| SingleForOne a întrebat:

Dacă ai coronavirus, trebuie să te duci personal pentru tratament sau te ia cineva la urgență?

Tratamentele sunt gratuite sau trebuie să le plătești?

Dacă plătești tratamentul, este o afacere, ceva care se taxează, sau o șpagă?

Consider că ar trebui să fie gratuit, dar nu m-am documentat, nici nu știu unde să mă uit.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
4 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Daca ai simptome usoare, vei sta acasa. Iti va prescrie medicul de familie paracetamol/ibuprofen pentru febra si derere si vitamine si minerale (vitamina C, zinc si detrical) pentru functionarea normala a sistemului imunitar. Daca ai un caz sever vei fi dus la spital. Tot asta ti se va da, dar injectabil si posibil si alte substante in functie de simptomle pe care le ai.
Nu iti va plati nimeni tratamentul daca vei sta acasa.

| xsl1ck a răspuns:

Daca esti un caz sever, evident confirmat de medici, te vor duce la spital. Daca esti un caz minor, iar medicii iti confirma ca esti in regula cu simptomele vei ramane in izolare. Tratament specific nu exista (cel putin atata stiu). Un plus e sa nu asculti dupa altii si sa iei ce pastile iti zic ei, de gripa, raceala, etc. Nu-si au efectul asupra covid ului si poate sa inrautateasca situatia. DSP este cel care te informeaza daca esti pozitiv sau negativ de covid

| Digikey a răspuns (pentru xsl1ck):

Vecina mea a fost testata pozitiv.si i-au recomandat telefonic sa stea acasa 14 zile si sa ia paracetamol, nurofen, chestii pentru gripa si raceala.Stiu pentru ca eu ii fac aprovizionarea.Ea si-a platit testul pentru ca avea ceva dubii.Astia de la dsp ti-l fac doar daca esti in stare grava si chemi ambulanta.
Vin politistii in fiecare zi si o verifica daca sta acasa.

| aXy99 a răspuns (pentru xsl1ck):

Pastilele pentru gripa si raceala nu trataza cauza, ci simptomele, iar majoritatea sunt bune si pentru covid. Depinde ce simptome ai.