anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cred ca am luat covid!

Ieri am am fost sa îmi cumpăr mâncare de la KFC și ploua serios, eram și îmbrăcat "prost" și acum vad ca am scurgeri masive de nas, febra, o ușoară durere în gat, mâine nu știu, e posibil sa fie mai rău!

Am buletinul expirat, și stau modest cu banii!
Ce pastile trebuie sa iau sa ma ajute măcar puțin?

Nu am medic de familie, ca nu-s asigurat și nu lucrez, deci am dat de dracu!

Ce sfaturi îmi dați?

Am mai umblat odată în tricou și imediat am răcit, tot asa am prezentat scurgeri de nas, am luat 2 pastile de parasinus și mi-am revenit repede.
Azi însă am luat tot 2 pastile dar vad ca nu mai îmi revin!
O fi răceală sau covid?
Dacă ma voi stinge nu îmi pare rău, maica-mea o murit de covid, taică-meu e și el decedat, mie mi-e teama sa nu supraviețuiesc și sa rămân cu "probleme".

Oare noi tinerii suntem mai vulnerabili la tulpina delta?

Eu am 29 de ani!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, ai dreptate, dar,
1. Ai avut un dezechilibru inițial.
2. Ai luat xanax, dezechilibrul hormonal interior s-a accentuat,
3. Ai întrerupt tratamentul, sevraj, alt dezechilibru.
Există soluție. Să te uiți pe You Tube la programul zilnic al recruților din legiunea străină. Sau al călugărilor luptători de la Shao Lin. Enorm de mult exercițiu fizic. La 5.30 deșteptarea. la 22.00 te pui în pat. Nu te lua după teorii când se produce melatonina. Să nu dormi o noapte. La 4-5 în prima ta zi de luptă bagă program energic. Iar după 24 de ore de nesomn, te pui în pat la ora 22. Să vezi că nu ai nevoie de suplimente și pastile.

36 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns (pentru Panamax):

Previne forma grava. Eu sper sa prevină și transmiterea adică sa prevină mai mult decât dacă nu ai fi deloc vaccinat, sa nu se mai multiplice virusul în corp. Probabil fiind tulpini noi mereu nu se poate opri transmiterea

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dam este dar se întămplă ceva.
Dacă se face întuneric afară iar dta nu stai cu lumina aprinsă, creierul tău produce melatonină în mod natural. Ți se face somn, te pui în pat și adormi. Dar corpul și creierul au senzorii lor, legat de hormoni și de tot restul. Și ce constată creierul. Este melatonină. Atunci de ce să mai fabric eu melatonină, că este. Și se dezobișnuiește și nu mai produce. Iar el produce exact atât cât trebuie, exact, iar tu bagi o doză inexactă pentru el și îl zăpăcești. Așa se întâmplă cu orice hormon bagi în tine. De aceea, o dată, într-o perioadă poți folosi melatonină, dar dacă folosești regulat, dereglezi tot mai tare somnul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Lukasssz):

Da, mi-am mai revenit puțin, nu e covid.
Dar aseară m-am simțit rău de tot, părea ca nu o sa îmi mai revin.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Eu știu ca melatonina se produce între ora 22:00 și 02:00, eu nu reușesc sa dorm în intervalul asta de timp, de abia la 4-5 dimineața reușesc.
De la prea mult xanax, întreruperea tratamentului brusc probabil s-a produs acest dezechilibru.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Mulțam fain, foarte bun răspunsul dumneavoastră.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Covid 19 nu se manifesta prin curgerea nasului. Ai o simpla raceala.