In primul rand linisteste-te, poate e doar o doar o raceala la tine tusea aia, tusesti de abia 1 saptamana, nu e de alarmat, eu am tusit si 4 luni sec dupa ce imi trecuse raceala, ramasese pe fond psihic la mine, dar e alta mancare de peste.
Daca nu are simptome grave mama ta nu ai de ce sa iti faci griji, doar cei de la ATI reprezinta cazurile grave, in mare parte asociati cu alte boli. Incep sa cred ca nu toti pot lua virusul, sa iti zic de ce, deja cunosc cateva cazuri de persoane infectate care au luat contact cu alte persoane, unele au fost testate negativ, printre care un om de 60 + de ani dupa ce a luat contact cu o persoana infectata, cazuri concrete. Acum na, daca aveti contact mereu e posibil sa-l fi luat sau sa-l iei, pana nu te testezi nu stii.
Nici la mama ta nu pare nimic grav, presupun ca e si ea acasa sub tratament, stai in casa si vezi ce se intampla in urmatoarele 2 saptamani, in mare parte cica trece de la sine daca ai organismul ok. Insanatosire grabnica amandurora in tot cazul, orice ar fi!
Și eu am avut toate aceste simptome în luna februarie când încă nu începuse nebunia, dacă era in martie probabil mă panicam mai rău. Am avut și febră și mă durea și capul, nu puteam respira, dormeam toată ziua. Am luat doar de 4 ori pe zi, câte o lămâie, 3.4 căței de usturoi, vreo 20 de picături de propolis în apă, plus vreo 5 picături direct pe gâtul care mă durea. pentru tusă am luat de la piață srop de brad. Primele 5 zile am stat în pat și am dormit apraoape toată ziua, apoi am sat în casă. După vreo 10 zile m=am simțit bine, doar tusa a persistat vreo 3 săptîmâni dar am tot băut câte 2, 3 linguri de mai multe ori pe zi de sirop de brad.
O prietenă de=a mea a zis că a fost în Suedia și că la 2 persone din familia lor le/a ieșit testul pozitv, acolo nu era obligatorie internarea și s/au tratat doar cu tinctură de propolis și s/au vindecat.
Daca nu sunteti foarte batrani si nu aveti alte probeleme de sanatate e in regula, stai calm.
Lasă corpul tau sa lupte. Sigur o sa fii bine. Contează sa ai o atitudine optimistă fata de treaba asta. Însănătoșire grabnică, Neme! :*
Sincer,e oarecum greu de spus.
Au fost cazuri in care asimptomaticilor gasiti pozitiv li s-au inrautatit conditia. Nu vreau sa te bag in frica, dar trebuie sa stii la ce sa te astepti.
Ideal ar fi sa nu tusiti prin casa si sa dezinfectati des locul, daca va vindecati peste noapte, il puteti lua din nou din casa.
Și eu am o sora care avea simptomele noului coronavirus. A luat Azitrox, si e mult mai bine acum. Citește despre el și o sa te convingi, a fost prescris de un medic din Arad.
Sper sa treceți cu bine peste aceasta napasta.
E foarte bine ca nu sunteți internați și că va puteți trata acasă. Am auzit multe cazuri în care, din păcate, mulți au decedat mai degrabă în spital, si cei care au fost carantinati s-au vindecat.
Multă sănătate!
Aveţi grijă la alimentaţie în perioada asta, mâncaţi cât mai sănătos, nu băgaţi în voi toate prostiile, beţi suficientă apă şi fiţi optimişti. Ajutaţi-vă organismul.
Şi ţineţi legătura cu medicul de familie.
Dar tu nu ai fost testat? Nu ţi s-a dat ceva tratament? Medicului nu i-ai spus de tuse ca să-şi dea şi el cu părerea?
Eu nu am fost testat dar sunt convins ca îl am din moment ce am avut atâtea contacte cu ea și tușesc de aproape o săptămână.
Mi s-a spus doar sa stau în casa 2 săptămâni. Eu nu ma pot liniști când aud asta. Ceva gen,, lasă ba ca trece de la sine. "
Păi e cam clar că îl ai şi tu, doar că mă aşteptam totuşi să primeşti ceva tratament, dar dacă medicul nu a zis nimic despre asta, poate că nu ai nevoie.Nu-mi pot da eu cu părerea oricum.Şi cred că trebuie să fii testat neapărat ca să îţi dea ceva chiar dacă e cam evident că îl ai. Încearcă să te linişteşti.În caz că mai apare vreo schimbare, îl suni şi o să-ţi spună el ce să faci.
Mama ta a primit tratament?
Este obligata sa se ducă la spital și sa stea pentru 48 de ore acolo. După aia ii da drumul acasă și toți din casa suntem obligati sa nu ieșim timp de 2 săptămâni.
Am înţeles.
Până una alta, linişteşte-te. Gândeşte-te că eşti tânăr şi ai făcut o formă uşoară care o să treacă până la urmă, dar trebuie să ai răbdare.
Stai liniștit, nu ai ce sa iei, se ocupa corpul tău de el la fel cum s-a ocupat și de celelalte coronavorusuri pe care le-ai mai avut
Esti speriat datorită hitului care s-a creat cu virusul și de toată importanta care i s-a dat.
Mananca ok și relaxeaza-te ca sa ai sistemul imunitar cum trebuie.
Lucrul cel mai rău e ca o sa trebuiască sa stai în casa 2 săptămâni sau mai mult.
Ceea ce vrea sa zica snoopdogg este ca si celelalte forme de gripe, cum este gripa sezoniera era datorata in parte tot unor tipuri de coronavirusuri, dar acest coronavirus ne sperie cel mai mult pentru ca are multa publicitate in spate, este la ordinul zilei si din pacate in anumite cazuri (destule) este si mortal, dar sa nu uitam ca is gripa sezoniera era mortala in anumite cazuri.
Yaah!
Păi la atatea cazuri nu mai are nimeni timp de voi, eu am stat de 2 ori în carantină, prima dată pe degeaba, mi-au făcut testul numai după ce am avut simptome de răceala ceva mai grave(și ăla negativ), până nu se agravează situatia nu te baga in seama nici dracu, nici măcar atunci nu e lapte și miere, in Italia și alte țări câți n-au murit în casele lor. că sunt mai panicați altii sa nu ii infectezi și pe ei decât tu.
Protocolul aprobat de oms prevede tratarea formelor usoare(cum e a ta)numai cu paracetamol.
Orice alt medicament necesita o reteta, pe care nu ai s-o primesti daca doar tusesti.Dexa ar fi cea mai accesibila, dar tot n-o poti lua oricum.
Trece de la sine daca ai un sistem imunitar bun si n-ai alte afectiuni. Teoretic.
Luati ceva pentru imunitate, maicata daca nu are boli cronice grave nu va pati nimic. il elimina anticorpi dupa o saptamana -2 saptamani.
Ma gandesc ca ceva tratament vi sau dat.
anonim_4396 întreabă: