| DanielDanny a întrebat:

Cum va dezinfectati telefonul sau alte lucruri pe care le luati zilnic cu voi?
Eu am gasit un telefon vechi care il folosesc doar pentrtu cand plec de acasa!

Inca o intrebare, cu lucrurile cumparate cum faceti, eu cele ambalate (painea) le scot pe un platou, arunc ambalajele si ma spal! Sticlele le spal putin cu detergent in chiuveta!

Vreau asa sa stiu ce fac altii, daca eu sunt prea extrem sau am un comportament normal! Eu deja eram microphob inainte de toata treaba asta, dar nu chiar atat de extrem incat sa spal toate lucrurile!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Telefonul, televizorul, radioul se pot sterge cu spirt sau neofalina, dupa care flambate.
Hainele pot fi fierte dupa fiecare folosire.
Mancarea si bautura nefolosita se poate fierbe, dupa care congelate. Reincalzirea se face la cuptor pre-incins.
Dezinfectarea ceea mai buna este la temperatura de peste 200 grade Celsius.

| Catrice a răspuns:

Aaa și ce faci când îți iei chipsuri sau suc?
Pune-ți sisteme.de dezinfectat automate care te stropesc cu dezinfectant când intri laughing erau ceva de genul pe vremea gripei aviare prin spitale sau nu mai știu oricum nu-mi amintesc sa fi fost în țară vreunul.

| DanielDanny explică (pentru Catrice):

Le pun in farfurie si in cana!? Ce altceva sa fac cu ele?
Daca i-au suc in oras, doar nu ajung bacteriile si sub dop!

Eu ma refer acasa, ca daca stau toata ziua sa pun mana pe ambalaje, de ce sa nu fie curate? Sa nu mai stau cu grija ca pe urma ma ating pe fata, la ochi, gura!

Daca tot ai avut interesu sa raspunzi, de ce nu spui cum faci tu?

| Catrice a răspuns (pentru DanielDanny):

Ma refeream la sticla, ca doar pe ea pui manahee hee
Sa stau sa dezinfectez fiecare ambalaj cumpărat pai pierd juma de zi numa cu asta laughing telefonul îl șterg o data pe luna cu șervețele umede și în afara de curățenia din casa, nu bag nici un dezinfectant în plus. (îți dezinfectezi su hainele și chiloții după ce vii de afara? de curiozitate întreb)

| Catrice a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Îmi amintește de un episod din niște desene de acu vreo cinspe ani laughing

| NLS a răspuns:

Telefonul il dezinfectez uneori
(1 data pe saptamana de regula) cu o laveta umeda cu alcool (din aceea pentru sters ochelarii).
La fel tastartura si mouse-ul, dar la 2 saptamani.

Acum cu pandemia am dezinfectat si clantele usilor des, pentru ca locuiesc cu cineva care are contacte dese cu persoane straine, fiind instalator.

In rest, nimic, in afara de igiena personala, care si inainte era riguroasa.
Bineinteles, nu cred ca trebuie amintit ca spal bine de tot fructele si legumele.

| Digikey a răspuns:

Cand nu reusesc sa mai citesc scrisul pe telefon il dezinfectez cu saliva de la cainele meu.
Ca sa-l pacalesc sa-l linga pun putin sos pe ecran.

| Sara2 a răspuns:

Tel îl dezinfectez de 6-8 ori pe zi, cu spirt, nu acum că e covid, ci mereu am făcut-o, ambalajele nu le spal, le bag așa în frigider, dulap etc. Când intru în casă mă spăl pe mâini apoi scot masca.

| Osneros a răspuns:

Ești prea extrem. Bine, eu sunt în cealaltă extremă: nu dezinfectez niciun ambalaj. Le pun în frigider și aia e, doar că mă spăl pe mâini când intru în casă.
Telefonul îl curăț relativ des, nu de frica bacteriilor, ci pentru că se murdărește.

| svenhassel13 a răspuns:

Bro trebuie sa iei contact cu microbi si germeni, cum vrei sa ai un sistem imunitar bun daca tu il protejezi de orice?

| Răzvi42 a răspuns:

Ai probleme grave laughing)

Întrebări similare