Mai exista si portite. Am fost in aceasta situatie. Si nu am murit de foame dar nici simptome nu am avut niciunul. Si nu a venit nimeni sa ma controleze, decat de la DSP, prin telefon, dupa ce am anuntat problema. Politia nici nu am vazut-o la usa. Dar am stat in carantina din propria constiinta. Si concediu medical platit.
Nu băga în seamă gurile rele care tot apară covid-ul de parcă acest virus ar fi nevinovat. Sunt mulți oameni fricoși și lași care, dacă ar putea, ar bea și spirt ca să se dezinfecteze. Aceștia care spun că ei cunosc natura covid-ului, ar trebui să știe că absolut toți oamenii de pe pământ se vor îmbolnăvi de covid. În plus, ei sunt orbi și nu văd încontro se îndreaptă economia. Toată capacitatea lor intelectuală și rațională este inundată de teama covid-ului.
Primăria este obligată de lege să îți facă cumpărăturile. Îi suni, și o persoană desemnată de la primărie va veni la ușa ta. Tu îi pregătești lista și banii, iar persoana se va întoarce cu produsele, bonul și restul.
Eu dacă as rămâne în izolare aș avea o groază de prieteni care să îmi aducă de mâncare. Să nu mai crezi pe cuvânt pe oricine îți spune povesti din astea, ia-o logic înainte să crezi. Desigur ca mai exista cazuri în care oamenii nu au pe nimeni, dar sunt rare, și acolo sunt convins că o organizație ajută.
"stai inchis in casa 14 zile IMEDIAT ce aflii, NU ai voie nici macar"
?!?
rili... RILI?!?
tie ti-ar place sa fii in magazin cu o persoana care a intrat SIGUR in contact cu o persoana infectata?!?
Infometati, wow, asta e problema ta?!?
cat esti in carantina o sa primesti mancare direct acasa, daca nu esti intr-un oras mare si nu iti poti comanda, atunci autoritatile locale se vor ocupa de asta
din nou, rili, RILI?!?
chiar crezi ca oamenii in carantina mor de foame?!?
ai auzit de cineva?!?
Mai bine rămâi la română și lasă engleza
„atunci autoritatile locale se vor ocupa de asta"
bună glumă, noroc că am avut mâncare în casă
Trebuie sa te duca mintea, NU esti la inchisoare, dai telefon la 112 ca mori de foame, dai telefon la ProTV, NU STAI sa mori de foame
Pai de aia ii zice carantina sa nu ai contact cu altii. Cica sa te lase repede sa mergi la magazin...
Nu mori de foame, ai vecini care iti pot aduce mancare, poti sa tii comanzi etc...
Știi cum e carantina pe la țară? Virus sau fără virus, sărăcie sau bogăție, fie că vin din Italia sau din UK, berea aceleași gust are, zilele de la bar au aceeași ambianță, același răsărit si același apus, tot acolo ajung mulți nepăsători și cei carantinați doar să cumpere pâine, și se întorc seara. Cutreieră prin toate satele din județ, oamenilor nu le-ar păsa, că oricum nu-i cunosc, și nu au tupeul să facă reclamații; polițiștilor oricum le doare undeva de ei, nu consumă ei benzină sau să se ridice din fotoliu doar să se asigure dacă sunt acasă sau nu, mai ales dacă sunt și prietenași cu domnii polițiști din localitate, chiar și cu cei municipali.
Nu te verifică nici dracul. Nici poliția, nici DSP, nimeni. Sunt izolat în casă după ce mama a ieșit pozitiv testului.insa noi am avut contact mai demult cu virusul. În 8 zile de la rezultatul testului nu a venit nimeni, DSP a sunat pentru anchetă epidemiologică, anchetă care s-a făcut prin telefon. Ieri mama a fost plecată, luată de către ISU și transportată la spital pentru "evaluare", dar a venit inapoi acasă neavând nimic grav. Și nu a fost luată direct din fața blocului, un pic mai departe unde sa nu fie sub ochii vecinilor. La fel și la întoarcere. Eu nu figurez la număr ca fiind infectat, nu mi-am făcut deloc test. Însă prezint simptome ușoare și mă descurc singur acasă. Miros am doar parțial. Am aflat ca este covid după ce mamei mele, cu care am avut contact direct, a primit rezultat pozitiv la test. Însă izolat în casa sunt din data de 9 martie, apoi pe 16 i-a venit mamei rezultat și acum stăm până în data de 29 a lunii. Pe mama o testează gratis trimisă de angajator și eu nu vreau să aștept cu orele în frig la spital pentru test. Și nici să plătesc câte 300-450 lei pentru un test nu vreau.
Și nu mori în casa de foame, acum depinde unde locuiești. Însă eu fiind de la oraș am Glovo și prin ei mai cumpăr chestii. Este contracost, dar ce pot face mai mult?
I love you, I want you, ai vrea tu
?
Romleza dude