Bună!
Nu au cum sa ne oblige. Ar încălca un drept fundamental. În schimb, ne vor putea constrânge.
Nu o sa se intample nimic doar ca o sa aiba multe dezavantaje... nu ai sa poti intra la meciuri, cinema, hoteluri din astea...
daca iti asumi lucrurile astea stai nevaccinat fara probleme.
Sunt de parere ca va deveni obligatoriu, intr-un mod indirect. Poate nu prin lege, insa cu siguranta cei fara vaccin vor fi nevoiti sa renunte la anumite lucruri. (iesiri la concerte / restaurante / hoteluri, plecarea din tara etc)
"Nu este obligatorie prezenta la cursuri, dar tin cont la examen"... ceva de genul.
De obligat nu vor obliga pe nimeni dar indirect se va face in asa masura incat se vor restrange niste drepturi, o sa vedeti.
Trebuie ca masonii care au creat vaccinurile sa traiasca mai bine decat seicii! Nicio tara nu va scapa de vaccinuri si de miliarde de doze vandute intr-un final, e o batalie care se da intre gigantii vaccinurilor si totul este pe bani enorm de multi... daca credem ca e gratis ne inselam.
Pe de alta parte ei ar fi trebuit sa ne plateasca cu sute de euro sa ne vaccinam, ca astea sunt in faza experimentala, au fost create in 12 luni de zile, nu au vechime si nici proba timpului si nici toate reactiile adverse aparute in timp stiute!
Nu te va obliga direct o lege sau un regulament oficial. Dar vor fi nenumărate situații în care cei vaccinați vor fi privilegiați. De exemplu cei nevaccinați înainte de a urca într-un avion, vor trebui să prezinte un certificat de testare negativă recent. Și așa mai departe.
Se vor restrange privilegii nu drepturi. Faci o confuzie de termeni.
Nu stiu cum va fi in Romania, desi iti spun cum este acum in Grecia. Pentru cei care calatoresc in alte tari sau care vin si ca turisti la noi, cei vaccinati trec fara probleme, pe cand cei nevaccinati doar cu testul negativ facut in tara de origine mai trebuie sa treaca la vama printr-un test gratuit in vama. In concluzie se vor forma cozi pe kilometri si nervi pentru a intra inspre Grecia.
La angajare la noi se cere ca in fiecare saptamana sa se faca teste negative gratuite pe care le iau de la farmacii, cu toate ca anumiti angajatori pot impune si vaccinarea, astfel ca vor fi impinsi de la sate sa o faca. Ca si in cazul meu de exemplu. Eu, care eram impotriva vaccinarii, va trebui sa o fac. Nu ma vaccinez, raman fara loc de munca si in zona mea altceva nu am sa imi aleg sa-mi placa si munca pe care o prestez si pe care o stiu sa o fac.
Chiar daca ei spun ca vaccinul nu este obligatoriu, iti vor interzice anumite chestii. Am o oarecare teama cu vaccinarea, desi am zis cu Dumnezeu inainte si sper sa nu fie asa cum credeam.
Faceti atata caz de aceasta asa-zisa "obligativitate" de a va vaccina incat nici macar nu observati ca acest gen de "obligatii" exista de cand lumea, sunt absolut normale si universal acceptate.
Nu esti obligat sa ai pasaport, dar daca vrei sa calatoresti in anumite tari trebuie sa ai pasaport.
Nu esti obligat sa ai carnet de conducere, dar daca vrei sa te urci la volan trebuie sa ai carnet de conducere.
Nu esti obligat sa te vaccinezi impotriva febrei galbene, dar daca vrei sa vizitezi o tara din Africa in care exista aceasta boala, trebuie sa te vaccinezi pentru ca altfel esti intors de la granita.
Nu esti obligat sa ai telefon mobil, dar daca vrei sa ai, atunci trebuie sa pui in el un sim si sa folosesti o retea de telefonie mobila.
Nu esti obligat sa porti un combinezon medical, masca si protectie pentru par, dar daca vrei sa vizitezi un pacient dintr-un salon de terapie intensiva trebuie sa le porti.
Si exemplele ar putea continua.
In esenta nu "te obliga" nimeni sa te vaccinezi mai mult decat "te obliga" sa-ti faci pasaport, sa-ti iei carnet de conducere sau sa ai telefon mobil.
Este dreptul tau sa le refuzi pe toate. Dar refuzul tau va avea drept consecinta restrictionarea accesului la anumite servicii sau activitati care necesitau acel lucru pe care l-ai refuzat.
Nu prea cred ca vor obliga sa faci vaccinul
Dar...ori faci vaccinul,rapelul (poate si alte doze de-a lungul timplui) si scapi de frica bolii.
Sau tremuri la fiecare durere de gat, febra, pierderea gustului / mirosului etc. si ce faci? e covid?! parca ai face testul, nu? scoti banutii
Apoi vaccinatii se pe pot bucura de mai multe facilitati
Inteleg frica celor care au indoielei, dar e bine sa alegem raul cel mai mic.
"Ce se va întâmpla peste 1 an cu cei nevaccinați?"
dar-ar boala-in ei să dea dacă nu au chef să se protejeșe (pe ei apoi pe ceilalți)!
Ce se va intampla cu cei vaccinati deja pana acum?
Aritmetica simpla.
Producatorii vaccinelor sustin ca, efectul vaccinelor este de 6-8 luni.
Asta inseamna ca, la anul va fi indiferent daca te-ai vaccinat in 2021, tot va trebuie sa te re-vaccinezi din nou, adica sa faci rapeluri la fiecare jumat de an (!), tot restul vietii!
Pai si vaccinul de gripa nu e la fel? Niciun vaccin nu iti ofera imunitate infinita si nici nu te imunizeaza 100%, vaccinul te protejeaza de formele severe, de la care poti ajunge la ATI cu masca de respiratie pe gura
Vaccinurile impotriva virusilor doar simuleaza sistemul imunitar, adica il "invata" sa produca anticorpi impotriva virusului.
"Gripa" este o denumire comuna ai mai multor tipuri de virusi, printre care unul este Corona virus.
Nu,nu va fi nicio obligație. Doar că cei care nu sunt vaccinați nu vor avea parte de aceleași libertăți ca cei care si-au făcut vaccinul. Ceea ce mi-e unul mi se pare destul de corect...
Deci si faptul ca esti obligat sa iti faci pasaport ca sa mergi in Turcia e tot santaj?
chiftelutacrocanta întreabă:
Joker3134 întreabă: