| dddd1a a întrebat:

Buna seara! Am 19 ani jumatate si momentan inca locuiesc cu ai mei. Ideea e ca eu as vrea sa-mi fac vaccinul dar ai mei nu sunt de acord cu ideea aceasta de vaccin. Prin urmare, trebuie sa-l fac fara sa stie ei. Credeti ca pot sau isi vor da seama? Nu vreau sa ma cert cu ei…

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu trebuie sa ceri acordul parintilor pentru vaccin, ai 19 ani si esti major!
Mergi cu buletinul in mana si fa-l pentru ca ai toate sansele sa supravietuiesti daca te infectezi, ceea ce nu poate confirma nimeni pentru parintii tai.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai 19 ani, major, e doar decizia ta.
Pe ei ii informezi ca ai facut-o si aia e.
E alegerea lor daca vor sa ramana in evul mediu

| Lioana a răspuns:

Nu e bine sa-ti minti parintii. Daca vrei sa te vaccinezi spune-le ca asta vrei si fa-o. E o decizie pe care o poti lua singur fiind major. Nu trebuie sa te ascunzi.

| dddd1a explică (pentru Lioana):

Da dar nici nu vreau sa ma cert cu ei pe tema asta. eu chiar vreau sa ma vaccinez dar ei sunt total contra.

| Lioana a răspuns (pentru dddd1a):

Nu te certa. Spune-le frumos.

| Yuoia a răspuns:

Informeaza-i ca il faci. Fara sa ceri voie.
Sau, daca tu crezi ca e mai bine, fa-l si apoi spune-le: L-am facut! Pusi in fata faptului implinit, nu se vor mai certa cu tine.

Răspuns utilizator avertizat
| Legion7X a răspuns:

Dacă ei nu sunt vaccinați, tu ca vaccinată posibil te poți infecta, și aduce virusul în casă. Ai tăi poate suferă de anumite boli. Ar fi bine să o faceți toți, nu unul.
Cam vaccinați la câteva zile s-au infectat, nu este neaparat dar tot ce-i posibil. nu este numai despre tine, ci și despre parintii tăi. Depinde de organism.

| UserRo10 a răspuns:

Sunt de parere ca in familie trebuie sa existe comunicare, dar in cazul de fata nu imi pot da cu parerea.
Te poti programa online la un centru de vaccinare si vaccina. Daca nu ai reactii adverse poti scapa neobservat. Eu la pfizer am dormit neintors dupa prima doza si dupa a doua am avut o mica durere de cap si atat