| Mlarisa58 a întrebat:

Buna, vreau să fac vaccinul Pfizer azi, dar sunt la menstruație. Credeți că pot să îl fac, dacă sunt la menstruație?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vaccinul se face la mana, nu la poponet si nici nu te consulta ginecologic acolo.
Du-te linistita, ca scapi in 5 min cu tot cu vaccin facut.

| Mlarisa58 explică (pentru Violleta2022):

Am întrebat în sensul în care pot să fac o hemoragie, sau să mi se deregleze ceva fiindcă fac vaccinul în timpul menstruației. Nu cred că ai înțeles întrebarea... laughing)

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mlarisa58):

Menstruatia se poate deregla numai hormonal, nicicum de la vreun vaccin.

Am întrebat. Eu de exemplu am 17 ani și vreau să plec acum să îmi fac vaccinul și nu știam totusi ce să fac.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mlarisa58):

Du-te linistita, ca nu ti se intampla nimic!
Eu, toata familia mea, prietenii, vecinii, inclusiv nepotii de 12 si 13 ani s-au vaccinat si nimeni nu a patit nimic.

Da, păi stiu că nu pățesc nimic. Doar eram îngrijorată cu menstruația. Oricum mă duc azi sau mâine să îl fac.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sarut mîna! Poti face fara probleme Pfizer, ar fi bine sa i spui si medicului inainte sa i ti faca vaccinul ca tu esti la ciclu.

| Jonas94 a răspuns:

Bună!
Nu există cazuri documentate, care să arate că administrarea vaccinului în timpul menstruației ar avea vreun efect asupra ta.
Totuși, există cazuri raportate de femei tinere (până în 25 de ani) că au suferit dereglări temporare ale ciclului menstrual.
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/health-56901353.amp