Cel mai iubit dintre pamanteni - marin preda, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi - camil petrescu.
J D Salinger-De veghe în lanul de secară, William Golding-Împăratul muştelor, Ken Kesey-Zbor deasupra unui cuib de cuci, Simone de Beauvoir-Toţi oamenii sunt muritori, Boleslav Prus-Faraonul, Glendon Swarthout-Binecuvântaţi animalele şi copii, Umberto Eco-Numele trandafirului, John Steinbeck-La est de Eden, Patrick Suskind-Parfumul.Autori români-Hortensia Papadat Bengescu-Rădăcini, Fecioarele despletite, Concert din muzică de Bach, Drumul ascuns, Camil Petrescu-Patul lui Procust, Ion Marin Sadoveanu-Sfârşit de veac în Bucureşti, Mateiu Caragiale-Craii de Curte-Veche
Eu am fost innebunita dupa Rebreanu.Are niste romane superbe.Mai imi plac si Garcia Marquez, Dostoievski, Kafka, Jules Verne.
Romanele care le citesti in liceu sunt Mara, Ion, Maitreyi, Cartea nunti. Mie personal cel mai mult mi-au placut Mara si Maitreyi.
Mara-Ioan Slavici, Ciocoii Noi si Vechi de N.FIlimon, Morometii -Marin Preda, Cartea Nuntii- G.Calinescu, Hronicul si cantecul varstelor-Lucian Blaga astea sunt carti de liceu. Ti-am dat niste exemple dar sunt foarte multe carti interesante.Si iti mai recomand Moartea Caprioarei de Nicolae Labis, nu e de liceu dar e superba. Bafta!
Mara - Ioan Slavici, Maitreyi-Mircea Eliade, Alchimistul, Unsprezece minute, Vrajitoarea din Portobello- Paulo Coelho
Mari, chiar ai dreptate legat de cartea lui Camil Petrescu, deoarece am inceput-o acum doua zile si e superba, pur si simplu daca as putea o zi intreaga as sta sa o termin de citit.Multumesc tuturor pentru raspunsuri, toate sunt bune si ma tenteaza sa citesc unele dintre ele! Astept alte sugestii!