Testele nu se pot face la facultate, ca nu are facultatea laborator de analize medicale si nici personal sanitar.
Asta este obligatia ta sa mergi la un centru de testare, sa platesti si sa aduci dovada.
Scapi mai usor si gratis, daca esti vaccinat si pre`zinti dovada de vaccinare la fiecare examen, la inceput de semestru sau de cate ori ti se cere.
In cazul unei facultati de medicina acolo oare se pot face in facultate? Intreb pentru cineva
Nu se fac favoruri gratuite nici unei facultati, nici macar celei de medicina.
Testele de covid se platesc din buzunarul personal.
O data pe saptamana? Adica na mie personal mi se pare chiar foarte discriminatoriu. Adica is persoane care poate chiar nu isi permit. Un test dinacela rapid e 100 lei ( +/- ) si unu pcr e in jur de 200 lei. Asa si cu unu rapid sa dai 400 lei pe luna...
De aia vaccinul e gratis.
Tu ti-ai facut vaccinul? Eu personal nu vreau sa il fac. Nici daca mi-ar da cineva bani nu l-as face rocmai de aia mi se pare discriminator. Se da vaccinul pe gratis da in vacccin nu arw toata lumea incredere. Si asta e mai mult pe pricipiul: " nai bani de testare, practic esti oarecum obligat sa te vaccinezi"
Da l-am facut ca am incredere in stiinta. Si ghici ce de 4 luni de cand l-am facut nu mi-a crescutut nicio mana in plus. Desi foarte multi "specialiști" educati la scoala vietii de pe Facebook susțineau asta.
Cand vine vorba de protejarea celor din jur de o boala nu e nimic discriminatoriu. Ai variante destule.
Nu ma lua pe mine asa. Variante nu sunt chiar destule e una singura si anune vaccinul dsca nu ai bani de testare. Tu ai avut noroc ca nu ti s-a intamat nimic da sunt mukte cazuri de persoane care au avut reactii alergice severe si au intrat in soc anafilactic de la vaccinul ala
In soc anafilactic intri si de la intepatura unei albine.
Si s au vaccinat sute de milioane de oameni, procentul celor cu reactii adverse cu adevarat grave e infim. Nu are nicio logica sa tii retorica cu reactii adverse.
Cum sa fie discriminatoriu testul?
Nu intelegi ca este pentru protectia celorlali?
Nu vrei sa te vaccinezi dar vreis a intri in comunitate unde ceilalti sunt majoritatea vaccinati si protejati, atunci aduci dovada saptamanala ca nu esti infectat.
Trebuie sa le platesti tu si sa le faci sub 72 de ore dar pana in ziua respectiva.
Avand in vedere situatia actuala, se spune ca vaccinul anti-covid nu este obligatoriu. drept urmare, consider că testul pe care trebuie sa il facem in fiecare saptamana, ar trebui sa fie gratuit.
daca vaccinul era obligatoriu, atunci da, plateam testul ca formă de peseapsă pentru nerespectarea obligației.
ce spui de acest fapt?
Idee e asa.
Vaccinul e gratis.
Il refuzi scoti banul din buzunar pentru testare.
Statul iti ofera o alternativa gratis. O refuzi platesti.
Guvernul spune asa: ai vaccinul gratuit! Nu-ti convine? Testeaza-te pe banii tai! Asta e!
Asa-i, te inteleg perfect
Sunt studenta si sunt pusa in aceiasi situatie.
Cei care sunt revoltati si ne spun sa ne vaccinam/sa platim testele habar n au cum e sa fii student pus in situatia asta.
Practic trebuie sa scoti o groaza de bani pe teste doar ca nu vrei sa te vaccinezi si daca nu dai esti constrans te situatie sa te vaccinezi, deci esti obligat.
Ci naiba. Sâ plăteascâ facultatea testul că doar n-o să dai tu din pusculițâ câti 3 milioani pe săptămână că așa li convini lor. I-auzi. Dă-l încolo de corona, că și ăștia exagerează de amu'.
Iuria întreabă: