Aș vrea să vizitez pe cineva dintr-un alt sat, de exemplu.
E închis? Dacă nu, atunci mergi.
Am plec chiar sâmbătă dintr-un județ în altul și nu m-a întrebat nimeni de nimic... cât timp ești în casă la 11 seara n-ai treabă
Eşti un Om Liber, şi trăieşti într-o ţară liberă şi democrată. Dacă chiar ai de mers, du-te, indiferent de ce îţi spun alţii să faci.
În cel mai rău caz rişti o amendă, dar dacă eşti iscusit în cuvinte, poţi fabrica o "declaraţie pe proprie răspundere" care să te scape şi de eventuala amendă.
Știi ca falsul in acte e infractiune nu?
Stii ca ceea ce faci tu acum, adica instigarea la comiterea unei infractiuni e si ea infractiune la randul ei conform art 368 codul penal nu?
Pai fa-ne denunturi tuturor ce mai stai?
Domnule poliţist pro-bono, oare pe vremea lu' nea Nicu luai îndemnizaţie pentru spiritul tău civic?
Nu am instigat la comiterea unei infracţiuni, ci am îndemnat la respectarea Legii, şi anume, dacă vrei să circuli intravilan să ai asupra ta o declaraţie în care să specifici acest lucru.
Cum ai sărit matale ca fript... vigilantele lu' tata...
Ce m-ar interesa ce era pe vremea lui Nea Nicu, când nesimțirea a crescut exponențial de atunci? Eu am întrebat dacă e legal călătoria dintr-un sat în altul, să nu încălc dreptul la viață al cuiva pentru a-mi exercita dreptul meu la libertate, neavând așa mult nevoie de el la momentul de față. Dacă mulți ar gândi astfel, ar fi puțin mai bine.
Chestia cu nea' Nicu a fost expres pentru domnul care m-a ameninţat cu Codul Penal.
Pentru tine, ţi-am răspuns clar şi la obiect:
Da, este foarte legal să călătoreşti dintr-un sat în altul. Dacă această călătorie are loc după orele 23, atunci ai nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere în care să justifici motivul călătoriei.
alexandrubt13 întreabă: