Budinca de paste cu branza sarata
o punga de paste - melcisori
300 gr branza sarata (de preferat de oi)
2 oua
250 ml lapte dulce
se fierb pastele, se clatesc si se lasa la scurs
branza se da prin razatoarea mare; se bat cele doua oua se amesteca cu laptele si apoi cu branza rasa...
intr-un vas se pun pastele peste care se adauga compozitia de mai sus ( se amesteca cu o furculita), se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc moderat 15 - 20 de minute dupa care se ia capacul sau folia si se lasa inca 5 ' pentru a prinde o crusta aurie la suprafata...se serveste rece ca atare sau indulcite cu zahar dulceata sau ce-ti mai trece prin minte...
Nici nu stiu cu ce sa incep... Ce-ti place? Niste paste cu sos? Pai... Pui apa la fiert cu putina sare si ulei (uleiul face pastele sa nu se lipeasca). Pui pastele si le fierbi conform timpului trecut pe ambalaj. Separat, sau dupa ce termini asta faci sosul... Eu sosul il fac in functie de ce am in casa... Oricum ai nevoie de o ceapa, pe care o tai si o pui la calit... Un sos picant... Pui boia in ceapa pe care o calesti, torni bulion sau sos de rosii, pui ardei iute si inainte sa fie gata usturoi. Condimentezi dupa gust (poti pune vegeta, oregano, busuioc, patrunjel, chiar zahar daca il vrei mai dulce). Daca vrei sa fie mai gros pui un pic de faina si mai lasi putin la fiert. (La sosul de mai sus poti sa adaugi si alte ingrediente, cum ar fi: ardei gras, rosii, bacon etc). Dupa ce ai terminat, iei pastele (de pe care ai scurs apa), le torni peste sos si amesteci. Ai posibilitatea de a mai pune putin la foc, sa amesteci pastele cu sosul si sa pui un ou. Ramane la alegerea ta daca o faci sau nu. Pofta buna!
anonim_4396 întreabă:
Ingrid16V întreabă: