| LasleaIoan1972 a întrebat:

Daca ai vaccin esti protejat sigur sau nu?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu e sigur!
Virusul e perfid, se poate lipi de oricine, dacă nu esti precaut, chiar dacă esti vaccinat. Vaccinul e inca experimental, dar măcar intr-un procent destul de mare, te ajută sa nu faci o formă foarte gravă.
Cunosc pe cineva destul de in vârstă, vaccinat cu ambele doze, a luat virusul de la un elev. A facut din nefericire, o formă severă, avea si alte comorbidităti, a ajuns la ATI, intubat.
Tind să cred că doar datorită vaccinului a revenit la catedră. Altfel, nu știu dacă ar mai fi trăit. Chiar si personal se intreabă asta...
Deci, da, intr-un fel sau altul, vaccinul te ajută. E bine să-l ai, dar e decizia fiecăruia dacă il face sau nu...

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

"România a raportat marți 574 de decese din cauza COVID. 561 dintre acestea au avut loc în ultimele 24 de ore, iar alte 13 sunt mai vechi decât acest interval, dar abia ieri au fost incluse în raport.
Prin comparație, toate celelalte 26 de state membre UE au raportat 571 de decese din cauza COVID la un loc"

Ca sa iti stea in gat toate rahaturile pe care le debitzi aici.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu esti protejat 100%, dar ai sanse mult mai mari sa fii asimptomatic sau sa faci o forma usoara.
Fata de anul trecut, cand covid avea o forma usoara pentru majoritatea, acum se plimba tulpina Delta, care in forma usoara, aproape te pune la pat, chiar si cu tot cu vaccin.
De aia e bine sa ai cat de cat o protectie.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nimic nu este sigur tongue

| gemeni6226 a răspuns:

Este primul vaccin care nu te protejeaza suficient ca alte vaccinuri pe care le-am primit in cursul vietii mai ales la scoala.Restul vaccinurilor nu trebuiau repetate ai primit o data si te-a protejat o viata pe cand acest vaccin de aceea nu m-i se pare ok ca nu se mai termina-trebuie al doilea al treilea, al patrulea... unde ajungem asa? ca despre restul ce am aflat sa nici nu povestesc.Atit ajunge.Atita t-i se promite doar ca daca ai vaccin nu mori.Atit.

| gemeni6226 a răspuns (pentru gemeni6226):

Plus ca sunt fabricate de mai multe firme cu procentaje diferite de protectie.Nici asta nu e ok.

| LostForForever a răspuns:

Mam vaccinat dar nu știu dacă este sigur sau nu l-am făcut Findca trebuia altfel nu-l făceam

| MAIA18 a răspuns:

Nu se stie sigur! Depinde si de organism de imunitatea fiecaruia! Cunosc pe cineva desi a facut vaccinul tot a luat virusul covid de la un coleg de munca!

Întrebări similare