| Radandam a întrebat:

Cred ca ma ia răceală, adică dacă o sa fac putina temperatura, gen nu o sa o fac prea mare sau alte chestii, zic sa ma tratez acasă nu ma duc la spital, pentru ca eu cred ca pot sa răcesc și normal sau acum dacă racesti gata avem coronavirus? Doar dacă o sa ma simt foarte rău o sa ma duc, doar nu stau sa mor in cada, dar altfel nu... Dacă as avea coronavirus ce medicamente ar fi eficiente împotriva lui sa stau acasă, ca gen am 20 de ani și de ce sa ma tina în spital când pot lua pastile acasă. Deci ce pastile ar fi bune? Păreri?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
4 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Cine crezi ca te interneaza in spital daca esti tu racit?
laughing)
Si daca te simti f rau nu prea sunt locuri din pacate, prin Bucuresti unii erau tinuti in corturi la spitalul Sf Pantelimonwinking
Daca ai simptome usoare ale coronavirusului si evident ti-ai facut testul si esti pozitiv iti spune medicul de familie ce sa iei, otherwise Paracetamolwinking
Daca iti cedeaza plamanii >>> te ia Smurdu.

| WhiteLife a răspuns:

Suna medicul de familie, spune-i că ești racit și îți va da tratament simptomatic: paracetamol, comprimate pentru supt, vitamine, minerale. Daca te simți foarte rău și ai probleme respiratorii și chiar nu ai ce face, cred că doar atunci e cazul să ajungi la spital. Ca tratament antiviral, nu exista o substanță anume care să distrugă virusurile, pentru că ele parazitează celula umană și nu pot fi eliminate așa ușor cum este in cazul bacteriilor. Din această cauza, chiar daca boala este Covid, tratamentul este tot simptomatic, la fel ca in cazul unei raceli (sigur, daca nu grav și dacă nu se ajunge la spital). Ce poți face este sa stai in casa, care sa te protejezi pe tine și pe cei dragi și să arăți respect celor din jur. happy

Daca ai nasul infundat poți lua Parasinus sau Coldrex, vitaminele C si D sunt bune în răceală, eventual niste Zinc, și in rest Paracetamol sau Nurofen. Nu uita sa te hidratezi, sa mănânci bine și să te odihnești suficient.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fa gargara cu sare si apa de gura, ia paracetamol dar nu mult, mananca bine si mult

| InOrOut a răspuns:

Daca faci febra 40 si nu trece cu nimic atunci e problema si trebuie sa mergi la spital. Daca nu ai febra mare si trece cu paracetamol atunci e lejer. In afara de paracetamol pentru virusi nu prea este nimic. Si raceala e tot un virus sa stii (e clasa rinovirus). Unii cred ca raceala e cauzata si de coronavirusuri pe langa rinovirusuri. Eu zic ca covidu e tot o raceala dar mai puternica un pic decat cea banala. Chestia e ca vine cu complicatii gen bacterii si cam trebuie sa iei si antibiotic daca ajungi sa nu mai poti respira. Oricum nu se da antibiotic fara reteta deci tot la medicul de familie rezolvi. Eu am luat de capul meu antibiotic amoxicilina si mi-a trecut.