Nu e cazul să te implici direct între ei, riști doar să pierzi, să te vadă și pe tine ca pe un inamic și dacă chiar s-or despărți să nu te mai vrea niciunul.
Dacă mai vin la tine să se plângă, spune-le că tu ești (încă) un copil; dacă au nevoie de ajutor sau de sfaturi, să le ceară altui *ADULT*, nu ție.
Pe de altă parte, nu te mai agita atât. Vezi-ți de treaba ta și de școală, lasă-i pe ei să-și rezolve căcaturile lor.
Aș fi vrut eu să fi divorțat ai mei atunci când ajunseseră la astfel de discuții, însă n-a fost să fie. Drept pentru care tata săracu' s-a mai chinuit vreo 10 ani cu perversa de maică-mea.
Sfatul meu e sa ii lasi sa divortezi si sa mergi cu tatal tau. Chiar daca el vrea sa se impace mama ta clar are alta parere, iar daca recurge deja la tehnici de santaj emotional de aici treaba o sa ajunga mai rau. Din pacate unele familii nu rezista, nu esti singurul caz, dar de ce se lungeste de aia o sa fie mai rau.
Sună dur, dar nu e treaba ta, ar face bine sa divorțeze. Tu ești deja mare, nu ai 5 ani ca sa nu înțelegi ce se intâmplă. Nu poți să obligi doi oameni să se iubească, mai ales daca mama ta deja se gândește la sinucidere, nu fi egoist. Mai bine cu ei divortati, decât în doliu.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Si mai e o chestie. Dupa ce se impaca, (de obicei se intampla dupa cateva ore, dar acum e altfel) e totul lapte si miere... Eu nu pot sa ii mai inteleg. Se comporta ca niste copii mici.
Update: seara după ce am pus intrebarea pe TPU, s-au linistit apele, iar acum se comporta ca si cum nu s-a întâmplat nimic, din contra sunt ambii foarte veseli acum.
S-or fi sexat și ei...
In nicun caz asta ca la urma urmei dormim toti in aceeasi camera
Și tu crezi că asta se poate întâmpla doar când dormi tu?!?
Tu esti cheia, ei nu se mai iubesc, dar pe tine te iubesc, explica-i mamei tale ca daca ei se despart tu o sa fi distrusa, esti cam tanara pentru asta. si eu am fost in aceeasi situatie toata viata imi pare rau de tine, dar fa tot posibilul sa le explici ca nu e bine ce fac si rezolva-le tu problemele, spunandu-le mereu sa nu mai faca asta pentru sanatatea ta! Orice parinte ar trebui sa inteleaga...
Am incercat, dar ea imi zice ca sunt egoista ca la ea nu ma gandesc si asa mai departe...Si are o ura fata de tata pe care n-o inteleg. O fi el mai încăpățânat, dar nu a facut niciodata nimic rau. Nu a lovit.o, nu a inselat.o... Eu le-am zis sa faca un compromis, adica atunci cand vad ca un subiect escaladează sa il opreasca, dar mama nu vrea sa mai comunice deloc cu el. Si mai zice ca sunt 4 variante: ori divorteaza, ori il ucide si ajunge in puscarie, ori se sinucide, ori se ignora total.
Aoleu... nu inteleg ce are mama ta, ar fi nevoie de psiholog, dar nu ai cum in perioada asta lasa-i sa divorteze si alege partea corecta (tatal tau dupa ce spui, dar tu decizi)
Exact ce ziceam. E clar ca mama ta s-a saturat de el dintr-un motiv pe care tu, el sau amandoi nu il stiti. Mitul cu familia unita de dragul copilului e o petarda, se vor certa mereu din maruntisuri si te asigur ca certuri constante sunt mut mai stresante fata de divort.
Nu stiu ce sa zic... Adica cand nu era izolarea asta era bine. Singurul motiv ar fi că tata mai bea, dar nu e mult parerea mea, adica bea doar in weekend si nu se imbata si nu face nimic. Ei amandoi iau rolul de victime si nu stiu care spune adevărul. Uneori pare ea credibila, alteori el... E naspa sa nu stii in care dintre părinții tai sa ai incredere.
Spui ca vrei sa mergi mai departe cu studiile, intreaba pe rand sau pe amândoi care poate sa te susțină sa poti urma instruirea pe care ti o doresti si care si ei au fost si sunt de acord cu tine.Fa-ti un plan pentru modalitati de a castiga cv bani si strângem pentru mai tarziu sa te poți întreține la studii.Cauta sa vezi care ar fi mai avantajos dintre ei sa poti fi in eventualitatea separării părinților.Ar mai fi problema unde vor locui dupa separare, este posibil sa împartă aceiasi adresa si vei vedea mereu. După cum spuneam având planificarea ce vei putea face daca ei rămân împreună sau nu vei putea sa acționezi si pentru a trece peste problema aceasta. Sper sa treci cu bine.