Atuncia erau alte timpuri si alte vremuri.
Pe vremea aia gripa spaniolă era una cu anumite manifestări, usor de recunoscut nu ca acum, orce răceală e covid.
Plus ca oameni de atunci nu erau chiar asa sensibili. Daca luai gripa si erai om teapan scapai cumva in timp, iar daca aveai si alte afecțiuni înțelegeau toti ca si o alergie banală te putea baga in pământ.Acuma si la o babă de 100 de ani i se plânge la cap ca a luat-o covidul,nu ca nah,era timpul sa se duca,ca asa e viata.
Sper sa nu am ghinionul sa ma îmbolnăvesc de covid,dar daca doamne fereste se intampla si e sa mor nu am ce sa fac.Ori sunt bolnavă si de altceva, ori organismul meu e atat de slab incat nu face fata unui astfel de virus, ceia ce inseamna ca oricum la o orce alta problema, gripa, virus muream.
Pentru ca atunci nici masti nu existau, circulatia populatiei nu a fost impiedicata, treaba s-a raspandit rapid si a omorat foarte multi oameni, zeci de milioane si s-a atins o imunitate de grup foarte mare intr-un timp relativ scurt la nivel aproape global. Oricum n-au scazut chiar asa de brusc.
E ca la orice pandemie, măi, Dorinele! Gripa infectase deja o treime din populația lumii, s-a dezvoltat imunitate de grup.