Nu vrei sa te abti! Stai departe de zahar si de slop, incepe sa faci niste flotari macar de 3× pe saptamana si date cu bicla.
Salut,am niște sfaturi, încearcă sa fii într-un deficit caloric(sa menti un nr de calori) sa bei multă apă, sa faci sport și sa eviți mâncărurile nesanatoase
Poti sa mananci ce vrei, totul este sa ai calorii mai putine decat arzi pe zi.
Si eu mananc dulciuri si ma mentin la 64-66 kg la 1, 7 m, insa am grija sa am media calorica de 2300 zilnic adica cat ard.
Nu conteaza ca azi mananci 3500, conteaza ca media sa fie cat arzi, tu avand sub 18 ani arzi un 2200 daca esti baiat.
Daca de ex mananci 1500/zi media, vei slabi 3 Kg lunar, nu conteaza ce mananci.
Sunt 2 solutii pentru tine:
1 - Te duci la nutritionist, iti face ala o dieta sanatoasa, dar adios dulciuri si altele.
2 - Nutritionistul poate sa te ajute ca de la sine sa te poti abtine, sa-ti dea un tratament pentru slabit care reduce pofta si foamea, si atunci regimul dat il poti tine mai usor.
Ca ideea nu e sa te abtii desi iti vine, ci sa nu prea iti mai vina.
3 - Nu te duci, inveti sa-ti calculezi caloriile, si ai grija ca media sa fie un 1500 ca sa dai macar 3 kg/luna jos, dar mananci orice vrei tu.
Nu exista a patra solutie, te inteleg ca nu te poti abtine, eu nu condamn "trebuie sa te abtii", etc, ti-am dat solutie la ambele variante.
Sigur ca o sa ai restrictie, ca la 1500/zi nu le poti avea daca nu reduci din ele, dar macar ai orice din toate.
700 kcal/zi este deficitul ideal pentru slabit, de aia am zis 1500/zi.
De ex daca azi ai mancat 3600, ai 2100 in plus fata de 1500 permise.
Tu alea trebuie sa le pierzi, deci maine mananci 1200 si tot asa 7 zile, deci deficit 300 fata de cat trebuie la dieta, x 7 ai 2100.
Dupa aia, bagi 1500 iar zilnic. Asta este.
Miscare e sanatos sa faci si slabesti mai repede, dar daca nu vrei, merge si asa., atat timp cat ai deficit caloric slabesti.
Solutia 3 e cea mai grea insa. Solutia 2 este cea mai usoara si mai potrivita pentru tine.
Iti alegi, daca vrei 1 sau 2 te duci la un nutritionist care e medic, si rezolvi.
Acuma cat costa nu se stie, intrebi si tu.
Uite, www.elaclinic.ro au medici nutritionisti, www.kilostop.ro, dau consultatii si online.
Sigur ca te poti abtine sa bei suc, trebuind doar sa NU-l mai cumperi si sa-ti folosesti creierasul ca nu esti chiar asa micuta la 14 ani, asta daca vrei sa nu ajungi obeza, distrugandu-ti sanatatea si punandu-ti coelgii si prietenii pe fuga sau fiind bataia lor de joc.
Trebuie sa elimini din hrana ta: painea, pizza, pastele, dulciurile si sucurile si vei vedea cum slabest cate 1 kg pe saptamana.
Sportul de asemenea ajuta sa slabesti!
Ca fata, la 1.64m trebuie sa ai maxim 54 kg.
Ca baiat, la 1.64m trebuie sa ai maxim 64kg.