| Gshebehebdb a întrebat:

Am mai postat întrebarea asta odată dar s-a șters, nu stiu de ce.
Nu stiu de aia întreb.
Un vaccinat poate sa transmită prin strănut vaccinul unui nevaccinat?
Acum serios ca nu știu cum funcționează vaccinurile.
Încă ceva.
De ce vaccinurile se injectează și nu se admintreaza oral de exemplu?
Îs curios și nu știu.
Și pun în categoria asta ca despre vaccinul asta anti covid vb.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vaccinul se face la mana, fiind un ser care se baga in muschi si acela NU zboara, prin stranut!
Dar virusul de covid se transmite prin aer, starnut si respirat in aceeasi incapere cu unul infectat.

| Gshebehebdb explică (pentru Violleta2022):

Dar de ce se injectează?
În vene se baga?
În sânge nu?

| mi25 a răspuns (pentru Gshebehebdb):

Medicamentatia injectata este mult mai eficenta decat cea luata pe cale orala. Injectiile se folosesc de regula la boli grave.
Vaccinurile, de regula, sunt injectabile.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Gshebehebdb):

Se injecteaza in muschiul de la mana, sus, langa umar, cu un ac extrem de mic, ca sa introduca serul cu vaccinul.
Uite aici:
https://live-production.wcms.abc-cdn.net.au/......cc601ecbe9

Nu, nu se baga nimic in vena si nici in sange.

| darrio2007 a răspuns:

Ce bine era daca un vaccinat putea transmite vaccinul unui nevaccinat. Dar cu tot cu certificatul verde.

| sierra1 a răspuns:

Arn-ul (mesager) nu-l scuipi printr-un strănut!

| Floridori a răspuns:

O persoana vaccinata care este infectata poate transmite virusul mai departe oricui, atat unei persoane vaccinate, cat si unei persoane nevaccinate.
Vaccinul nu impiedica nici infectarea, nici transmiterea virusului, ci doar ajuta persoana vaccinata sa aiba mai multe sanse de a face o forma mai usoara a bolii atunci cand va fi infectata.
Iar asta se intampla in cazul majoritatii vaccinurilor...

Serul se face in brat.