| danudanielu a întrebat:

Zilele trecute ma uitam la un film, apoi am citit despre aceasta si m am gandit mult. La singuratate. Cum de suntem asa de singuri?
Si ce putem face pentru asta?

Răspuns Câştigător
| Delicacy a răspuns:

Singurătatea este mai sănătoasă şi după cum ştii şi tu, sănătatea te face mai puternic. Oamenii de lângă tine caută să profite de bunătatea ta şi încearcă să o folosească împotriva ta.Toate acestea pentru ce, până la urmă? Să fie ei fericiţi.

Din partea mea, să fie fericiţi în continuare ca nişte viermi care se hrănesc cu lăcomie dintr- un fruct bine copt.

8 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Stau unii cu coatele pe genunchi chiar in clipa in care noi 2 vorbim si-si plang singuratatea. In vremea asta, in bradul lor de Crapciun s-au trezit din hibernare ciuperci, acarieni si mii de pişcoptere cu aripi sau fara. Degeaba-i spui omului: bre, sunteti vreo 25.000 in camera! O sa-ti raspunda ca altceva doreste, nu pişcoptere.
Are pretentii singuratecul, nu? Si cine cere trebuie sa si dea dar nu i-o spune direct ca e ca si cum i-ai pune sare pe rana. Poate el nici nu vrea sa dea, nici nu vrea sa se lupte, poate are nevoie sa fie un pic compatimit si privit ca o victima.
Alti singuratici se simt bine in singuratatea lor. Uneori, ironic, societatea se ocupa mai aprig de astfel de singuratici, incercand sa-i integreze cu forta sau macar sa le moara si lor capra, una din doua.

| foxsilver a răspuns:

Exista cateva situatii in care oamenii ajung sa se afle in fata singuratatii. Atunci cand cei dragi pleaca pe drumul fara de intoarcere, fara sa fie intrebati daca vor, nici ei, dar nici cei ce raman in urma lor singuri, cu rani in suflet si cu o durere ce nu va lua sfarsit decat odata cu propria lor trecere in nefiinta.
Cu o constiinta impacata (cred) sunt cei ce aleg sa ramana la propriu singuri, obosind sa faca mereu si mereu compromisuri pentru o relatie in care exista singuratatea in doi; cu putin noroc si multa vointa, aceasta singuratate poate fi de scurta durata.
Un motiv pentru care unii aleg singuratatea este si comoditatea, nascuta( dupa parerea mea) dintr-un egoism gratuit, acestia savurand din burlacie ca dintr-o prajitura delicioasa, nedorind sa se termine vreodata.
Per ansamblu, singuratatea apare in lipsa iubirii, sub orice forma ar exista ea. Ca atare, iubirea a fost si ramane singura solutie prin care putem sa alungam singuratatea, si nu e vorba in vant, e o realitate care o pierdem din vedere lasand ca ambitiile si materialismul sa isi faca loc tot mai mult si sa ne cangreneze sufletele.
Cand ne vom aduce aminte sa cautam frumusetea in sufletele noastre, si nu in saloanele auto sau in vitrinele cu Swarovski, poate ca vom avea o sansa sa nu mai fim singuri.

| Woodenpints91 a răspuns:

De ce ai impresia că toţi suntem singuri?
Şi de ce crezi că ar trebui să facem ceva pentru asta?

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Am vazut blocuri cu 2 interfoane cu coduri separate; crezi ca e pentru siguranta sau pentru singuratate, eu optez pentru a doua varianta; eu nu sunt singur, sunt casatorit si am 3 copii si ma duc saptamanal la biserica. doar incearca!

| danudanielu explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Minunat mergeam si eu regulat la biserica m am cam lasat, dar vreau sa merg din nou iar cu familia mai dureaza is cam tanar si chiar nu am planuri familiale. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu toti sunt singuri. SInguratatea de cele mai multe ori e o alegere. Oameni in jurul nostru sunt. SI nu doar oameni, ci si animale, natura. Nu suntem atat de deschisi, uitam sa comunicam, uitam sa ajutam. SI asta e trist. Spunea cineva ca singuratatea e buna, atunci cand iti esti un tovaras de drum bun. Dar asta nu pe termen lung. Singuratatea aduce durere si tristete in timp. Aduce frustrari, amaraciune, nebunie. Intr-o lume inconjurati de fiinte, e alegerea noastra sa fim singuri.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, e alegerea noastra.Eu unu prefer sa fiu numai cu prietena mea, decat cu niste prefacut care au fata de "prieteni". Tu cam ce zici?

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa e cel mai sanatos. Alege calitatea, nu cantitatea si in relatiile de prietenie.