Ar fi ok, deja sunt satul de virusul acesta. In viitor vom scapa si stam linistiti.
Nu o sa mai fie ca inainte cel putin 1 an vedem pe urma.
Daca nu poti sa respiri in public ia-ti o sticla de ceva sau mananca fara masca, e legal.
Nu am problema,pot sa respir foarte bine si cu masca si fara masca,spuneam ca a trecut atat de mult timp incat a devenit o a doua natura, sa zic asa, purtatul mastii, dezinfectat, etc.
Mie mi se pare tot ok si cu mastile astea.
E diferit pentru aia care statea toata ziua degeaba in mall si terase. Omul de rand merge la servici in continuare isi vede de treburi linistiti.
Mare chestie ca avem masti pe fata. Doctorii poarta mastile astea din tinerete pana la pensie si nu se plang. Da asa e romanu cand e putin bagat in seama simuleaza fault.
Are un efect psihologic asupra omului.Mastile inspira frica in oameni.
Nu e vorba de romani, nu mai generaliza.
Se tem prosti aia care merg la biserici inapoiate unde le spune ca masca e diavolu si isi pierd credinta.
Un om crescut la oras mers la scoala nu inghite desinformarile astea de rahat.
O masca e o masca. Seamana cu servetelele de muci. Servetelele de muci iti inspira frica?
Ai dreptate sunt prosti si in alte tari de aia fac proteste.
Interesant.vorbeste un spalat pe creier cu nume de drogat despre oameni care cred altceva decat el ca fiind inapoiati.
Daca ar gandi toti oamenii ca tine, ar fi mai deschisi la minte, asa deschisi ca lumea intreaga ar fi un mare Ferentari.
Ai ocolit raspunsul
Deci te temi si de servetelele de muci. Ai frica de hartie igienica
Kurpapirofobie
Trateaza.te nu mai vorbi de alti
Prietene,eu respect toate masurile de siguranta si respect ce cred ceilalti, tu ataci credintele altora fara motiv.
Pinguin schizofrenic
Tu ai schizofrenie dacă tu crezi ca e un complot cu măștile ca ne vrea cineva Raul etc
Exact asa e boala pe care ai punctat.o
De pe fisa ta medicala ai scris
O zi buna sa ai
Mă bucur că respecți masurile macar
Pace
Daca ai un pic de educatie si minte nu iti inspira nicio frica...
Imi doresc mai mult ca orice ca lucrurile sa revina la normal dar stiu ca acel normal nu va mai exista.
Se pare ca de acum inainte asta este noul "normal", masca pe fata, supunere etc.
Mi-e teama ca lucrurile vor fi din ce in ce mai rele, viitorul e destul de neplacut dupa parerea mea.
Fie ca ne convine sau nu, trebuie sa acceptam si sa ne adaptam.
Nu sunt de acord cu asa ceva dar nu prea am ce face(personal).
Nu deznadajdui, nu are de ce sa iti fie teama. Teama si stresul ucid mai mult decat orice.Trebuie sa fim rationali, nu e in controlul nostru si atunci, la fel cum ai spus, trebuie sa ne adaptam la situatie.
Cum ziceau batranii inainte:trece, trece ca e vremea rece!
Sunt o persoana optimista, dupa ce a inceput pandemia, mi-am luat familia si ne-am mutat la tara pentru a ne putea bucura de libertate si aer curat.
Nu imi doresc sa se intample ce banuiesc pentru ca am doi copii mici si vreau sa aiba o viata normala, sa se bucure de copilarie, sa se joace liberi, sa aiba parte de ce am avut noi dar situatia de fata nu ne mai permite si asta ma face sa ma gandesc ca vremurile se vor schimba, altfel de ce atata tevatura pentru o "gripa"?
Crede-ma ca imi doresc enorm sa am viata dinainte de martie, enorm, dar la cum evolueaza lucrurile...
Sper sa ma insel.
Masca pe fata e un act de responsabilitate si respect fata de restul nu de supunere.
Nu vreau sa intru in polemici, o port dar tot mi se pare inutila.
Intra si iese suficient aer pe langa masca asa ca... Ce protejeaza?
Protejeaza multe.
Foarte multe.
Uite sunt oameni care s au chinuit sa explice pe intelesul tuturor.
Prin poze si animatii chiar
https://www.mediafax.ro/......r-19363363
https://www.digi24.ro/......eo-1390230
https://www.healthline.com/......masks-work
Dar, la urma urmei de ce sa ne intrebam sau sa ne gandim cum de saliva noastra infectat sau nu, nu mai ajunge la X metri in jurul nostru daca purtam masca cand putem mult mai usor sa ne plangem ca suntem asupriti? Nu mai e asa dramatic cand gandim putin nu?
Nu ai cum sa aflii ce o sa se intample in viitor cu siguranta si in mod hotarat, nu putem decat sa ne dam cu parerea insa nimic mai mult, cu siguranta tot fenomenul asta cu covid-19 o sa treaca, insa o sa dureze o perioada lunga de timp.
Exista si riscul ca fenomenul covid-19 sa declanseze un alt lant de evenimente.Guvernul sa nu mai lase din restrictii apoi oamenii sa faca revolte,vandalizari,haos apoi guvernul sa vina cu restrictii mai stricte si legi noi ce nu avantajeaza cetatenii doar pentru a pastra ordinea.
E o situatie pe muchie de cutit pentru ca ai populatia impartita intre cei ce vor restrictii si cei ce sunt gata sa faca orice sa nu mai existe restrictiile,ai oameni care nu poarta deloc masti sau nu vor sa auda si ai oameni care sunt in stare sa iti dea in cap daca ai masca putin mai jos de nas, e o situatie delicata orice s-ar spune, oamenii sunt in stare de panica si stim ca atunci unde este frica apar conflicte, unele chiar violente, am vazut atatea cazuri la stiri de cand a inceput din februarie.
Pai daca tu ai fi guvernul, cam ce fel de masuri ai lua impotriva pandemiei? stiind ca zeci de mii de oameni se imbolnavesc in fiecare zi iar sistemul de sanatate e in colaps, cum ai putea oprii oamenii in a mai raspandii virusul stiind ca exista persoane care cred ca virusul e fals si ca nu e nevoie de protectie si asa mai departe, ce ai face? cum ai putea convinge oamenii ca e o situatie serioasa? e normal ca oamenii sa se simta revoltati stand inchisi in case perioade mari de timp deoarece noi oamenii suntem facuti sa socializam unii cu ceilalti, de ce ar mai exista restrictii daca covid-ul nu ar mai exista ipotetic vorbind? sa nu imi spui ca si tu crezi teoriile conspirationiste cum ca guvernele incearca sa ne controleze prin aceste restrictii.
Guvernele functioneaza pe o structura piramidala. Daca exista un anumit control nedorit,ar putea fi vorba de oameni din exterior infiltrati in guvern care ajung in pozitii cheie si colaboreaza cu oameni ce detin capital,politicienii in sine,nu sunt problema,problema e cand ajung sa fie cumparati sau cum spunem noi ca e problema cea mai mare a tarii noastre de la revolutie incoace,cand ajung sa fie corupti.
Asadar,guvernele sunt menite sa lucreze pentru comunitate,adica in cazul tau si al meu,ca cetateni,guvernul lucreaza pentru noi,noi platim taxe,deci in mod normal avem niste drepturi fundamentale pe care guvernul trebuie sa se asigure ca iti sunt respectate.
Cand ajung sa fie cumparati,lucreaza pentru interesele proprii,ale lor sau ale celor ce i-au ajutat sa ajunga sus,se spune ca in guvern e ca pe strada,se aduna in bande,in gasti numite partide, se ajuta intre ei la inceput, apoi se razboiesc intre ei cand interesele nu mai coincid la ambele parti, apoi se unesc daca interesele se intersecteaza din nou, deci e totul despre bani.
Guvernele ca structura trebuie sa ajute poporul, daca traim in democratie.demos-putere,cratos-popor.
Daca ajung oameni care nu servesc interesele populatiei la conducerea unei tari,influentati la randul lor de alti oameni,care poate nu au nici o tangenta cu politica,se ajunge si la complot si conspiratie,sa nu uitam de JFK,nu trebuie sa aruncam toate teoriile intr-o oala si sa-i etichetam idioti pe cei ce cred in ele,depinde,unele chiar sunt justificate,sunt presedinti de tari care au vorbit despre asta si nu vb. de Trump.
Deci ca sa iti raspund la "sper ca nu crezi in teoriile astea",spun ca eu cred ca sunt multi oameni in guverne si in alte institutii ale statului care au ca interes binele comun,dreptatea,justitia,in ce procent,nu stiu,dar nu cred ca toti sunt inraiti sa distruga populatia,nu,nu spun asta,de exemplu primarul nou al Bucurestiului pare un tip simpatic care a vrut sa schimbe ceva si chiar si-a dorit asta mult,ca sa fac o paralela,omul ala daca e asa pasionat de matematica si din ce spunea parea ca ar cauta solutii,deci nu ii demonizam pe toti,ca sunt si oameni care vor sa schimbe ceva.
Ce se vorbeste despre guverne in teoriile alea,este vorba de cei din varful piramidei,care de multe ori nu au nici o treaba cu politica,bancherii,magnatii si liderii de corporatii globale.
Deci nu trebuie confundate lucrurile, exista interese, dar la un nivel atat de puternic, incat nici FBI nu reuseste sa-i depisteze.
Eu doar am zis ca oamenii sunt in stare de panica si exista un risc, nu e nimic stabil inca, nimeni nu stie ce urmeaza si trebuie sa fim atenti la potentialul unor astfel de fenomene.
Stiu ca o sa treaca dar imi doresc sa treaca mai repede(ca toti ceilalti).