Pe scurt, retelele de socializare.
Din cauza modelului lor de business, algoritmii retelelor de socializare tind sa te inchida intr-o bula de informatii care iti plac sau te intereseaza. Daca de ex iti plac masinile, in functie de continutul cu care interactionezi (in cazul asta chestii care tin de masini), retelele de socializare o sa iti recomande, stiri, produse si grupuri care tin de masini.
Acum, daca esti genul de om care nu prea stie cum sta treaba cu sanatatea si te pui sa cauti niste grupuri de profil, o sa intri foarte repede intr-o spirala de recomandari conspirationiste pana cand toate informatiile pe care el vezi o sa fie despre conspiratii medicale. Omul care nu-s tie ca aia e doar o felie mica de Facebook, o sa aiba impresia ca toata lumea crede chestiile alea, ca doar pe ale le vede.
Adauga la asta o populatie unde spre 50% din oameni sunt analfabesti functionali, dupa mai pune si lipsa de incredere in autoritatile care ar trebui sa fie farul care sa-i calauzeasca in intuneric si ai reteta perfecta.
Tâmpenia și lipsa de informare și de educație a celor care pun botul. Lipsa de ripostă a autorităților față de lătrăi.
1. Este vreo teorie a conspiratiei faptul ca nu exista incredere intr-o clasa politica corupta? Nici demonii nu se incred in politicieni; cu cat mai mult oamenii rationali!
1a. Clasa politica trebuie sa traisca doar din salariul lor, si sa nu aiba alte afaceri si nici alte venituri, nici relatii cu oamenii de afaceri. In felul acesta nu ar fi existat nicio suspiciune, nicio banuiala, nicio conspiratie.
2. Sau ce cauta Bill Gates in afacerea covid? S-a facut peste noapte savant in medicina? Nicidecum. Oriunde este de facut bani acolo se arunca toti cei ce au darul acesta.
3. La mijloc nu trebuia sa existe bani. Fiecare tara sa-si trateze locuitorii pe bugetul ei propriu. Pentru ca orice are legatura cu banul este de fapt o afacere. Romania a luat bani de la UE, dar la mine nu a venit niciun ban; pe cand clasa politica s-a scaldat in aceste fonduri si i-a invartit cum a vrut ea, in folosul ei.
Trebuia deci sa ajunga si la mine niste bani, pentru ca sa se compenseze pierderea lor atunci cand am fost obligat sa stau in casa. In tot timpul acesta, clasei politice nu i-a fost afectat bugetul, salariu. Ci s-a bucurat din plin de un venit constant.
Acest lucru s-a petrecut in toate tarile: multi oameni de rand (daca nu chiar toti) au avut de suferit, iar politicienii nu.
4. Vaccinul obligatoriu. Doar un sistem dictatorial poate ajunge la fortare. Legi atat de proaste in guvernele lumii care nu au nicio legatura cu rationamentul, cu drepturile omului si cu libertarea de alegere.
Pai cum sa nu trezeasca aceste lucruri teorii conspirationiste?
Bonus.
Covid-ul a venit de la chinezi, de la aceia care ar fi in stare sa consume toate mortaciunile posibile. Astfel de oameni trebuie sa traiasca in tara lor, si nimeni sa nu le calce hotarele. (Oricum China este cea mai mizerabila si mai poluanta tara de pe tot globul. Este de fapt gunoiul lumii; de aceea acolo se poarta masti de multi ani.)
Lipsa de igiena in alimentatie si in tot aspectul sanitar duce la imprastierea oricarui virus si al oricarei boli.
De aceea nu trebuie promovat vaccinul, ci un stil de viata sanatos si igienic in toate aspectele vietii, inclusiv cel alimentar.
Adica mie -care caut sa ma hranesc sanatos- imi pune restrictii, si nu pune resctrictii acelora care consuma caini, pisici, viermi, lilieci si altele d efelul acesta. Din cauza unor astfel de dobitoace este toata lumea bagata in aceeasi oala. Este ca un judecator nebun care atunci cand i se cere sa faca dreptate trimite la moarte si partea vatamata.
Din pricina acestor nedreptati Dumnezeu va pedepsi pamantul si pe toti care fac raul. Iar binele si raul trebuiesc vazute prin ochii Lui, nu prin natura umana decazuta.
"Din pricina acestor nedreptati Dumnezeu va pedepsi pamantul si pe toti care fac raul."
Spre norocul vostru, spiridusul asta de care tot pomenesti, nu e real, ca daca ar fi, la cate tampenii spun si fac crestinii, i-ar tine numai in suturi in fund si palme dupa ceafa... Acum serios, chiar asa tembel esti sa crezi vreun cuvant din ce ai scris mai sus? Mie sincer, mi-e greu sa cred ca exista atat analfabetism functional.
2. Bill Gates investeste in cercetari medicale de cat tu nici nu erai născut probabil. Omul a donat miliarde de dolari pentru cercetari si un terchea berchea din Romania il judeca. Hai ca e mișto asta.
3. Dacă Romania trata doar cu bugetul propriu fara ajutor de la UE era jale... jale.
Ps. Daca nu intelegi cum functioneaza banii de la UE poate ar fi cazul sa nu comentezi situatia.
4. Vaccinarea obligatorie imi respecta mie drepturile, dreptul la sanatate pentru ca 70% din popor nu ii pasa de siguranta mea.
Dumnezeu va pedepsi pamantul si pe toti care fac raul.
Cu asta ai pus cireasa pe mormanul de ineptii scrise.
"Isus i-a raspuns: "Daca am vorbit rau, arata ce am spus rau; dar, daca am vorbit bine, de ce ma bati?"" (Ioan.18:23)
Si apoi eu daca sunt considerat analfabet functional si fac raul, atunci nu pot fi tras la raspundere.
Dar daca cei care se cred sanatosi fac raul, cu cat mai mult vor fi trasi ei la raspundere!
Pentru ce ti tu partea celor rai? Daca as fi cautat raul oamenilor as mai zice. Dar dreptatea se va manifesta acolo unde judecata si mila lipsesc.
Tu vezi lucrurile doar prin ochii tai. Numai ca ele au si o alta dimensiune. Si este usor ca altii sa fie facuti analfabeti functionali daca ei vad lucrurile in alta lumina, sau chiar in adevarata lor lumina.
Tot raul pe care l-au facut oamenii semenilor lor, Dumnezeu il va scoate la lumina. Nici David nu a scapat atunci cand a pacatuit cu Bat-Seba.
"Si Natan a zis lui David: "Tu esti omul acesta! Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Eu te-am uns imparat peste Israel si te-am scapat din mana lui Saul;
te-am facut stapan pe casa stapanului tau, am pus la sanul tau nevestele stapanului tau si ti-am dat casa lui Israel si Iuda. Si daca ar fi fost putin atata, as mai fi adaugat.
Pentru ce, dar, ai dispretuit tu cuvantul Domnului, facand ce este rau inaintea Lui? Ai lovit cu sabia pe Urie, hetitul; ai luat de nevasta pe nevasta sa, si pe el l-ai ucis cu sabia fiilor lui Amon.
Acum, niciodata nu se va departa sabia din casa ta, pentru ca M-ai dispretuit si pentru ca ai luat de nevasta pe nevasta lui Urie, hetitul."
Asa vorbeste Domnul: "Iata, din casa ta voi ridica nenorocirea impotriva ta si voi lua sub ochii tai pe nevestele tale si le voi da altuia care se va culca cu ele in fata soarelui acestuia.
Caci ai lucrat pe ascuns; Eu insa voi face lucrul acesta in fata intregului Israel si in fata soarelui."" (2Samuel.12:7-12)
Deci este prea putin pentru conducatorii acestia ca au fost pusi in functii inalte de catre Dumnezeu; dar ei ca si David, au facut abuz de functiile lor impotriva popoarelor lor de care trebuiau sa aiba grija, asa cum un pastor trebuie sa aiba grija de turma sa.
Nici Ceausescu nu si-a stiut sfarsitul, si se credea la adapost de orice nenorocire.
Stiu ca nu crezi astfel de "povesti". Dar eu vad lucrurile mai de sus decat le vede lumea si conducatorii ei. Nici nu ma astept ca oamenii sa inteleaga aceste lucruri, dupa cum nici Mantuitorul nu a fost inteles de catre cei mai multi din vremea Lui. Tocmai pentru ca nu a fost inteles a si fost dat la moarte (sau mai bine zis s-au incapatanat sa Il inteleaga).
Credem sau nu, profetiile biblice se implinesc sub ochii nostri, chiar daca nu le intelegem sau nu vrem sa avem de-a face cu ele.
"3. Dacă Romania trata doar cu bugetul propriu fara ajutor de la UE era jale... jale."
Nu vreau sa am de-a face cu persoanele fizice si juridice care traiesc din imprumuturi. Tu vrei?
"4. Vaccinarea obligatorie imi respecta mie drepturile"
Pai si dreptul meu de a nu ma vaccina unde mai este?
Poate ca vei spune ca voturile majoritatii trebuie sa castige. Dar majoritatea nu inseamna neaparat ratiune. Majoritatea a pierit in ape; majoritatea a rastignit pe Domnul vietii; majoritatea nu va avea parte de viata vesnica. "Majoritatea" inseamna de fapt "efectul de turma" pe care ea insasi il condamna.
Si eu nu spun ineptii: "judec dupa cum aud." (Ioan.5:30)
Dreptul tau de a nu te vaccina nu exista. Drepturile tale nu mai exista cand provoacă rau altora.
De parca nu ti-am spus, si altii, de sute de ori. De asta te si consideram analfabet functional. Tu saracul, citesti ce scriem, dar nu intelegi.
"Si apoi eu daca sunt considerat analfabet functional si fac raul, atunci nu pot fi tras la raspundere."
Ce crezi, faptul ca cineva e prost, nu e considerat circumstanta atenuanta. Aaa, daca ai dizabilitati mintale, e alta discutie.
In rest, iar ai scris bla, bla, Dumnezeu, bla, bla, din care sustii din, si din nou, ca Dumnezeu, daca ar exista, v-ar vrea prosti...
"Nu vreau sa am de-a face cu persoanele fizice si juridice care traiesc din imprumuturi. Tu vrei?"
De fapt intotdeauna e bine sa faci lucruri pe banii altora. Important e sa obtii imprumuturi in conditii avantajoase si sa folosesti banii inteligent. Romanului ii e frica de imprumuturi pentru ca e tampit si cumpara din banii obtinuti lucruri sau servicii inutile, care nu produc nimic. Si apoi intra in incapacitate de plata. Referitor la state, cele mai mari datorii, le au tarile bogate, pentru ca stiu foarte bine cum sa faca acei bani sa produca.
"Pai si dreptul meu de a nu ma vaccina unde mai este?"
Nu îl ai! Cu toții avem o datorie faâă de semenii noștrii! Dacă vrem să scăpăm de virusul ăsta atunci toți trebuie să ne vaccinăm, pur și simplu! Nu te costă nimic să te vaccinezi, așa că mai lasă-mă cu mizeriile astea! Voi anti-vaxxeri sunteți așa copilăroși și fițoși că mă dezgustați!
Natura tipică a umanității, care este influențată masiv de mediul exterior, plus diferența mare de mentalitate în concordanță cu diferite nivele de inteligență.
De-a lungul timpului multe asa-zise teorii ale conspiratiei s-au dovedit a fi adevarate.
Acum nu putem sa generalizam.
Istoria va decide.