi doar figura şi enunţul, fără să vă uitaţi la rezolvare. Contez pe voi că nu trişaţi. Şi dacă - doamne fereşte! - nu reuşiţi nicicum să-i daţi de cap, vă dezleg de jurământ şi vă permit să urmăriţi rezolvarea. :)
https://www.youtube.com/watch?v=H8SOQxsRWig

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, e chiar faina problema happy
Dar nu am avut rabdare sa fac eu rezolvarea. Practic e doar suma de unghiuri si proprietati ale unghiurilor - tot ce s-a folosit la rezolvare intra aici.
Eu ma gandeam la ceva mai complicat gen Pitagora generalizat sau teorema sinusurilor.

| sabin89 explică (pentru anonim_4396):

Mă bucur că ţi-a plăcut. Cam aşa se întâmplă uneori şi în viaţă. Unele probleme ni se par foarte grele, când în realitate se pot rezolva ...atât de uşor. happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

Asta a picat foarte bine! Multumesc ca mi-ai reamintit ca asa e si in viata! happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

Oare esti la mate sau ceva?

Nu, n-am chiar nicio tangenţă cu ea. Simplu, îmi plac unele probleme, care pun mintea să lucreze. Şi, decât să intru în bălării, certuri interminabile, mai bine admir o problemă interesantă.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mulțumesc pentru funda happy Desi e un pic atipic sa primesc funda la un raspuns care apreciaza intrebarea...

Nu comentez laughing Dar hai totuşi să zic ceva. Faptul că apreciezi ce este frumos spune ceva despre tine.

6 răspunsuri: