Daca prezinta simptome, este contagioasa in continuare. Si din ce aud (bine ca nu am nevoie!), testul se face la cerere si contra-cost.
Pai din cate stiu eu se mai face test inca o data dupa perioada de izolare ca sa se confirme cu adevarat ca nu mai esti infectat.
Îți răspund ca voluntar din cadrul DSP, cu exact același lucru pe care îl spun și oamenilor cărora le fac anchetele epidemiologice. După cele 14 zile de stat în izolare, începând cu momentul in care au fost recoltate probele pentru test, nu mai este considerat contagios, deci poți reveni în societate, fără griji. In cazul in care simptomele persistă și te simți rău, astfel încât consideri că nu poti sa mergi la muncă, vorbește cu medicul de familie pentru prelungirea concediului medical. Daca te simți apt pentru a merge la muncă, nu este nevoie nici de aviz epidemiologic pentru reintrarea în colectiv, cu atât mai puțin de test COVID 19. Chiar dacă virusul mai este instalat în organism, nu mai este contagios, deci testul ar fi făcut fără niciun rost. Multă sănătate!