Salut. Diferența între vaccinurile astea 3 este aceea că astrazeneca este un vaccin de tip vector viral, iar Moderna și Pfizer sunt vaccinuri cu ArN mesager. (Adică au o tehnologie diferita care îți oferă ție anticorpi pe scurt). Pfizer și Moderna sunt similare 94-95% eficiență fiecare. Iar Astrazeneca are eficiență mai scăzută (undeva la 69-70%). Alta diferență este timpul de rapel (adică momentul când îți faci a doua doză- Pfizer: 21 zile, Moderna 28 zile, Astrazeneca peste 50 zile).
Eu m-am vaccinat cu Moderna acum 3 săptămâni, iar de astăzi într-o săptămână am rapelul. M-am simțit bine după prima doză, nu am avut niciun efect advers major (doar o ușoară durere gen febră musculară in zona unde m-am vaccinat care a ținut 3 zile și atât), deci recomand Moderna. Toate sunt eficiente și te protejează de virus într-o oarecare măsură după cum am zis, acum depinde de tine când preferi sa faci a doua doză și ce vaccin dorești.
Mersi mult! e clar atunci merg pe pfizer sau astra zeneca ))
Bine anticorpi fericiți
Discuta cu medicul tau de familie daca ai întrebări legate de vaccinuri. Nu intreba pe net ca o sa iti faci cruce cand apar antivaxerii instruiți pe Facebook.
Cel mai bun vaccin ii un paharel de tuica de prune inainte sa pleci undeva?
Florin_Denisov_1978 întreabă: