| alexandradlr a întrebat:

Care este părerea voastră serioasa sincera și decenta despre introducerea certificatului verde pe aproape peste tot?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
50 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Romanii nu înțeleg de vorba bună ca trebuie sa se vaccineze. Asa ca forta e calea de a ii convinge. Orice masura care ii convinge e binevenita.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Imi place totusi ca va repetati asta in continuare cu esti tanar si mananci bine. Cati au plans cu masca de oxigen pe mecla tineri si cu mancatul bine in ultima luna. Dar da stiu. Daca nu ti se intampla tie nu exista. Superman esti.

Asta cu vaccinul e experimental e deja fumata. De 1 an e suficient de testat deja.

| Totenn a răspuns (pentru suntserios):

Ca tot vorbesti tu de statistici. poti sa ne arati niste stastistici in care foarte multi tineri au probleme grave?
si dupa cum am zis, trebuie sa faca spitalele mai bune, sa bage medicamente si testarea gratuita ar putea inlocui certificatul verde mult mai bine

| suntserios a răspuns (pentru Totenn):

Eu nu am afirmat care si cum sunt prin spitale.
Dar e clar ca sunt si tineri.
Personal coleg de munca, 2 saptamani scuipa sange in spital. Tanar, sanatos. Plangea pe video acasa la familie ca nu stia daca mai ajunge sa isi vada copii. Dar iarasi, daca tie nu ti s-a intamplat nu conteaza nu?

Esti tare asta cu spitale mai bune.
Stii ca spitalul mai bun nu se face intr-o luna.
Medicamente atat de eficiente nu exista nicaieri.
Iar testarea nu impiedica imbolnavirea cu forme grave.

Plus esti unul din multi care nu inteleg diferenta in vaccin care inseamna preventie si medicament care inseamna tratament.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Da, dar solzii si sterilitatea vin dupa 3 ani, nu ai auzit ce zic expertii de pe FB? big grin

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da nehotărâți si astia. Ca ziceau q luna, pe urma 3luni, 1 an. O sa mute si 3 ani ala la 10 samd.

Si la un moment dat vor avea dreptate, ca peste vreo 70 de ani mai toti care ne-am vaccinat acum vom fi morti. big grin

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai da. E demostrat. Si aia care s au vaccinat in 1860 au murit. Cu totii

Deci vaccinurile ucid!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nimeni pe site-ul asta nu a putu sa probeze cu niste argumente sau dovezi credibile o afirmatie de genul "au murit oameni de la vaccin" Toti dati link uri dubioase de pa pagini conspirationiste de Facebook. In conditiile astea e absolut normal si logic sa ti se rada raspunsurile si eventual contul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cand faci o afirmatie publica vii cu argumente da?
Vi si spui frumos. X a murit de la vaccin. Medicul legist a zis ca vaccinul a provocat X, Z, Y

In rest faptul ca stii tu persoane care au murit de la vaccin sunt vorbe in vant, fake news, conspiratii etc etc.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ma doar in pix de contract.
Tu adu argumentele conform carora cineva cunoscut tie a murit datorita vaccinului.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

O decizie dreapta.
Fara acest vaccin/pasaport, am fi stat toti inchisi in case, ca in primavara lui 2020.
Antivaccinistii sunt doar ofticati, argumente nu au.

| Mosotti a răspuns:

Am o parere f buna, e normal sa fim toti vaccinati, altfel nu vom mai termina niciodata cu virusul asta.
Ca daca lasi pe oricine sa faca ce vrea, iese haos.

| Mosotti a răspuns:

Pai normal ca sterge, ca nu e voie sa instige cineva contra vaccin doar pe baza conspiratiilor.

| relian a răspuns:

Nu baga nici o tara vaccinul obligatoriu, doara nu-s idioti.Ei incearca pe alte cai sa forteze omu sa se vaccineze.Adica incearca sa dea legi pentru a obliga companiile sa nu mai primeasca la munca angajatii care nu se vaccineaza.
Cu alte cuvinte guvernele vor sa nu isi asume absolut nici un risc,adica sa te puna personal sa te vaccinezi,asa ii doare la palarie in caz ca patesti tu ceva.
Or sa zica nu este lege c are sa te oblige pe tine personal.Tu te pui cu talharii laughing
In America bosorogu asta de biden a dat ordonanta de urgenta,asta pentru ca poate,el este administratorul tarii, el este guvernu, deci poate sa dea ordonante, doara ca justitia poate sai aprobe, ori sa-i respinga ordonanta.
Ordonanta, urma sa intre in vigoare de la 4 ianuarie 2022, doara ca curtea de justitie ia anulat ordonanta de pe acum laughing au spius ca nu are nici o baza legala sa faca acest lucru.
In RO am citit ca la fel se incearca, dar ca senatu deja a respins propunerea asta.Deci deja usor usor unia isi dau seama in ce rahat urmeaza sa se bage si nu risca.
Nici o tara nu poate baga lege sa oblige pentru ca nu au nici o docmentatie referoitoare la boala asta,nu au documentatie pe termen lunga ca un anume medicament ar fi bun,ca nu ar avea efecte secundare si etc.
Deci ei legal nu pot baga obligativitatea vaccinarii,dar uite, cauta alte cai, alte portite sa forteze omu.
Asta este atac la libertatile oamenilor, indiferent pe ce usa vor sa intre tot aia inseamna.
Patronu unei companii daca te forteaza pe tine, aia inseamna exact la fel, atac la libertatea ta.Patronii ar trebuie sa refuze ori sa nu execute o astfel de lege, chiar de s-ar da.
O sa vezi ca si raspunsul asta va disdparea, Alex troniteta sta la panda sa vada care si ce mai scrie laughing dar eu ma amuz, oricum astia indtoctrinati cu vaccinurile lor nu vor castiga niciodata, is niste pierzartori, sistemul medical mondial a pierdut incredere in oameni, e la pamant.Acu incearca cu disperare ori la bal ori la spital.ori s-a te forteze ori sa faca ceva sa iasa pe usa din dos. Talhari la drumu mare toti, toti cei care conduc, doara banu ii intereseaza, ii doare pe ei undeva de populatie, ii doare cand nu dam noi bani pe tampeniiloe lor.

| LoveSleep a răspuns:

No ne pasa.

| Frank51 a răspuns:

Parerea mea despre această acțiune este pozitivă.

| Lukasssz a răspuns:

Una foarte buna

| StrongHeart a răspuns:

Sincer, cred ca e o panta alunecoasa intre "e pentru binele societatii" si instalarea unei dictaturi, atat pot sa spun.
Ah, si urasc extremele, deci fiecare sa faca dupa cum ii spune constiinta.

Răspuns utilizator avertizat
| Legion7X a răspuns:

Nu îmi dau cu părerea, vom vedea în timp progresul vaccinului.

| CIaudiu a răspuns:

Una buna. Limiteaza accesul la prosti. Cine e prost plateste, cine e destept si responsabil are de castigat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Abuz. Dar partea cea mai tristă e că există atât de mulți oameni naivi pe care nu îi sperie deloc ideea.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce sa ii sperie? Vaccinati-va si va fi okey.
Altfel asa va trebuie, sa ramaneti fara job. De ce sa sperie ideea? Te duci, te vaccinezi, si ai certificat verde, si e pace.

Atat timp cat faci rau altuia daca esti nevaccinat, nu e abuz, pentru ca aia nevaccinati iau boala f repede si o dau foarte repede, nu e ca un vaccinat care o ia si o da mult mai greu.
Si e normal, pentru ca la ala vaccinat anticorpii distruge mare parte din virus si deci e normal ca mai greu ai ce sa mai dai la altul.

| chuckmanson a răspuns:

Total de acord.

| Totenn a răspuns:

O prostie, ar trebui sa fie ilegal asa ceva

Ar trebui sa fie ilegala o lege? lool

Din pacate nu avem libertate pe acest site ca sa ne exprimam corespunzator. daca zic de legi, de constitutie sau ceva, raspunsul o sa fie sters

Pai ce vrei sa zici de legi?
Ca nu e constitutionala astfel de lege?
Avand in vedere art 34 si anume ca statul poate face orice pentru sanatatea public e foarte constitutional.

Drept dovada ca mai toata Europa a implementat sau implementeaza.

Si pe site e suficienta libertate atat timp ca nu scrii fake news uri si alte conspiratii de 2 lei.

Nu stiu cum gandesti tu daca crezi ca asa ceva e normal.
Vaccinul il faci pentru tine, pentru a avea simptome mai usoare, atat, nimic mai mult. poti lua virusul si sa-l dai mai departe la fel ca un nevaccinat.
De ce sa fiu eu obligat sa stau in casa toata ziua, sa nu ma duc nici la munca doar pentru ca nu vreau sa fac un vaccin? asta incalca drepturile omului, nu conteaza ca e vorba de virus, una e sa fie lockdown alta e sa nu ai voie sa intri in magazin daca nu prezinti un document cum ca esti vaccinat

Faptul ca tu nu vrei vaccin inseamna ca esti dispus sa faci o forma grava a bolii. Dupa cum s-a vazut in ultimele 2 luni daca 2000 oameni fac o forma foarte grava a bolii sistemul de sanatate este blocat. Si uite asa tu crezi ca vaccinul il faci pentru tine. Doar ca nu. Il faci pentru intreaga societate in care traiesti. Pentru ca poate nu stiai dar toti nevaccinatii care au umplut sectiile de ATI au dus la masuri de genul oprirea operatiilor altor paciienti. Ai idee cati pacienti de cancer nu pot fi operati acum din cauza asta? Eu cunosc 1 caz caruia i-a fost amanata operatia cu minim 1 luna. Asta poate insemna moartea in final.

| Mosotti a răspuns (pentru Totenn):

Pai sa vrei sa faci vaccin, de ce sa nu vrei? Asta e, ca sa nu te lase sa faci prostia sa nu te vaccinezi, de aia fac asa, ca nu se mai poate, atunci stai fara job, alegi.

Nu incalca nici un drept al omului, scrie undeva in constitutie parca, ca pentru sanatatea publica statul are dreptul sa suspende drepturi si libertati.

Vaccinatii dau boala si o iau mai greu, nu e ca un nevaccinat.
Plus ca unii vaccinati nici nu iau boala, asa cum si unii nevaccinati.
Si occidentul a zis ca din cauza ratei mici de vaccinare situatia e grava.

| Silviu0792 a răspuns (pentru Mosotti):

Face fiecare ce considera vaccinul asta mi se pare o manipulare in masa...

| Mosotti a răspuns (pentru Silviu0792):

Nu face fiecare ce considera atat timp cat sunt un pericol mult mai mare decat alti vaccinati, faci ce consideri cand nu afectezi pe altul.
Asa ca f bine ca baga certificatele verzi, cumva trebuie sa va oblige, eu de la inceput faceam "nu vi la munca fara certificat verde", sa vedem apoi, s-ar fi rezolvat de mult foarte simplu, pe langa restaurante, terase, mall-uri, etc.

Nu e nici o manipulare, ca eu am facut analiza de anticorpi inainte si dupa vaccin, si au urcat considerabil anticorpii, deci sunt in garda, cum apare boala, cum poc pe ea.

| ForeverAlone97 a răspuns (pentru Silviu0792):

De parca cand s-au facut vaccinurile copilariei am avut de ales. Vaccinurile au eradicat ciuma si holera. Plus au dublat populatia planetei in cateva zeci de ani

| Silviu0792 a răspuns (pentru ForeverAlone97):

Acum din decembrie am nevoie de certfiicat verde sa merg la munca, voi nu vedeti cum incearca jegurile astea sa ne constranga sa ne vaccinam in pastele lor

Apropo de asta, in toata Europa e valabil certificatul. In Germania nu intri in tara fara el. Nu mai spun de hoteluri si restaurante

Eu nu stau sa ma doara x si y dupa ce il fac si apoi sa ma transform in patruped care trebuie dus lunar la veterinar pentru vaccin, ii las pe altii

Sper ca iti asumi ca din cauza unei asemenea gandiri o sa dureze pandemia pana la pastele cailor. Sau esti unul dintre aia care crede ca virusul nu exista

Imi mentin parerea, nu vreau sa ma transform in patruped laughing) fiecare face ce il taie capul, nu am zis ca nu cred in pandemie ce legatura are cu asa zisul vaccinul facut asa peste noapte

Se lucrează la vaccin din 2001.

| Silviu0792 a răspuns:

Un popor normal la cap in conditiile astea ar iesi in STRADA

| Mosotti a răspuns (pentru Silviu0792):

Si daca iesi si faci scandal mananci bataie in final! Sa vedem daca-ti place. Te baga la zadarnicirea combaterii bolilor, si te poate baga si la puscarie, sa te vad apoi ce faci.

Sa iesiti in strada ca s-au scumpit toate, asta da, nu pentru ca va obliga sa va vaccinati, pentru ceva bun nu iesiti, dar pentru o tembelie iesiti.

| Tokyo44 a răspuns:

Cei care intelg și accepta ce înseamnă o pandemie vor fi de acord cu certificatul verde.
Dacă noi inventam apa calda și roata ….
Nu suntem singurii locuitori ai planetei.
De azi multe tari europene impun restricții mai severe doar pentru ca au multe cazuri. Decese putine. Doar pentru a nu avea o presiune pe sistemul medical

| Redwolf5g a răspuns:

Mi se pare o prostie momentan certificatul verde, deoarece foarte multă lume nu sau vaccinat iar introducând certificatul verde condamni oamenii la sărăcie la propriu... Sunt mult mai multe căi de a combate o pandemia, nu doar vaccinare, de aia am ajuns unde suntem acum.

| Mosotti a răspuns (pentru Redwolf5g):

De ce sa ii condamni la saracie pe oameni? Sa se vaccineze, si vor avea certificat verde.
E foarte simplu.

La vaccinare toti si gata, altfel sa stea pe dinafara si fara job, ca din decembrie am auzit ca la locul de munca va fi obligatoriu certificatul.

Ce dracu au de nu se vaccineaza?!

| Redwolf5g a răspuns (pentru Mosotti):

Ce dracu au ăștia de îi obligă pe oameni să se vaccineze, ei având anticorpi naturali...

| Mosotti a răspuns (pentru Redwolf5g):

Se vede ce anticorpi naturali au, ca ai 400 de morti pe zi, si intubati de nu mai au loc in spital si le pune tuburile de oxigen langa masini afara, ei stand in masina.

Multi nu au anticorpii formati, trebuie ca vaccinul sa faca organismul sa ii formeze.