Prima chestie nu stiu ce e. Dar a doua, asta e o veste buna, intr-adevar
Aștept sa se oprească ploaia și viscolul sa montez 154 de umbrele cu 12 colegi de muncă și dupa aia merg acasă.
Ce fain. Cred ca e un job ideal, pe plaja. Ma rog, daca nu e urat afara.
Acum 50 de ani Curtea Suprema a Statelor Unite a gasit in constitutie un drept la intimitate, care de fapt nu e mentionat nicaieri si in acest drept a gasit dreptul la avort.
Dar cazul e mult mai absurd decat atat. Chiar daca poti sa faci un argument despre cum dreptul la intimitate exista desi nu e mentionat, acesta evident nu are nicio legatura cu avorturile.
Si absurdul nu se termina aici. Asta e o parte din sectiunea 1 a amendamentului 14 in care a fost gasit dreptul la avort: "nor shall any State deprive any person of life, liberty, or property, without due process of law; nor deny to any person within its jurisdiction the equal protection of the laws.". Orice persoana pe care ai intreba-o cum se aplica asta in cazul avorturilor, daca e cat de cat rationala, ti-ar raspunde ca e evident o lege impotriva avorturilor din moment ce spune ca "you can't deprive any person of life without due process of law" si mai vorbeste si despre "equal protection under the law". Curtea Suprema, in schimb, a vazut ce am citat mai sus ca pe o codificare a dreptului de a omori oameni.
Anularea Roe v. Wade ar permite statelor sa aiba propriile legi privind avorturile.
Stai linistit ca stiu copiii mai multe despre sex decat tine.
Hmm. Nu stiam de asta. Si sunt de acord ca nu e un lucru de dorit avortul, dar nu cred ca o lege in favoarea lui i-ar opri pe cei care nu fac avort sa isi mentina pozitia sau invers, o lege in defavoarea lui sa ii opreasca pe toti care ar face avort sa faca. Dovada perioada comunista cand diverse femei incercau oricum sa faca avort.
Da știu sunt fabulos -_-
Sa oprit ploaia și am montat în total pana acum 42 umbrele pe plajă ma avem o grămadă plus ca mai o sa trebuiască sa montam la fiecare umbrela câte 4 șezlonguri acum am loat cu toți o pauza și stau și mănânci și eu ceva și după ne apucam din nou de treaba pana începem sezonul.
De ce spui ca nu e un lucru de dorit?
Da, o lege care ar interzice avortul nu ar insemna ca nu vor mai exista deloc avorturi. Nicio lege care interzice un lucru nu poate garanta ca lucrul respectiv n-o sa mai existe. Dar daca avortul nu ar mai fi legal s-ar reduce semnificativ numarul avorturilor, ceea ce ar fi un lucru bun, nu crezi?
Ba da. Nu stiu tu ce vrei sa spui, eu am incercat sa zic ca sunt anti avort, nu pro avort.
Zic ca nu e un lucru de dorit fiindca mi se pare urat sa iei sansa la viata unui copil, care din diverse motive a ajuns sa existe de la unirea celor doua celule. Cam asta. Daca vrei putem continua discutia in privat.
Mi-a crescut increderea in sine cand mi-ai zis asta, mulțam!