anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Așa-i ca dacă te vaccinezi nu mai poți dona sânge? Dacă chiar este adevărat de nu mai poți? Sau este o fabulație?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Ca mai toti oamenii, evident ca si eu am o parere strict personala despre acest vaccin si despre aceasta situatie in general, insa niciodata nu voi sfatui pe altcineva sa se vaccineze, la fel cum nu voi sfatui sa nu se vaccineze.Consider ca fiecare ar trebui sa decida ce considera ca este mai bine pentru sine, fara a asculta parerile multiple din jur.Pana la urma, atat beneficiile cat si dezavantajele, indiferent daca decide sa se vaccineze sau nu, sunt traite in mod direct de catre persoana in cauza, nu de cei din jur.Sunt de acord cu o informare corecta (ceea ce in Romania nu prea se vede si sincer nici in alte tari nu prea se vede transparenta), dar cine cauta informatiile corecte si complete, sigur le va gasi; dar nu sunt de acord cu acest indemn nici inspre o tabara, nici inspre alta, lucru pe care il vedem tot mai des in haosul si dezbinarea care s-au produs.

Referitor la intrebarea ta, as vrea sa precizez ca aceasta suspendare de cateva zile a donarii de sange, are in vedere doar vaccinurile Pfizer si Moderna, deci strict vaccinurile cu ARN mesager.

Cat despre daca vei decide sa te vaccinezi, in mod normal, daca nu ai afectiuni cronice (si ma refer la cele strict fizice), efectele adverse ar trebui sa fie usoare, maxim moderate si sa treaca de la sine, sau cu medicamente precum un banal paraceramol.In cazul in care efectele adverse ajung sa fie ingrijoratoare, poti contacta orice medic, inclusiv il poti contacta pe medicul tau psihiatru daca ai posibilitatatea, iar daca nu ai cum, atunci te poti prezenta in cadrul serviciului de urgente daca va fi cazul, ori sa suni la 112.Desigur, aici vorbim deja de efecte accentuate sau severe.
DSP-ul ar cam trebui sa isi asume niste chestii si ii poti suna daca va fi cazul si vei avea nevoie de indrumari, mai ales daca nu ai medic de familie, dar am observat ca ori sunt dificil de contactat, ori nu raspund intr-o maniera pozitiva.Din pacate, teoria suna bine, dar practica ne omoara.

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e adevarat

| gabicoo a răspuns:

Ultima aberație care circulă prin cel mai japonez oraș din România: SushiAwa!
Vaccinul conține luciferină și dacă ești vaccinat și mergi la aeroport, după ce treci prin scaner începi să emiți lumină fosforescentă!

Hauuuuuu!

| Lukasssz a răspuns:

Eu sunt vaccinat si puteam sa donez, dar i-au antidepresive si mna, nu pot.

| anonim_4396 explică (pentru Lukasssz):

Ce antidepresive mai exact? Eu iau venlafaxina și pare ok pe depresie, pe anxietate nu e deloc ok.

| Lukasssz a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa ceva, e si pentru anxietate. https://www.emag.ro/......D9ZZ37MBM/

| anonim_4396 explică (pentru Lukasssz):

A mai revenit Andreea aia olae cu recenzia promisa după 3 luni rolling on the floor
Interesant produsul.

| Lukasssz a răspuns (pentru anonim_4396):

Mda,initial voiam sa imi cumpar cel mai tare antidepresiv de 500 de mg, dar nu mai era in stoc.

| Floridori a răspuns:

In Romania, persoanele vaccinate cu unul dintre vaccinurile cu ARN mesager nu pot dona sange total pe o perioada limitata de timp. Daca au avut simptome dupa vaccinare, perioada de suspendare este de 7 zile de la disparitia simptomelor.
Daca nu au avut simptome, teoretic perioada de suspendare este de 7 zile de la incheierea schemei complete, dar practic, aceasta perioada se poate prelungi cu inca 7 zile in functie de anumiti factori (eu am intalnit cazuri care nu au putut dona nici dupa 4 luni, dar sunt cazuri exceptionale).

In alte tari, suspendarea are termene egale cu cele din Romania, sau chiar mai lungi (unele de pana la 3 luni din cate stiu) si in unele nu este vizata numai donarea de sange total, ci si de plasma.

| anonim_4396 explică (pentru Floridori):

Eu as vrea sa ma vaccinez dar nu sunt asigurat, nu lucrez acum, deci nu am medic de familie. Dacă o sa am probleme după vaccinare ce as putea face neavând medic de familie? Sau în contextul asta ar fi indicat sa nu ma vaccinez?

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 explică (pentru Floridori):

Sper sa fi aleasa userul anului, nu am mai văzut un om asa de deștept pe aici de mult timp. Eu cel puțin te admir happy

| anonim_4396 explică (pentru Nrx):

Ar putea fi anxietate daca nu a primit nici un diagnostic = somatizare în anxietate, specific anxietății. Probabil sa tot gândit la efectele adverse și asta a fost picătură ce e o umplat paharul, ce o declanșat anxietatea. Dar dacă este de la vaccin e nasol rău, sper sa nu fie de la vaccin.

| Floridori a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti multumesc din suflet pentru aprecieri happy

| Floridori a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca mai toti oamenii, evident ca si eu am o parere strict personala despre acest vaccin si despre aceasta situatie in general, insa niciodata nu voi sfatui pe altcineva sa se vaccineze, la fel cum nu voi sfatui sa nu se vaccineze.Consider ca fiecare ar trebui sa decida ce considera ca este mai bine pentru sine, fara a asculta parerile multiple din jur.Pana la urma, atat beneficiile cat si dezavantajele, indiferent daca decide sa se vaccineze sau nu, sunt traite in mod direct de catre persoana in cauza, nu de cei din jur.Sunt de acord cu o informare corecta (ceea ce in Romania nu prea se vede si sincer nici in alte tari nu prea se vede transparenta), dar cine cauta informatiile corecte si complete, sigur le va gasi; dar nu sunt de acord cu acest indemn nici inspre o tabara, nici inspre alta, lucru pe care il vedem tot mai des in haosul si dezbinarea care s-au produs.

Referitor la intrebarea ta, as vrea sa precizez ca aceasta suspendare de cateva zile a donarii de sange, are in vedere doar vaccinurile Pfizer si Moderna, deci strict vaccinurile cu ARN mesager.

Cat despre daca vei decide sa te vaccinezi, in mod normal, daca nu ai afectiuni cronice (si ma refer la cele strict fizice), efectele adverse ar trebui sa fie usoare, maxim moderate si sa treaca de la sine, sau cu medicamente precum un banal paraceramol.In cazul in care efectele adverse ajung sa fie ingrijoratoare, poti contacta orice medic, inclusiv il poti contacta pe medicul tau psihiatru daca ai posibilitatatea, iar daca nu ai cum, atunci te poti prezenta in cadrul serviciului de urgente daca va fi cazul, ori sa suni la 112.Desigur, aici vorbim deja de efecte accentuate sau severe.
DSP-ul ar cam trebui sa isi asume niste chestii si ii poti suna daca va fi cazul si vei avea nevoie de indrumari, mai ales daca nu ai medic de familie, dar am observat ca ori sunt dificil de contactat, ori nu raspund intr-o maniera pozitiva.Din pacate, teoria suna bine, dar practica ne omoara.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare