anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! Mama a fost confirmata cu covid și are simptome de 5 zile. Amețeli, dureri de cap, nu poate mânca. Însă în fiecare seara după ora 18 își face apariția febra, 38.5-39 și frisoanele. Doar seara. În rest ziua starea i s-a ameliorat progresiv, seara e jale. Aveți idee de ce apare febra tocmai în această perioadă a zilei?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mama ta este vaccinata sau nu?

| Keon a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu, am zis mai sus. A fost in iunie sa se vaccineze cu mine dar au refuzat medicii de acolo pentru ca e alergica la amborsie si la inca o planta din asta, imi scapa numele. Si se manifesta ca o raceala, iar vaccinarea e contra-indicata cand esti racit. Urma acum in septembrie, da nu a mai apucat. Eu si tatal meu care suntem vaccinati, nu avem nimic. Cu ocazia asta m-am convins si de eficienta vaccinului si va recomand sa o faceti daca aveti posibiliatea.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Keon):

Eu si ai mei suntem vaccinati.

| Simpatic a răspuns:

Intrebarea mea este, de ce nu a mers la spital? Cand apare febra mare si scade oxigenul e de mers urgent la spital.
Cumpara un aparat de masurare al oxigenului din farmacie, se pune degetul in el si in 20 de secunde ai rezultatul costa 60-70 de lei, daca oxigenul este sub valori de 90% sau mai mici atunci e musai de mers urgent la spital.
Numai stati fratilor asa!

| Keon a răspuns (pentru Simpatic):

Am luat pulsoximetru, nivelul saturatiei de oxigen e ok, nu scade sub 96. Iar spitalul e full, însă e în comunicare permanenta cu o asistenta de la spitalul respectiv.

| Simpatic a răspuns (pentru Keon):

Atunci sa speram ca tot raul e spre bine!
Organismul daca e puternic si e ajutat de medicamente, atunci o sa fie bine.

| anonimg a răspuns:

Problema va trece de la sine.
Sfatul meu este sa i-a medicamente contra simptomelor, pentru ca astfel ajuta organismul. Corpul nu trebuie lasat sa lupte singur cu o problema care il depaseste; pentru ca si daca va face fata, poate sa ramana cu urmari.
Un ajutor cu niste medicamente potrivite va fi un "multumesc" din partea organismului.

| VoidEternal a răspuns:

Pentru că seara și noaptea scade nivelul de cortizol din sânge. Asta amplifica răspunsul imun al celulelor albe care se lupta cu infecția și provoacă febră mai puternic decât în timpul zilei.

| Legion7X a răspuns:

Nu a făcut vaccinul?

| Keon a răspuns (pentru Legion7X):

Nu... Pentru că e și alergică la ambrosie. Din mai-iunie se luptă cu alergiile și i-au zis ăia de la centru că nu riscă până ce nu ii trec. Eu sunt vaccinat și aparent nu am nimic.

| Simpatic a răspuns (pentru Keon):

E bine sa iti faci si tu un test, nu se stie daca nu ai nimic, parerea mea este ca esti asimptomatic deocamdata.
Daca dupa testul PCT tu chiar nu ai nimic, atunci fie esti norocos fie vaccinul chiar te-a ajutat si ai devenit oarecum imun la acest virus.

| Legion7X a răspuns (pentru Keon):

Săraca...este greu. cred că este bine să încerce mănânce multe fructe, au vitamine și întaresc sistemul. Kiwi, nectarine, portocale, mereu.