| Anonimms128 a întrebat:

Bună TPU am o întrebare cum aș putea să slăbesc am 1, 64 înălțime și kg 86 e foarte mult pentru înălțimea mea cum aș putea să slăbesc sau să merg la un nutriționist nu știți care ar fi prețul, Ca sunt și copil adică sub 18 ani nu mă pot abține fără a bea suc sau fără a mânca dulce mâncare mănânc maxim odată pe zi …vă mulțumesc ofer funda

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Poti sa mananci ce vrei, totul este sa ai calorii mai putine decat arzi pe zi.

Si eu mananc dulciuri si ma mentin la 64-66 kg la 1, 7 m, insa am grija sa am media calorica de 2300 zilnic adica cat ard.
Nu conteaza ca azi mananci 3500, conteaza ca media sa fie cat arzi, tu avand sub 18 ani arzi un 2200 daca esti baiat.
Daca de ex mananci 1500/zi media, vei slabi 3 Kg lunar, nu conteaza ce mananci.

Sunt 2 solutii pentru tine:

1 - Te duci la nutritionist, iti face ala o dieta sanatoasa, dar adios dulciuri si altele.

2 - Nutritionistul poate sa te ajute ca de la sine sa te poti abtine, sa-ti dea un tratament pentru slabit care reduce pofta si foamea, si atunci regimul dat il poti tine mai usor.
Ca ideea nu e sa te abtii desi iti vine, ci sa nu prea iti mai vina.

3 - Nu te duci, inveti sa-ti calculezi caloriile, si ai grija ca media sa fie un 1500 ca sa dai macar 3 kg/luna jos, dar mananci orice vrei tu.

Nu exista a patra solutie, te inteleg ca nu te poti abtine, eu nu condamn "trebuie sa te abtii", etc, ti-am dat solutie la ambele variante.
Sigur ca o sa ai restrictie, ca la 1500/zi nu le poti avea daca nu reduci din ele, dar macar ai orice din toate.

700 kcal/zi este deficitul ideal pentru slabit, de aia am zis 1500/zi.

De ex daca azi ai mancat 3600, ai 2100 in plus fata de 1500 permise.
Tu alea trebuie sa le pierzi, deci maine mananci 1200 si tot asa 7 zile, deci deficit 300 fata de cat trebuie la dieta, x 7 ai 2100.

Dupa aia, bagi 1500 iar zilnic. Asta este.

Miscare e sanatos sa faci si slabesti mai repede, dar daca nu vrei, merge si asa., atat timp cat ai deficit caloric slabesti.

Solutia 3 e cea mai grea insa. Solutia 2 este cea mai usoara si mai potrivita pentru tine.
Iti alegi, daca vrei 1 sau 2 te duci la un nutritionist care e medic, si rezolvi.
Acuma cat costa nu se stie, intrebi si tu.

Uite, www.elaclinic.ro au medici nutritionisti, www.kilostop.ro, dau consultatii si online.

| Anonimms128 explică (pentru Mosotti):

Mulțumesc frumos sunt fată am uitat să menționez am să merg la un medic

| Mosotti a răspuns (pentru Anonimms128):

A, esti fata, atunci...restrictia calorica va trebui a fi mai mare, ca fetele ard mai putin, credeam ca esti baiat, ca dupa user asa pare.

Daca un barbat arde un 2200-2400, o fata are cam 1600-2000. Dar cum ai atatea kg in plus, s-ar putea sa arzi ca un barbat un 2400, cu cat suntem mai mari ardem mai mult.
1600-2000 arde o tipa cu greutate normala si inaltime medie.

Dar medicul va analiza si poate te ajuta sa renunti mai usor la suc si la ce mai mananci, el va sti cate kcal iti da, rata de slabire, ce alimente iti da, iar daca poate iti da si tratament daca considera, si poti renunta usor la cauza ingrasarii, te-ai scos cu dieta care ti-o da.

La aia de mai sus sunt medici si diabetologi ca si astia is pe nutritie dar si doar de nutritionist-dietetician, nu nutritionisti de pe vapor.
Asa se numeste medicul pe ramura asta doar, medic nutritionist-dietetician.

Cum am zis in alt mesaj, poti trece pe sucurile fara zahar, ca alea nu mai fac problema pe greutate.
Mai intreb si aici, cam cat suc bei pe zi?
Ai cam 30-32 kg in plus.

Cu ce mananci si bei acum, te mentii, sau avansezi in greutate mai departe?

Oricum se rezolva clar. Totul este sa vrei sa faci asta.

18 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Foarte rau ca nu ai un stil de viata sanatos!
Ai nevoie de 3 mese pe zi, mancare gatita pe cat posibil.

Mergi la un Nutritionist. Cauta Cabinete de Nutriție și dietetică în contract CAS. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.

Pofta asta de dulce poate semnala si alte probleme. De ex paraziti intestinali. Citeste povestea asta si cum a scapat de paraziti:
https://caietulalexandrei.ro/......e-dovleac/
https://caietulalexandrei.ro/......-noi-toti/
Este simplu, natural si ar trebui cu totii sa practicam deparazitarea, pentru ca vrem nu vrem, suntem expusi.

| Anonimms128 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu am avut niciodată paraziți nici simptome dar mereu oriunde merg cumpăr dulciuri nu mă pot abține

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Anonimms128):

Parazitii nu suna la usa, sa stii happy

| Kufu95 a răspuns:

Tu ai nevoie de o alimentație corectă, asta doar un medic nutriționist ți-o poate face.

| Cinic a răspuns:

Nu vrei sa te abti! Stai departe de zahar si de slop, incepe sa faci niste flotari macar de 3× pe saptamana si date cu bicla.

| Anonimul35 a răspuns:

Salut,am niște sfaturi, încearcă sa fii într-un deficit caloric(sa menti un nr de calori) sa bei multă apă, sa faci sport și sa eviți mâncărurile nesanatoasehappy

| Tantaban a răspuns:

Niciun nutriționist nu îți va face un plan alimentar cu suc și dulciuri. Vei da banii degeaba dacă nu există în tine voința de a renunța la aceste lucruri. Kcal din dulciuri și suc sunt enorme, iar dacă ai încerca să le lași pentru câteva săptămâni vei vedea rezultate fără să faci mari eforturi. Primul pas este să renunți la ele, iar mai apoi să încerci să mănânci cat mai puțină pâine, paste, produse de patiserie și orice alt aliment procesat. Nici sucul și nici dulciurile nu sunt rele atâta timp cat există o limită. Dacă de la o vârstă atât de fragedă îți permiți să ai multe kg în plus, în viitor îți va fi tot mai greu să le dai jos, iar buna starea vieții tale și inclusiv sănătatea ta vor avea de suferit în viitor.

| Anonimms128 explică (pentru Tantaban):

Mâncare cum am mai zis nu prea mănânc mai deloc pâine nici nu o suport la nici o mâncare în afară de ciorbă! Problema e sucul parcă e drog pentru mine?

| Mosotti a răspuns (pentru Tantaban):

I-am dat metoda si cu nutritionist cu dieta, dar si cu suc si dulciuri, el va alege care vrea, cu ambele va slabi insa.

Evident ca metoda cu suc si dulciuri de la sine aduce restrictii cum spui, exista o limita ca sa mai si slabesti, dar na, poate lua ceva totusi, sa nu zici deloc.
Ca nu poti manca dulciuri la discretie in limita a 1500 Kcal/zi, ca sa dea un 3 kg lunar macar.

Ce dracu, doua merdenele jumate de 150 g una, au 1500.
Se va limita singur daca alege varianta asta, si daca s-ar tine de ea, sa se limiteze la 1500/zi, va vedea ca nu poate manca prea multe prostii.

1 L de suc cu zahar are 450, bine, suc poate bea fara zahar s-a scos, alea au 30 per litru.

Varianta cea mai buna si i-am zis-o, este sa il ajute nutritionistul sa poata renunta mai usor la astea printr-un tratament de slabit cu agonisti de GLP-1 gen ozempic, dar sigur, asta va decide medicul daca da sau nu.

Ca asa din gura si eu fac un bloc intr-o ora, "fa aia, fa aia, nu mai manca aia, evita aia", pai asta stia si el, el are nevoie de ajutor sa nu mai aiba tenta asa mare catre porcarii, ca acolo e problema.

Si nu ai vrea sa bei fara zahar? Ca eu mai beau din alea si sunt cam la fel ca celelalte dar nu ingrasa deloc, e cam si cum nu le-ai bea la calorii.

Cam cat suc bei pe zi asa in medie?

| Anonimms128 explică (pentru Mosotti):

Cam o sticlă de Pepsi pe zi parcă e un drog pentru mine, care sunt sucurile fără zahăr

O sticla de 1 sau 2 Oricum vezi ca pepsi cu zahar, ataca si dantura si ramai fara, in timp faci carii daca nu te speli imediat pe dinti dupa ce bei, dar nu te poti spala de 100 ori.

Fara zahar ai si coca cola, pepsi, fanta, sunt solutii, aia nici nu te ingrasa si nici carii nu face.

Vezi cum iti place pepsi zero adica fara zahar, e dependenta ca, cafeina aia din ea ti-a facut asta.
Eu beau fanta zero si e corect ca nu ingrasa, am testat.

Pai gandeste-te ca o sticla de 2 L de pepsi cu zahar are cam 860 Kcalorii si una fara zahar are 20.
Tinand cont ca, cand erai slaba daca ardeai un 1800/zi, maximorum 2000. Si cu ce mai mancat, se aduna.
Si mananci tu si altele pe langa, ca nici cu 900 kcal/zi nu te-ai fi ingrasat daca mancai supa si nu mare lucru.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Anonimms128):

"o sticlă de Pepsi pe zi"
Nici sa ma plateasca cineva nu as bea bauturi carbogazoase!
Nu doar in grasa, sunt foarte nesanatoase!
Te rog renunta la ele, pentru ca iti distrugi sanatatea, incepand cu dantura si rinichii.