anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.
Ce părere aveți de faptul că până acum maxim o săptămână cazurile de Coronavirus erau în scădere iar în ultimele câteva zile dintr-o dată "au explodat"?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
68 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, prostimea nu asculta si pleaca in concedii, pleaca la mare, la aglomeratie si asa se raspandeste virusul.

Explicabil! Toata lumea merge pe litoral fara masca si virusul se ia imediat, fiind extrem de cantagios.
Curand vor incepe sa creasca alarmant si numarul de morti... ca abia a inceput partea a doua a valului de contaminari.
Romania a ajuns peste noapte oaia neagra a Europei, acum fiind ocolita de toata lumea, care si-au inchis granitele pentru noi.

Macar de te-ar fi dus capul sa intelegi ce am scris... dar unde nu-i creier, nici Dumnzeu nu cere!

Pune mana baiete si invata, ca ajungi sa mori ca prostul, crezand ca-i gluma virusul asta!
In ce priveste purtatul mastii, invata sa citesti si sa intelegi un text, ca nu am scris nicaieri ca se merge cu masca pe plaja.

Si daca stau in Australia, ce?

Baitel, nu ai de ce sa-ti fie mila, ca tu esti doar un pusti pe langa mine! laughing
ASr trebuiis a-ti fei mila de tine, ca ai rams in urma cu cartea, adica nici macar sa intelegi ce este un virus si cum se transmite, nu esti inca capabil.
Pune mana pe cartea aia si invata, ca risti sa ajungi necalificat pe la munca campului.

Copilas, toti suntem romani aici si toti avem aceleasi drepturi.
Aiici posteaza si prietenii mei din America si UK si din toata Europa.
daunazi ea un romas care posta din Japonia, deci, cu totii suntem romani si putem folosii cu succes acest forum, atat vreme cat respectam conditiile si termenii de folosire stipulate de Administratia TPU.

Invata sa vorbesti frumos baitel, ca zbori imediat dupa forum cu asemenea vocabular.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Explicatia e simpla. Mulți imbecili care nu inteleg niste lucruri simple precum nu e cazul sa te inghesui cu alți 100 la terasa si nu iti cad co. aiele daca porti o masca.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nici tie nu cred ca ti ar conveni sa iei boala si sa ajungi la ATi din cauza ca pe un purtatot asimptomatic l a durut in plua de restul oamenilor

suntserios
| suntserios a răspuns:

Https://www.digi24.ro/......it-1338410

Uite, unul caruia nu i-a convenit sa stea la spital... mna acu sta la 2m sub pamant

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ceva frumos pentru tine

https://m.imgur.com/a/GkUx7cD

| Adry05 a răspuns:

De așteptat, românilor le-au trebuit vacanțe prin străinate și plimbări la greu peste tot

| Mosotti a răspuns:

Pai nu e normal? Fiind relaxarea asta, se infecteaza din ce in ce mai multi pe timp ce trece. Nu erau in scadere, minteau ei si pana la urma nu au mai putut ascunde, nu exista nici un motiv sa fie in scadere.

| Mosotti a răspuns:

Corect de 100 ori pot zice, ce zici tu. Eu ma protejez ca dracu, masca, iesit rar doar la cumparaturi, mama la fel, acasa desinfectat cu spirt tot.

| Dragosdoar a răspuns (pentru Mosotti):

''Eu ma protejez ca dracu, masca, iesit rar doar la cumparaturi, mama la fel, acasa desinfectat cu spirt tot''
E, uite ca eu nu ma protejez asa de mult,bine la metrou,trebuie sa-mi pun masca, e obligatoriu ce sa i fac.dar am iesit in oras, la magazin, la terase. A fost stare de urgenta, tot m-am dus la munca, si am facut si naveta nu asa...am mers prin microbuze pline de oameni de la tara,nu prea curati. Si acum e la fel,nici cu distanta sociala nu prea ma omor. Si bag si ture suplimentare la serici,deci mai mult ma expun in transpor
Cu toate astea,nu am luat niciun virus pana acum, nu stiu poate l-am luat si sunt simptomatic, dar nici mama si nici tata nu au nimic.
Nu aud lumea sa se vaite, ca se simt rau. Nu stiu oamenii care sa sufere de covid, nu ca nu cred eu in covid, dar din tot alaiu de oamenii pe care ii cunosc nu stiu pe cineva sa aiba covid

| Mosotti a răspuns (pentru Dragosdoar):

Pai exact cam despre asta e vorba! Exact asa imi zicea si lumea pe cine am intrebat ce zici tu, nu li se pare ceva asa serios. Serios e cum am zis eu, ceva sa rupa orice prinde. Io hai ca-s mai fricos, dar nu conteaza, ideea e pulsul societatii ca de ala era vorba.

Imi zicea prietenu ca daca batem mia de cazuri pe zi, iar intram la urgenta, dar nu cred, e doar pura parere a lui.

| suntserios a răspuns (pentru Dragosdoar):

Asta e cea mai imbecila replica... Eu nu stiu pe nimeni cu covid deci ma doare la plua

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ii provocam prin simpla noastra existenta. Problema e ca autoritatile nu fac mai nimic - nici la noi, nici la altii - pentru a contracara din scurt propaganda rusa. Nu am zis ca vine, ci "via" - VÍA1 prep. (Indică o rută, un itinerar) Pe drumul, pe direcția; (trecând) prin... – Din fr., lat. via.
Ce, Ucraina i-a provocat? Abia cand erau in plina invazie ruseasca si-au dat seama in ce hal de neputinta au ajuns datorita coruptiei. La fel cum ne-a prins covidu' fara stocuri de materiale medicale din cauza de pesede, la fel vom pati si daca ne invadeaza careva. Rusii mai exact, ca doar nu o sa ne invadeze Bulgaria. Acum vreo doi ani zicea un general ceva din armata noastra ca in caz de ceva avem munitie pentru vreo 8 ore de razboi si-atit. Nu stiu daca l-au dat afara sau l-au pensionat ca sa taca, dar omul avea dreptate...

Da, dar nu fi antenist! KWI e nascut-crescut aici, deci lasa timpenia cu germanul. De Orban ce sa mai zic... e betzivan de-al nostru. In principiu e aceeasi mizerie, mai ales la cum primesc pesedei in partid in ultima vreme, insa doua mari lucruri ii diferentiaza (nu, asa-zisa doctrina nu face parte dintre astea doua): 1. peneleul nu ia in brate pe criminalul de iliescu si nu a fost implicat in represiuni ca mineriadele sau 10 august 2018.
2. pesedeul nu are in teritoriu oameni de calibrul lui Boc si Bolojan si nici nu va avea vreodata, pentru ca daca mai sunt unii capabili si cu bune intentii rataciti pe acolo, nu sunt lasati sa isi faca treaba fara sa dea partea cui trebuie...

Zi-le asta celor din Oradea! Sau celor din Cluj si Sibiu. La nivel macro, sunt de acord cu tine. Pe de alta parte, daca privim un pic inapoi in timp si mai ales daca ne uitam ce se intampla in teritoriu, nu e chiar fix aceeasi mizerie.

Ia si citeste oleaca de istorie si vezi ca un neamt a fost in spatele UNIRII actualei Romanii si tot un neamt a condus-o in perioada in care a fost bine dupa unirea aia. In rest, te uiti prea mult la tembelizor...

Tu suferi de anlfabetism functional, din ce vad. Eu cred ca m-am exprimat destul de clar. Mai citeste de vreo 10 ori raspunsurile mele de mai sus.

Bingo, tocmai ti-ai raspuns la intrebarea de mai sus. Analfabetism functional - citesti ca si cum as citi eu un tratat de fizica cuantica. Intelegi cuvintele, poti sa le reciti, dar logica textului in mare parte iti scapa. Asta e analfabetismul functional. In cazul literei lipsa, se mai intampla - am niste probleme cu tastatura/USB-ul si adesea scriu eu mai repede decat poate sa transmita... happy

| Sofer a răspuns:

E o situație alarnata. Nu am nicio părere. Dacă oamenii nu știu sa se ferească.

| aXy99 a răspuns:

Era de asteptat.

| Ineys a răspuns:

E normal pentru ca au plecat dobitocii la mare unde stau bot in bot pe plaja si-n cluburi fara masca. Ca ies dobitocii pe terase si iar stau bot in bot fara masca, mai vrei si alte exemple? A, da acum vine si sezonu de nunti, botezuri si alte tampenii, etc. In 2 luni iar mergem cu declaratia dupa noi.

| Mosotti a răspuns (pentru Ineys):

Nu vom mai merge cu declaratia, nu va mai fi stare de urgenta pentru ca nimeni nu vrea sa distruga de tot economia, se prefera sa si-o ia unii sau sa se duca, si majoritatea merg mai departe ca oricum f multi nici nu isi dau seama ca au virusul.

Avem 4 % infectati presupunand ca la toata populatia am avea 800 de mii de infectati daca la 20000 teste avem cam 800, si mortalitatea e 0, 01 % din populatie iar din 800 mii de infectati poate 80 % nu au nimic. Multi zic ca e infim, dar daca economia pica, vor suferi toti, vor fi infractiuni, lupte in strada, fortele de ordine nu vor mai face fata, iar asta se pare ca se gandeste ca e mult mai rau.

Deci tacit s-a ales intre un rau f mare si un rau mult mai mic. Si daca am avea 2000 pe zi infectati ar fi 10 % (din care majoritatea nu ar avea nimic) fata de 100 % daca am ajunge in evul mediu cu economia. E dificil.

Dar oricum trebuie respectat ca nu se stie care cum se comporta la virus.

| Felys a răspuns:

E un virus care se transmite usor si daca lumea face contra si nu vor deloc sa accepte nenorocita aia de masca, aici se ajunge, ne vom imbolnavii toti pe rand si scapa care are zile

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Nu au "explodat" dintr-odata.
Se ajunsese la 100 de cazuri pe zi. Au crescut treptat la 200, apoi la 200, 300, iar acum fluctueazabintre 400-600.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu sunt foarte curioasa de unde le-a venit ideea sa faca scandal ca n-ar exxista. Sa n-o dau in gandire negativa iar.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde? Am zis ieri, lumea nu ia in serios pentru ca afara cand iese e asa totul normal ca si cum nimic grav nu se intampla. Ei sunt doar informati asa sec, nu simt notiunea, nu le da nimic trairile alea de confirmare.
Aud asa la TV cum ar auzi de un razboi prin Oagadugu prin africa.

Multi iau virusu si n-au nimic, foarte multi, unii sunt infectati, ajung la spital mai in colo si membrii familiei nici macar nu iau virusu, deci nu iau ei in serios.
Ca sa le fie frica trebuie sa fie ceva sa simta atmosfera, sa fie de ex mii de oameni langa spitale pe paturi afara ca nu au loc in spitale, sa vada pe drumuri ca e mai gol, ca nu le mai arda oamenilor de hoinarit prin oras, la terase am auzit ca-s mese lipite si stau si cate 15 la mesele lipite una de alta.
Sa fie cum vezi pe strazi cladiri avariate de razboi, cate 1-2-3 morti pe drum, nu totu veselie, ceva de genul, sa simti peste tot ca e jale in oras cumva, si atunci ai frica instinctiva, simti pericol, nu auzi la TV si atat.

La razboi nu ai vazut ca iau in serios?! Stau singuri in adaposturi, nu le mai arde de terasaraie, mall-uri, concedii.
Pai daca o iei de la Tineretului pe jos pana la Aviatorilor adica 6 statii de metrou, e fericire, totul se desfasoara normal.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Oamenii sunt invatati de mici sa viseze dz contra realitatii, asa se dezvolta psihologic copiii daca ii cresti in minciuni. Acestora le va ramane rana sa vada lucrul cum se intampla si sa nege, dupa cum negau si altii realitatea lor. Nu conteaza ce vede, ci cum este educat sa reactioneze la ceea ce vede.
Sunt educati sa fie uniti unii, si cand cineva le strica regula asta, tot uniti sta facand scandal contra celor care se baga intre ei.
Sincer si mie mi se pare o gluma proasta, felul cum se comporta oamenii ceva nu este in regula, toate stirile sunt ocupate cu asta, razboaiele in orient "singurele care pot sa continue" in rest toata lumea trebuie sa se izoleze, si nu se poate opri acest virus, cei bolnavi sunt liberi sau ce se intampla cum nu stie unde ajunge? Plus ca americanii astia cu implantele lor cerebrale si mai multe "medicamente" ma sperie. Pare ca nu le mai merge sa controleze educatia cu religia, dar sa nu incep, e noapte.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e asa, cand dai de domnu dracu ies instinctele la suprafata sau cand stii si simti moartea sau chinul. Cand o iei cu depinde cum sunt educati sa reactioneze inseamna ca e joaca treaba aia.
Orice chestie pericol puternic, iti activeaza instinctele, se blocheaza gandirea constienta, suntem animale la baza.

Depinde atata timp cat instinctele sunt latente.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu a venit nimanui ideea. Putin plateste milioane de epuroi in fiecare luna pentru destabilizarea tarilor din UE. Iti aduci aminte de Coalitia pentru Familie? Cum de mizerabilii aia nu au zis nimic acum cand sultanul a decis sa faca din Sf. Sofia moschee si sa o inchida ca muzeu? Propaganda rusa via diverse rachete pesediste, nimic mai mult. Plus ceva idioti lipsiti de educatie care pun botul la tot ce vad pe net sau tembelizor, dar nu ar fi in stare sa iti zica care e diferenta intre virus si bacterie.

| Dragosdoar a răspuns:

E absolut normal, s-a dat drumul la vacanta de vara, totusi mortalitatea e la fel. Nu stiu de ce ar trebui sa ne ingrijoram

| IoanaMaria12345678910 a răspuns:

laughing)))) mor
Numărul mare este datorită legii carantinarii peroanelor deja infectate cu covid, pentru ca nenorociții din PSD încă discuta aceasta lege, in timp ce mii de infectați cer externarea din spital și pleaca acasa. gândește-te unii nu au mașina personală, deci ch ce vii acasa? Cu metroul, tramvaiul, stb, taxi, deci infectezi alte sute de persoane happy

| anonim_4396 explică (pentru IoanaMaria12345678910):

Tu invata sa calculezi un procent si vorbesti dupa

| romeo78 a răspuns (pentru IoanaMaria12345678910):

Felicitări pentru răspuns!
Ați punctat bine, o parte din răspuns, cealaltă parte pe jumătate.
Da, e vorba de PSD, dar ei la presiunea societăți civile, dar și a bunului simț, au făcut modificări ample, inclus au eliminat "carantinarea bunurilor", sintagma "sănătos suspect". Dar, cel mai important, copii rămân în familie până la rudele de gradul 4.
Deci, incompetent unui guvern, nu o putem arunca în cârca PSD. Din primele zile de stare de urgență, guvernul a fost întrebat ce va fi după urgență!
Cum s-au pregătit? Se vede în haosul de acum!

| IoanaMaria12345678910 a răspuns (pentru romeo78):

Corect!

| cristimihailov a răspuns (pentru romeo78):

Si tu esti busit boss?

| suntserios a răspuns (pentru cristimihailov):

Romeo78 asta mi-a explicat el cum el e batran si are experienta si trebuie sau sa il ascult... da omul nici nu stie sa citeasca cifrele care se dau zilnic despre nr de cazuri... da el e intelept. Bineinteles ca mi-a dat si ignore ca mna, ii intra un cip 5g in c.ur daca citea cifrele corect.

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Cat e el de prost, cu numerele alea nu-s asa sigur ca zice rau...

https://www.hotnews.ro/......omania.htm

| cristimihailov a răspuns (pentru suntserios):

Tu bantui prin Romania sau prin strainatate?

In Romanica

Se pare ca au mai ramas cativa care mai au capul pe umeri...

Sunt multi care au capul pe umeri... conspirationistii sunt putini, dar au gura mare.

Cred ca te inseli...rau de tot.

Niste maimute la butoane. Atat.

Asa au fost si aia cu coaliția pentru familie. Am crezut ca o sa fie prezenta la vot peste 70%. Nu a fost asa.

Nu cred ca ai inteles. Multi s-au saturat si nu exista optiune.

Asa ca nu mai merge nimeni la vot.

| Dragosdoar a răspuns (pentru IoanaMaria12345678910):

Nu se pot umple spitalele cu pacienti covid care au doar o durere in gat si una de cap, ar insemna ca cei cu alte boli mult mai vatamatoare sa nu se mai poata interna

| Dragosdoar a răspuns (pentru suntserios):

Si daca a murit ce? A facut o pe propia raspundere. Asimptomatici nu se pot interna in spital desptetilor. Se umplu spitalele cu ei si ceilalti bolnavi de alte boli nu se mai pot interna.

| anonim_4396 explică (pentru Dragosdoar):

A murit pe propria raspundere, dar nici n-avea covid

https://adevarul.ro/......index.html

| Mosotti a răspuns (pentru Dragosdoar):

In codul penal spune clar ca daca e risc sa raspindesti boli contagioase si esti bolnav obligatoriu trebuie sa stai in spital, iar daca esti suspect, la izolare sau carantina. Ce discuta astia in paralament ce deja exista, nu stiu.

Dar aia e, oricum eu ma protejez ca frica am, asta e, am recunoscut. Si recomand si la altii sa o faca.
Eu doar am zis ca zici bine din punct de vedere obiectiv dupa cum gandeste lumea.

Subiectiv zic ca nu se stie niciodata daca luam sau nu luam.
Daca la 19097 de teste ai 777 de infectati, cat ai avea la 1900000. Sunt asimptomatici si poate nu simt, dar poate da altora desi riscul de raspandire este mai mic, e adevarat.

| IoanaMaria12345678910 a răspuns:

Da,însă moartea te ia fără sa mai intrebe ceva.

O sa vezi ca o sa ma intrebe pe mine

| IoanaMaria12345678910 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bafta! Speri sa mori fericit atunci laughing)))))

Macar mor fericit, nu suparat ca nici la bataia aia de joc de ase nu sunt in stare sa intru

| IoanaMaria12345678910 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai vere liniștit ca dacă ma apuc de tine nu termin nici mâine lasă vrăjile astea proaste cu mine ca nu-ți merge ți-am vorbit frumos pana Acum da ți-o iei prost! Intru unde vrea fleasca mea, intru la taxa și tot intru, ești nebunlaughing))