| Cksihja a întrebat:

Dacă Coronavirusul provoacă pneumonie și acumulare de lichid în plămâni de ce nu încearcă doctorii să scoată lichidul afară așa cum e procedura la pneumonie?
Chiar nu mai sunt medici buni nicăieri, numai medici creați de șpagă?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Noroc cu tine ca ii inveti ce sa faca.

| darrio2007 a răspuns:

Ia mergi si fă Medicina si cand vei fi medic asa sa faci.

| Catrice a răspuns:

Da, așa e, toți astia deveniti medici peste noapte (așa ca unii de întreabă aici) sunt pe spaga, nici un medic nu mai e bun.

| LPCTSTR a răspuns:

Sari la niste concluzii pripide, nu crezi?

| LPCTSTR a răspuns:

Eu stiam ca doctorii iti scot lichide numai in cazul pleureziei, nu lichidul din alveole.
Despre ce procedura vorbesti tu mai exact?

| Cksihja explică (pentru LPCTSTR):

Toată lumea știe cum arată o cameră plină cu gâze, în mod normal se dă cu spay și gata mor toate dar ce faci când gâzele sunt mai rezistente? Apelezi la clasicele benzi lipicioase, când nu mai e nicio gâză arunci benzile evident. La fel și lichidul din plămâni din cauză că nu există o soluție care să omoare virusul corpul uman secretă un fel de lipici de care se lipesc microbii, și știu asta pentru că am văzut la microscop. Lichidul trebuie automat scos, soluția clasică e tușitul forțat cea de urgență implică folosirea unei aparaturi specializate în acest scop.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Cksihja):

N-am auzit de cazuri urgente care sa necesite scoaterea lichidului din plamani sau de aparate care sa faca asta.
Esti sigur ca nu vorbesti de pleurezie? La pneumonie n-am auzit de astfel de proceduri.

| Eireann a răspuns (pentru LPCTSTR):

Sau hemotorax - atunci scot sange.

| romeo78 a răspuns:

Fake news domnule!
De fapt, nu știe nimeni nimic despre acest virus și ce atacă el de fapt!
S-a vorbit despre PLĂMÂNI, deoarece toate cazurile grave de până acum au un numitor comun: lipsa capacității de respirație normală având nevoie de suport tehnic pentru a facilita respirația.
Alt numitor comun a fost faptul că la început, când numărul decedaților erau cu o cifră, ori numai cu 2 cifre, s-au mai făcut autopsii. Când însă au fost nevoie de camioane frigorifice, armată pentru a putea să incinerezi, îngropi miile de cadrave, nimeni nu a mai făcut autopsii.
Deci, în prezent, se trece la o cercetare amănunțită, cel puțin în străinătate, pentru că au scăzut numărul decedaților.
Restul diagnosticelor sunt fake news.
Iar, de operație, nici un doctor nu face operație unui bolnav de COVID 19, cu o singură excepție: gravidele.
Nu se fac operații pentru că nu se cunoaște modul de răspândire și cum să previi o infectare.

| JicaContra a răspuns:

"Dacă Coronavirusul provoacă pneumonie și acumulare de lichid în plămâni"
daca si cu parca se plimbau in barca
eu NU am auzit de lichid in plamani, doar de distrugere de tesut pulmonar si inflamare
dar, **DACA** zici tu tongue

| Eireann a răspuns:

Scuze, eu nu am avut banii de spaga si a trebuit sa merg la cursuri :-( sa trecem peste faptul ca, asa cum a zis CookieDog, asta e la pleurezie - pleurezie/pneumonie tot aia pentru cei ca tine, care o sa revolutioneze medicina.
Dar ca sa simplific foarte mult, plamanul e spongios, ca un burete. Cand strangi un burete uscat in mana se face mai mic in volum fiindca impingi afara aerul din el. Cand e ud cum scoti afara apa? Il storci. Buuun, daca plamanul e ca acel burete evident ca nu poate fii stors. Atunci cum scoti lichidul din el, in plus tesutul pulmonar e cu muuuuuult mai fragil decat buretele? Procedura pe care o stii tu, drenul pleural nu scoate lichid din plaman, scoat accumularea de lichid din spatiul intrapleural de obicei. Pleura e un fel de foita care acopera plamanul. Cand se aduna prea mult lichid acolo plamanul se colabeaza fiindca nu are suficient loc sa se "umfle" cu aer.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Eireann):

Bravo! Un raspuns logic si bun! happy